Autorijden in Thailand gevaarlijk? Onze ervaring!

Toen we naar Thailand gingen hadden we het idee om zelf auto te rijden al snel uit ons hoofd gehaald. “Levensgevaarlijk” en “niet te doen” las ik vaak op fora. Toen we vervolgens besloten om naar het eiland Koh Lanta te gaan, zag ik de optie om vanaf het vliegveld van Krabi naar het eiland te rijden. Voordeel was dat we dan geen taxi nodig hadden en een stuk mobieler zouden zijn op het eiland. Reden om toch verder uit te zoeken of autorijden in Thailand echt zo onmogelijk is. Hier lees je onze ervaringen met het autorijden in dit land.

Ik kwam op twee plekken positieve ervaringen tegen met het auto rijden in Thailand, onder ander op de Thailandblog. Daarin stond dat je prima zelf kan autorijden in Thailand. Voorwaarde was wel dat je vertrouwd moet zijn met de auto en dat je links rijden niet eng vindt. Nu rijdt mijn man heel erg graag, dus toen hij dat hoorde was de beslissing om een week een auto te huren snel genomen.

Autorijden in Thailand

We huurden de auto in Krabi en reden naar Koh Lanta en een week later leverden wij de auto weer in in Krabi. Later hebben we op Koh Phangan ook nog voor een dag een auto gehuurd. Op het moment dat we de auto inleverden in Krabi, na een week rijden, hadden we spijt dat we de auto niet voor de hele vakantie hadden geboekt. Zo goed beviel het! We stapten daarna in een taxi naar Khanom en dat was veel gevaarlijker dan zelf rijden: de chauffeur had meer oog voor haar telefoon en scheurde over de weg.

Onze ervaring met autorijden in Thailand

Het eerste uur in de auto was het uiteraard wennen. We hadden nog wat last van een jetlag en stapten die ochtend vroeg op het vliegveld in Bangkok. Het was tegen het eind van de ochtend dat we wegreden van het vliegveld in Krabi. De weg naar Koh Lanta is vrij eenvoudig te vinden maar als je voor het eerst in een auto rijdt, en links rijdt, is het toch even zoeken.

Na een uur ging het rijden soepel en merkte mijn man al op dat we bij een volgende trip naar Thailand ten zuiden van Bangkok een auto huren. Dan rijden we vanaf daar naar het zuiden van het land, in alle rust en kunnen we plekken ontdekken waar toeristen meestal niet komen.

Tips voor rijden in Thailand en het huren van een auto

Regen is wel een factor waar je op moet letten bij het autorijden in Thailand! Wat we merkten op Koh Lanta was dat je bij regen niet goed kan inschatten hoe diep de kuilen zijn. De weg van Krabi naar Koh Lanta was goed onderhouden, daar speelt dat probleem niet.

 1. Als je op de bekende plekken blijft dan is een Europese auto huren prima. De weg van Krabi naar Koh Lanta maar ook naar Surat Thani was bijvoorbeeld prima. Zodra je buiten de toeristische stukken komt dan is een SUV handiger. Op Koh Phangan merkten we dat het ontwikkelde deel van het eiland goed bereikbaar was, voor de rest van het eiland heb je een SUV nodig.
 2. Sluit een verzekering af! – Als je boekt via SunnyCars zijn de verzekeringen gelijk goed geregeld.
 3. Rijden in Bangkok moet je echt willen. De snelweg is goed te doen, soms wat druk, maar zodra je de stad inrijdt is het heel erg druk. Als je dan ook niet weet waar je precies heen moet dan kan het wat veel worden.
 4. Wij reden liever niet tijdens heftige regenval of in het donker. Dat was omdat je dan niet goed kan zien hoe diep de kuilen zijn en het autorijden in Thailand wordt dan erg vermoeiend.
 5. Zoek uit of je op de plek waar je een auto huurt wel een auto kan huren bij de grote verhuurders. Veel grote verhuurders hebben op Google hun resultaten zo ingericht dat het lijkt alsof ze in elke stad een verhuurkantoor hebben. Op bijvoorbeeld Koh Phangan bleek dat ze helemaal geen auto’s verhuren. Je kan dan bij de lokale verhuurders terecht.
 6. Met de auto kan je ook naar de eilanden! Dan neem je de langzame boot. Zoek vooraf uit of je de auto kan meenemen en of er op het eiland wegen zijn. Zeker als je met kinderen op vakantie gaat maakt een auto dat je flexibeler bent.

Heb jij ervaring met het autorijden in Thailand? Deel ze met ons, er zijn geregeld lezers van deze blog die ervaringen willen weten van andere reizigers!

Lees ook:

8 Comments
 1. Karin zegt

  Hoi hoe ga je met de auto op de ferry? Moet je dat vantevoren boeken? Groetjes Karin

  1. Karlien zegt

   Hai Karin, ik denk dat het verstandig is om vooraf te boeken. Wij hebben deze optie niet gebruikt dus ik kan er verder niet zoveel informatie over geven helaas. Groeten Karlien

 2. sandra zegt

  hi, ihoe ben je van krabi met een huurauto in Koh Lanta gekomen? Met de Ferry of via land en de brug? Alvast erg bedankt!

  1. Karlien zegt

   Hey! Wij gingen eerst via een brug en daarna is er nog een ferry voor het laatste stukje. Misschien dat daar inmiddels ook een brug is, dat weet ik niet. De ferry kostte een paar euro en je betaalt ter plekken. Veel plezier!

 3. Wendy Smit zegt

  Wij willen ook graag een auto huren op Koh Phangan. Er zijn daar dus geen grotere verhuurbedrijven? En een normale auto is niet te doen om het eiland “rond” te gaan?

  1. Karlien de Bruijn zegt

   Hoi, Ik lees dat er in de laatste jaren wel nieuwe wegen zijn aangelegd (https://www.welove-kohphangan.com/getting-around-koh-phangan/) maar dat vervoer per taxi of boot toch ook nog wordt aangeraden.

 4. Marloes van der Ploeg zegt

  Hoi, wij vertrekken over anderhalve week naar Thailand met onze 2 kleine kinderen. Op het einde van onze reis verblijven we 5 nachten op Koh Lanta. We dachten dat het misschien handig is om in Krabi een auto te huren, naar Koh Lanta te rijden en deze na 5 dagen weer in te leveren in Krabi.
  Vanuit daar vliegen we naar Bangkok.
  Is een auto in Koh Lanta echt een voordeel? Ik lees verhalen dat er minder taxis beschikbaar zijn en dat de kosten flink op kunnen lopen.
  Ik hoor graag je ervaring!

  1. Karlien de Bruijn zegt

   Hoi,

   Ons verblijf in Koh Lanta was in 2017 en wij vonden het toen prettig om rond te rijden met een huurauto. Als je veel van het eiland wilt zien kan dat een makkelijkere manier zijn dan per taxi rondreizen. Maar ik weet natuurlijk niet wat de situatie nu is!

   Fijne vakantie alvast 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.