Domodossola met kinderen | Uitjes

Tijdens een interrail reis in de zomer van 2022, zijn we op doorreis van Zwitserland naar Italië. We hebben een lange overstap in Domodossola met kinderen. Ik deel wat wij er deden en wat er nog meer te doen is!

Domodossola is een stad in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte. Omdat Domodossola aan de Italiaanse zijde van de Simplonlinie ligt, op de lijn Brig – Domodossola met de bijna 20 kilometer lange Simplontunnel, is dit de plek waar je met de trein vanuit Zwitserland vaak terecht komt. Je kan verder reizen naar Milaan. – leuk weetje is Napoleon de weg over de pas in 1805 heeft aangelegd.

In deze plaats stopt ook de smalspoorlijn Centovallibahn vanuit Domodossola naar Locarno, die je als onderdeel van de Lago Maggiore express kan nemen. Deze Centovalli-trein reist door de zogenaamde ‘Honderd Valleien’ naar Locarno in de Zwitserse regio Ticino.

Doen in Domodossola met kinderen

Met de kinderen ben ik op een Interrail reis naar Italië. De eerste stop was in de Zwitserse stad Olten. De hele reis vanuit Nederland naar het Lago Maggiore is haalbaar in een dag met de trein, maar vanwege de vele vertragingen op het spoor besluit ik om de reis in twee etappes af te leggen.

De bagage die ons wat beperkt in Domodossola

Middeleeuws centrum

Op dag 2 vertrekken we vanuit Olten naar de plaats Baveno aan het Lago Maggiore. Tussenstop is Domodossola, waar we ongeveer drie uur lang mogen wachten op de stoptrein. We hoopten dat we onze bagage in een kluisje konden stoppen, maar we hebben geen kluisjes gevonden op het station. Daarom werden mijn plannen om zoveel mogelijk van de stad te zien in korte tijd nogal beperkt.

Belangrijkste tip van mijn kinderen: wandel vanuit het station rechtdoor en stop bij Gelateria Il Capriccio. Wij haalden hier ijs en stukken pizza. Goed betaalbaar en erg lekker!

  • In Domodossola met kinderen ga je naar het plein Piazza del Mercato, met leuke restaurants en terrasjes.
  • Er is een Duomo
  • De Sacro Monte del Calvario (Calvarie) stond hoog op mijn lijst. Vanaf het stadscentrum wandel je hier in zo’n 20 minuten heen, maar met 2 kinderen en 4 rugzakken lukte dat helaas niet. Deze sacro is gebouwd in 1657, in 2003 kwam het op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed te staan. Dit complex bestaat uit twaalf kapellen. – Het eerste bord van deze wandeling, dat is een groene ster, zie je al staan bij het station.
Domodossola met kids

Speeltuin

In het kleine stadspark is een leuke speeltuin voor de kinderen, deze ligt aan de Via Trieste / Via Dante Alighieri. Met alle bagage besluiten we dat dit de beste optie is om een aantal uur door te brengen. Met het uitzicht op de bergen rondom, en de vele speeltoestellen, is het inderdaad een mooie plek om naartoe te gaan in Domodossola met kinderen.

Natuur

Rondom de stad liggen prachtige berggebieden en valleien als de Ossola Valley. En ook het natuurpark Veglia-Devero, Parco Naturale dell’Alta Valle Antrona en bijvoorbeeld de Belvedere-gletsjer zijn een bezoek waard. Op deze pagina van een website van een camping in dit gebied staan enkele wandeltips in het Nederlands. Daarnaast is er het grote en uitgestrekte Val Grande National Park.

Overnachten in Domodossola met kinderen

Langer hier verblijven? Dan zijn dit tips:

  • Bed and Breakfast Ossola – familiesuites en een kinderspeelplaats. Ook is er een patio, een volledig uitgeruste kitchenette met een magnetron en een koelkast, eigen badkamer met een douche en een haardroger en een koffiezetapparaat.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën