7x Originele vakantie ideeën met kind

Ben je op zoek naar originele vakantie ideeën? Ik deel vijf ideeën voor een vakantie die net wat anders is dan de doorsnee vakantie aan het zwembad of op een camping. Heb jij een origineel idee dat niet in de lijst staat, laat dat dan zeker achter in de reacties.

Originele vakantie ideeën voor een gezinsreis

Huifkarrentocht

Op huifkarrentocht! Dit kan natuurlijk voor een dagdeel of een hele dag, maar heb je er weleens aan gedacht om een week op huifkarrentocht te gaan met het gezin? Ik deed dit toen ik een bijna puber was. Wij waren toen in Drenthe. Via horseholiday.nl zie ik ook mogelijkheden om dit te doen in Ierland.

Huttentocht

Al sinds onze oudste een baby was wil ik dit doen: op een huttentocht gaan met de kinderen. Een week wandelen in Zwitserland of Oostenrijk bijvoorbeeld. Huttentochtmetkinderen.nl heeft een aantal huttentochten helemaal uitgewerkt voor je, een van de tochten is ook al geschikt voor kleuters.

bijzondere vakantie met kind
Onderweg naar een nieuw avontuur

Meerdere bestemmingen – Interrail, bus, vliegtuig

Meerdere bestemmingen combineren tijdens een reis. Nu je voor weinig geld kan vliegen en de bus- en treinkaartjes niet zo duur zijn, is er van alles mogelijk. Kies voor interrail met kinderen, en reis met de trein door Europa. Kijk of je een leuke combinatie kan maken. Bijvoorbeeld van Amsterdam naar Parijs dan door naar Zuid-Europa. Hierdoor combineer je natuur/stad met zon en strand.

Natuurkamp

Kamperen en werken in de natuur. In mijn jeugd heb ik dit heel vaak gedaan, we noemden dit een houthakkerskamp. Want ja, het is wel een beetje alternatief. Je kampeert op een terrein dat is ingericht als tijdelijke kampeerplaats, en je doucht onder een provisorische douche. Bij sommige kampen sta je overigens wel op een “normale” kampeerplaats met voorzieningen.

Van het gezin werkt in ieder geval één iemand van 08.00 – 13.00 in de natuur. Mijn ervaring is dat de kinderen dit fantastisch vinden. Je bent vaak de hele dag buiten, er zijn meestal andere kinderen en er mag heel veel. Wij gingen altijd mee met de kampen van Vobula.

Backpacken

Echt backpacken met de kinderen, dat wil ik nog graag eens doen. Wij plannen vooraf toch vaak al de route en huren een auto. Een eerdere gastblogger was met baby en peuter naar Thailand en alleen de eerste nachten hadden zij een accommodatie vooraf geboekt. Ook waren zij in Vietnam met peuter.

Welke van deze originele vakantie ideeën spreekt jou het meeste aan?

Lees ook

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.