3 top tips voor Antwerpen met kinderen

2

Antwerpen met kinderen, dit zijn drie tips voor wat je doet met het gezin in Antwerpen.

Antwerpen met kinderen

In deze blog deel ik drie leuke tips in Antwerpen voor kinderen (en ook stiekem voor hun ouders). Antwerpen heeft trekpleisters in overvloed. Meestal kom je aan op het station, loop je de Meir af en denk je dat je Antwerpen gezien hebt. Of je struint nog even op zondag richting de vogeltjesmarkt en dat was het dan. Net zoals iedere andere stad heeft Antwerpen natuurlijk van die veel leukere plekken.

Trein naar Antwerpen

Als je met de trein naar Antwerpen gaat, wat een leuke manier is om midden in de stad te komen, kom je aan in het mooiste station van Europa, of misschien wel van de wereld. Een station is natuurlijk een trekpleister op zich met al die vertrekkende en aankomende treinen, de drukte van allemaal mensen en het gebouw zelf.

Maar we wandelen toch maar even het station uit, op weg naar onze eerste bestemming. En nee, dat is niet de, pal naast het station gelegen, dierentuin, de Antwerpse ZOO. Ook dat is natuurlijk een geweldig plekje om je de hele dag te verpozen. Maar ook dit laten we op het tripje van vandaag links (eigenlijk rechts) liggen. We gaan op zoek naar de tram. Wanneer je vanaf het station even een stukje rechtdoor loopt kom je bij de tramhalte en daar gaan we ons uitstapje echt beginnen.

routeplan

Wasbar Antwerpen

Wanneer je bij het Tropisch instituut uitstapt kun je door de Kronenburgstraat wandelen en kom je uit bij de Graaf van Egmontstraat. Daar ligt ons eerste punt om even bij te komen van dit ritje door de stad. De Wasbar is een bijzondere gelegenheid waar je niet alleen kunt eten of drinken, maar ook de was kunt doen. Dit bijzondere concept slaat aan want de oprichters hebben inmiddels al in drie andere steden een Wasbar geopend.

Nu we weer op krachten zijn gekomen kunnen we een stukje wandelen. De Kloosterstraat in. Deze straat heeft veel winkels die je in de gewone winkelstraat niet tegenkomt. De straat is overigens op zondag ook te bezoeken. De meeste winkels zijn dan ook open.

Meer koffie drinken in Antwerpen, bekijk deze hotspots

wasbar-antwerpen

MAS, Museum aan de stromen

Via de Steenhouwersvest en Oudaan kun je weer teruglopen naar een andere tramhalte, waar je lijn 7 pakt richting Mortsel- Sint Pietersvliet, alwaar je bij het eindpunt uitstapt. Daar zie je al de toren van het MAS, het Museum aan de stromen, boven de huizen uitsteken. Het MAS is onze tweede bestemming. Voor kinderen is het een heel avontuur om het hele gebouw van beneden tot boven te beklimmen. En boven heb je natuurlijk een fenomenaal uitzicht. Beneden kun je een speurtocht krijgen voor kinderen en kun je eventueel kaartjes kopen om de speciale zalen te bezoeken. Dit hoeft echter niet want een deel van de zalen mag je gewoon gratis in.

mas-antwerpen
Foto Rick Ligthelm

Wanneer je na je klimtocht en het genieten van het uitzicht weer beneden staat, neem dan de moeite om nog even rond te kijken in de boekwinkel en ga eventueel nog wat drinken in de bar onderaan in het MAS.

2 Comments
  1. Sanne zegt

    Coole naam, de wasbar. In Scandinavië heb je laundromat, een beetje hetzelfde concept. Super leuk, dat zal de wasbar vast en zeker ook zijn!

    1. karlien zegt

      Wat gaaf!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.