Autorijden in Thailand gevaarlijk? Onze ervaring!

Toen we naar Thailand gingen hadden we het idee om zelf auto te rijden al snel uit ons hoofd gehaald. “Levensgevaarlijk” en “niet te doen” las ik vaak op fora. Toen we vervolgens besloten om naar het eiland Koh Lanta te gaan, zag ik de optie om vanaf het vliegveld van Krabi naar het eiland te rijden. Voordeel was dat we dan geen taxi nodig hadden en een stuk mobieler zouden zijn op het eiland. Reden om toch verder uit te zoeken of autorijden in Thailand echt zo onmogelijk is. Hier lees je onze ervaringen met het autorijden in dit land.

Ik kwam op twee plekken positieve ervaringen tegen met het auto rijden in Thailand, onder ander op de Thailandblog. Daarin stond dat je prima zelf kan autorijden in Thailand. Voorwaarde was wel dat je vertrouwd moet zijn met de auto en dat je links rijden niet eng vindt. Nu rijdt mijn man heel erg graag, dus toen hij dat hoorde was de beslissing om een week een auto te huren snel genomen.

Autorijden in Thailand

We huurden de auto in Krabi en reden naar Koh Lanta en een week later leverden wij de auto weer in in Krabi. Later hebben we op Koh Phangan ook nog voor een dag een auto gehuurd. Op het moment dat we de auto inleverden in Krabi, na een week rijden, hadden we spijt dat we de auto niet voor de hele vakantie hadden geboekt. Zo goed beviel het! We stapten daarna in een taxi naar Khanom en dat was veel gevaarlijker dan zelf rijden: de chauffeur had meer oog voor haar telefoon en scheurde over de weg.

Onze ervaring met autorijden in Thailand

Het eerste uur in de auto was het uiteraard wennen. We hadden nog wat last van een jetlag en stapten die ochtend vroeg op het vliegveld in Bangkok. Het was tegen het eind van de ochtend dat we wegreden van het vliegveld in Krabi. De weg naar Koh Lanta is vrij eenvoudig te vinden maar als je voor het eerst in een auto rijdt, en links rijdt, is het toch even zoeken.

Na een uur ging het rijden soepel en merkte mijn man al op dat we bij een volgende trip naar Thailand ten zuiden van Bangkok een auto huren. Dan rijden we vanaf daar naar het zuiden van het land, in alle rust en kunnen we plekken ontdekken waar toeristen meestal niet komen.

Tips voor rijden in Thailand en het huren van een auto

Regen is wel een factor waar je op moet letten bij het autorijden in Thailand! Wat we merkten op Koh Lanta was dat je bij regen niet goed kan inschatten hoe diep de kuilen zijn. De weg van Krabi naar Koh Lanta was goed onderhouden, daar speelt dat probleem niet.

  1. Als je op de bekende plekken blijft dan is een Europese auto huren prima. De weg van Krabi naar Koh Lanta maar ook naar Surat Thani was bijvoorbeeld prima. Zodra je buiten de toeristische stukken komt dan is een SUV handiger. Op Koh Phangan merkten we dat het ontwikkelde deel van het eiland goed bereikbaar was, voor de rest van het eiland heb je een SUV nodig.
  2. Sluit een verzekering af! – Als je boekt via SunnyCars zijn de verzekeringen gelijk goed geregeld.
  3. Rijden in Bangkok moet je echt willen. De snelweg is goed te doen, soms wat druk, maar zodra je de stad inrijdt is het heel erg druk. Als je dan ook niet weet waar je precies heen moet dan kan het wat veel worden.
  4. Wij reden liever niet tijdens heftige regenval of in het donker. Dat was omdat je dan niet goed kan zien hoe diep de kuilen zijn en het autorijden in Thailand wordt dan erg vermoeiend.
  5. Zoek uit of je op de plek waar je een auto huurt wel een auto kan huren bij de grote verhuurders. Veel grote verhuurders hebben op Google hun resultaten zo ingericht dat het lijkt alsof ze in elke stad een verhuurkantoor hebben. Op bijvoorbeeld Koh Phangan bleek dat ze helemaal geen auto’s verhuren. Je kan dan bij de lokale verhuurders terecht.
  6. Met de auto kan je ook naar de eilanden! Dan neem je de langzame boot. Zoek vooraf uit of je de auto kan meenemen en of er op het eiland wegen zijn. Zeker als je met kinderen op vakantie gaat maakt een auto dat je flexibeler bent.

Heb jij ervaring met het autorijden in Thailand? Deel ze met ons, er zijn geregeld lezers van deze blog die ervaringen willen weten van andere reizigers!

Lees ook:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën