Freiburg met kinderen | 7x Uitjes Zwarte Woud

Een van de grotere plaatsen in het Zwarte Woud is de stad Freiburg, eigenlijk Freiburg im Breisgau. Het is een geliefde plek voor een tussenstop onderweg naar het zuiden of juist als uitvalsbasis voor een vakantie. Wat je doet in Freiburg met kinderen lees je hier!

Freiburg in het zuiden van Duitsland, niet te verwarren met Freiburg in Zwitserland, ligt tegen de grens met Zwitserland aan. Deze stad heeft een historische binnenstad en allerlei mooie bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar de Münsterplatz waar de kathedraal staat, de Münster van Freiburg. Ideaal voor gezinnen is dat het centrum, de Altstadt, autovrij is. Wel rijden er trams.

Leuke uitjes Freiburg met kinderen

Als je in Freiburg verblijft, krijg je vaak een bepaalde Gastenkaart. Hiermee kan je onder andere gratis reizen met het openbaar vervoer in de regio en voor sommige uitjes krijg je korting!

Dieren- en natuuravonturenpark Mundenhof

De eerste tip is direct een gratis uitje, het dieren- en natuuravonturenpark Mundenhof! Dit is het grootste dierenverblijf in Baden-Württemberg en er leven dieren van over de hele wereld. In het park zie je onder meer stokstaartjes, kamelen, apen, struisvogels en lama’s. Centraal in het park is er een grote biertuin met daarbij een leuke speeltuin!

Verder is er een mooie avonturenspeeltuin en een boerderij met een grote biertuin, ideaal als gratis uitje in Freiburg met kinderen. Er staan verschillende gerechten op de kaart en je kan ook kiezen voor taarten, crêpes en het ​​HofEis.

Andere dierenparken:

Freiburg met kinderen

Berg Schauinsland

Bezoek ook de Schauinsland, een berg van 1284 meter hoog. Deze ligt op 10 minuten rijden van Freiburg of stap in het centrum in de tram. Neem vervolgens de “Schauinslandbahn” naar de top. Deze kabelbaan overbrugt een lengte van ruim 3,5 kilometer met een hoogteverschil van bijna 750 meter.

Beneden is er een gratis toegankelijk kabelbaanmuseum. Boven is er een restaurant met Biergarten in de zomer en de Eugen-Keidel-Turm. Natuurlijk kan je vanaf dit punt allerlei wandelingen maken. De top van de berg is overigens ook per auto bereikbaar, maar de kabelbaan nemen is natuurlijk wel specialer.

Museummijn Schauinsland

Bovenop de Schauinsland ligt een zilver- en loodmijn, dit is de grootste mijn in het Zwarte Woud en leuk om in Freiburg met kinderen te bezoeken. Er is meer dan 100 kilometer aan tunnels over 20 verdiepingen. Je hebt verschillende tours waarmee je deze mijn kan ontdekken, onderweg wandel je ladders op en af en loop je door tunnels. De 2 langere tochten zijn enkel geschikt met kinderen vanaf 12 jaar.

De korte rondleiding duurt 45 minuten en deze wordt in het Nederlands aangeboden. Deze route loopt over een vlak niveau, is 400 m lang en kan met normale kleding en schoenen worden gelopen, er zijn geen ladderafdalingen. Normale rondleidingen in het Mijnmuseum Schauinsland vinden plaats vanaf Pasen en van 1 mei tot begin november.

Steinwasen Park

In de omgeving van Freiburg met kinderen, in Oberried, kan je naar het Steinwasen Park gaan. Hier zijn verschillende attracties en er leven verschillende soorten dieren. Zo is er een leuke, avontuurlijke speeltuin voor kinderen. Coasterbahn is een rodelbaan van 1 kilometer en RivierSplash is een wildwaterbaan. Ook is er een binnenspeeltuin en tal van andere attracties.

Planetarium Freiburg

In Freiburg kan je naar het Planetarium gaan, met een grote koepel en zicht op verre sterrenstelsels. Er is een speciaal kinderprogramma, dat zijn deze voorstellingen, en ze worden aangeraden voor kinderen vanaf 5 jaar.

  • Een ander leuk museum in Freiburg met kinderen is het Museum Natur und Mensch!

Keidel Therme

In Freiburg kan je naar het thermaalbad Keidel Therme gaan! Er zijn allerlei baden, binnen en buiten. Ook is er een grote ligweide met speeltuin.

Een ander gaaf zwembad is het Badeparadies Schwarzwald, met onder meer 25 leuke waterattracties. Hier is onder meer het avonturenzwembad GALAXY zijn er 23 hightech glijbanen met een gezamenlijke lengte van 1,2 kilometer! Voor verschillende leeftijden zijn er verschillende mogelijkheden.

Boomkroonpad Waldkirch

Een mooi uitstapje in de natuur rondom Freiburg met kinderen is het Boomkroonpad Waldkirch. Je wandelt een heel stuk omhoog en ziet de boomtoppen, flora en fauna van het Zwarte Woud. Ook heb je uitzichten over het Rijndal en de Vogezen.

Ook voor de kinderen is het een leuk uitje, want je kan via een reuzenglijbaan naar beneden gaan! Dit kost wel, maar dan glijd je over een 190 meter lange baan. Dit is Europa’s langste supersnelle buisglijbaan. Verder is er onder meer een avonturenpad, blotevoetenpad, speeltuin en een boomhut met kinderglijbaan.

Europa-Park

Een van de gaafste attractieparken ter wereld, het Europa-Park, ligt vlakbij Freiburg! Er zijn heel veel verschillende themagebieden, achtbanen, attracties en shows. Er is zoveel te doen en te ontdekken dat je aan een dag in dit pretpark eigenlijk niet genoeg hebt. Het is een bekroond attractiepark met leuke attracties voor jong en oud.

Zwarte Woud

Freiburg met kinderen | Verblijf en bereikbaarheid

Naar Freiburg

Veel reizigers kiezen voor een autovakantie naar het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland, wij verbleven onderweg in Hotel Scheid, bij Schriesheim. Dit hotel ligt op vier minuten rijden van de snelweg, tegen het bos aan. Er zijn moderne (familie)kamers en er is een restaurant. Binnen is er een speelruimte voor de kinderen, buiten is er een grasveld waar ze kunnen spelen. Perfect voor een tussenstop!

Ben je op doorreis door het Zwarte Woud en zoek je een geschikte tussenstop onderweg naar het zuiden rondom Freiburg? Veel gezinnen kiezen voor een overnachting in Schallstadt, bij Hotel-Restaurant zum Ochsen, op 15 minuten rijden van het centrum van de stad Freiburg. Er zijn kamers voor 4 personen en er is een speeltuin.

Je kan ook met de trein naar Freiburg reizen, vanaf Amsterdam Centraal rijden er ook directe treinen. Tickets koop je via NSInternational.

Familiehotels Freiburg

Het Stadthotel Freiburg Kolping Hotels & Resorts ligt op slechts 3 minuten lopen van het historische oude centrum. Er zijn meerdere soorten kamers beschikbaar voor 4 personen.

Vakantiepark Ferienanlage Kirchzarten ligt in de omgeving van Freiburg. Er zijn stacaravans en gewone caravans te huur. Er is gratis WiFi, een speeltuin en een restaurant.

Dat waren onze tips voor Freiburg met kinderen! Lees ook de tips voor Oberkirch en het Bad-Peterstal, allebei in het Zwarte Woud. Wij waren hier met het gezin op vakantie. Ook deelden we eerder tips voor Hoch-Schwarzwald.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën