Gratis gezinsuitstappen in België | 10+ Tips

Wat zijn de leuke, gratis gezinsuitstappen in België? Van wandelen, speelbossen tot leuke speeltuinen: de bloggers Reistipsmetkids verzamelden de beste tips voor in Vlaanderen en Wallonië. Hier lees je ideeën voor gratis uitstappen met de kids.

Naast onderstaande tips kan je ook gaan wandelen! Een leuke, gezonde en gratis activiteit. Lees over mooie wandelingen in België voor gezinnen.

De leukste gratis gezinsuitstappen

Natuurbad De Steenberg

Het Natuurbad De Steenberg is een prachtig zandstrand in Geistingen, met zwemmeer. Op mooie dagen zijn er strandwachten aanwezig.

Ark van Noë

In Kasterlee vind je een recreatiedomein, Ark van Noë, met onder andere een grote speeltuin en een visvijver.

Uitkijktoren in Het Bels Lijntje

In de buurt van Turnhout, op de Steenweg op Baarle Hertog, vind je de uitkijktoren van het Agentschap Natuur en Bos.

Dierenpark Bilzen

Het Dierenpark Bilzen is een gratis dierenpark in Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht) met 80 verschillende soorten dieren!

De Zeven Torentjes

De Zeven Torentjes is een mooie kinderboerderij met speeltuin in Brugge. Geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Tuin bij De Wereld van Kina

Bij het museum De Wereld van Kina in kindvriendelijk Gent is ook een mooie, grote tuin. Deze is gratis toegankelijk. De toegangsprijs tot het museum is met € 3, – voor een volwassene ook nog heel schappelijk.

MAS in Antwerpen

Het MAS in Antwerpen biedt prachtige uitzichten. Je mag gratis naar boven. Ook met museum van MAS is de moeite waard, maar hier betaal je wel voor.

Net onder Antwerpen is dit Hof van Leysen een heerlijke plek om tot rust te komen. Inclusief speeltuin en belevingstuin.

Tongeren

Blogger Anke was onlangs in Tongeren met het gezin en daar is enorm veel gratis te doen voor kids. Zo kan je de Mijlpaalroute volgen, hiervoor hoef je enkel de M op de grond te volgen om de route te wandelen. Ook zijn er twee digitale stadszoektochten voor kinderen. Daarnaast is in de Moerenpoort, de bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort, een gratis museum gevestigd. Hier is een super tof parcours bedacht voor gezinnen.

Pagadderpad

Vanaf de SAS-4 toren in Dessel start het Pagadderpad, een route van 2,5 kilometer. Een leuke en avontuurlijke wandeling voor jonge en oudere kinderen. Zo mogen ze over water springen, dennenappels schieten, balanceren en nog heel wat meer.

Watervallen van Coo

Een van de bekendste bezienswaardigheden in de Ardennen zijn de Watervallen van Coo. Dit is de hoogste waterval van België, met een hoogte van 15 meter. In de omgeving zijn er ook allerlei (betaalde) activiteiten.

Bokrijk

Het openluchtmuseum Bokrijk heeft een deel waarvoor je entree betaalt en een gratis deel. Het gratis gedeelte bestaat uit het Arboretum, de Openluchtspeeltuin en heel wat wandel- en fietsroutes. Ook de steden Genk en Hasselt zijn dan leuk om te bezichtigen.

Landgoed Pietersheim

In Lanaken bracht Marilyn met haar gezin heel wat uurtjes door bij landgoed Pietersheim. Dit ligt bij Nationaal Park Hoge Kempen. Marilyn startte het bezoek bij de knuffelweide van de kinderboerderij. Ook het 3 kilometer lange kabouterpad viel goed in de smaak bij het gezin.

Wat zijn jouw tips voor gratis gezinsuitstappen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën