Bezienswaardigheden Amsterdam met kinderen + omgeving

Je gaat een dagje of weekend naar Amsterdam met kinderen, of op een stedentrip, en je wilt weten wat je er kan doen. Wij wonen heel dichtbij Amsterdam en daarom ga ik regelmatig naar deze stad met mijn kids. Ik deel mijn favoriete tips voor de 10 activiteiten en bezienswaardigheden die je moet doen tijdens een stedentrip Amsterdam met gezin.

Amsterdam is groot. Er is dus heel erg veel te doen met kinderen tijdens een gezinsuitje in Amsterdam. Je kan gewoon op pad gaan en zien waar je uitkomt, maar met kinderen heb ik liever een beetje een plan in mijn hoofd. Wat is dan het beste van Amsterdam, wat wil je er echt zien tijdens een dagje uit met het gezin? Dit zijn de 10 activiteiten die niet mogen missen tijdens een stedentrip.

Bezienswaardigheden Amsterdam met kinderen

Eindeloos rondwandelen met kids gaat mij niet zo goed af (behalve toen ze nog in de kinderwagen zaten). Een leuke manier om meer van Amsterdam te zien is vanaf het water. Ik vind zo’n rondvaart erg leuk, omdat de stad er toch weer anders uitziet.

Van Gogh museum

Als er een museum is dat eigenlijk wel door iedere Nederlander bezocht moet worden, dan is het Van Gogh museum dat misschien wel. In dit museum zijn er honderden schilderijen, tekeningen en brieven te zien. Blogger Nicole was met haar zoon in het Van Gogh en zij vond dit een aanrader voor een gezinsuitje in Amsterdam.

Haar tip is om het museum met de koffer van Vincent te verkennen. Dat is een ouderwetse koffer, een waar Vincent zelf nog mee gereisd zou kunnen hebben. Deze haal je af bij de informatiebalie. Met behulp van de kaarten uit de koffer ontdek je nog meer werken. Op de kaartjes staan vragen die je helpen anders naar schilderijen te kijken, zoals ’’wat zie je als je ondersteboven naar het schilderij kijkt?’’

Een goed alternatief voor de koffer is de speurtocht. Wandelend door het museum op zoek naar schilderijen doen de kinderen verschillende opdrachten. Aan het eind van het bezoek ligt er een leuk cadeautje klaar. Vinden je kinderen het leuk om zelf creatief bezig te zijn, dan is de kinderworkshop echt een geweldige activiteit.

Anne Frank

Ook het Anne Frank Huis is eigenlijk een must om te bezoeken tijdens een stedentrip Amsterdam met kinderen. Hier bezoek je het verborgen huis waar Anne Frank samen met haar familie en nog vier onderduikers twee jaar afgesloten van de buitenwereld leefden. Tot ze op een dag alsnog ontdekt werden door de bezetters.

Met een audiotour verken je het oude bedrijfspand van Otto Frank, de vader van Anne. De zoon van blogger Anouk vond deze audiotour erg prettig: een apparaat en daarmee ook een verhaal voor jezelf. In het oude bedrijfspand wordt een korte film getoond die in hele grote lijnen vertelt over de Tweede Oorlog in Europa en de vervolging van de Joden in het bijzonder.

De wisseling van het moderne museum naar het daadwerkelijke huis vond Anouks zoon indrukwekkend. Je loopt langs de boekenkast die als deur (en dekmantel) werkte, de smalle trap omhoog en je zag bijvoorbeeld wat de keuken was. Dat maakt het heel tastbaar.

Het museum is ontzettend indrukwekkend! Niet alleen het museum is ingetogen, ook de bezoekers zijn dat. Er wordt weinig tot niet gesproken en alleen op fluistertoon. Het verhaal van Anne maak duidelijk veel indruk op de bezoekers.

De tickets voor dit museum worden 2 maanden van te voren vrijgegeven en zijn snel uitverkocht.

Bij Storm-Amsterdam-blog-recensie-beoordeling-kinderen-kindvriendelijk
Bij Storm, Amsterdam-Noord

Westergas en Westerpark

Het Westergas is een terrein met historische panden. Na allerlei veranderingen is dit een leuke plek vol avontuur en plezier voor gezinnen. Je kan hier kinderfilms kijken in Het Ketelhuis. En ga ook naar Tony’s store, de winkel van Tony Chocolony.

Verderop op het terrein is er Woeste Westen, dit is een natuurspeeltuin, wat ideaal is als het een warme dag is. Bij de Boerderij Westerpark zijn er dieren en er is een speeltuin. In de zomermaanden is de speelplaats bij de Spartelvijver leuk met de kids.

Artis met kinderen

Artis

De dierentuin Artis mag je zeker niet overslaan, deze ligt net buiten het centrum van de stad. Natuurlijk ga je erheen voor de dieren, maar er zijn ook een aantal speeltuinen, een vlinderhuis en kindervoorstellingen in het Planetarium. Daarnaast is het museum Micropia gevestigd op hetzelfde terrein. Voor een bezoek aan deze dierentuin zou ik rekenen op minimaal 2 tot 3 uur.

NEMO

Ook het NEMO Science Museum is een hele leuke plek om te bezoeken tijdens een stedentrip Amsterdam met kinderen. Dit is het grootste wetenschapsmuseum in Nederland, met vijf verdiepingen vol doe-het-zelf experimenten. Er zijn allerlei proefjes die de kinderen zelf mogen doen en daarom ben je zo uren zoet. Goed om te weten is wel dat het hier op momenten nogal druk kan zijn.

bezienswaardigheden Amsterdam Muiderslot

Bezienswaardigheden omgeving Amsterdam

In de omgeving van Amsterdam is ook heel erg veel te doen, dus verleng je gezinsuitje Amsterdam eventueel en ontdek ook de omgeving!

Muiderslot en het kabouterpad Naarden

Aan de andere kant van Amsterdam ligt het Muiderslot, ook wel bekend als Amsterdam Castle. Wij waren een middag bij het Muiderslot met onze kinderen en vonden dit erg leuk. Daarom ook de tip om dit te doen als je zoekt naar een toffe activiteit in de omgeving Amsterdam met kinderen. Er zijn veel dingen voor de kinderen bedacht, als spelletjes en een speurtocht. Ook de audiotour viel goed in de smaak. Er zijn geregeld extra activiteiten.

Combineer je bezoek eventueel met het wandelen van het Kabouterpad bij Naarden. Dit pad start en eindigt bij het theehuis Bos en Hei. Ideaal is de speeltuin bij dit theehuis, zodat je kinderen zich kunnen vermaken. Met de ligging in het bos en aan de hei is het een heerlijke plek om een aantal uur door te brengen.

Zaanse Schans

Een echt Nederlands uitje in de omgeving Amsterdam met kinderen is een bezoekje aan de Zaanse Schans. Deze plek staat bekend om het Hollandse landschap en de vele molens. Je stapt terug in de tijd op deze plek! Naast het landschap om te bezichtigen, lopend of met de fiets, is er meer te ontdekken. Zo is er het Zaans Museum en de Verkade Experience. Koop broodjes uit het bakkerijmuseum en haal het snoepgoed van Zaans Gedaan. En je kan pannenkoeken eten bij een pannenkoekenrestaurant. Het is echt een plek voor een dagje uit!

Marken

Marken

Een ander Hollands uitje in de omgeving Amsterdam met kinderen is een bezoek aan schiereiland Marken met de kids. Via een dijk is dit voormalige vissersdorp verbonden met het vasteland. Op Marken wandel je rond langs

Overnachten in Amsterdam met kinderen

Kindvriendelijk overnachten kan onder andere bij:

Budget Hotel Tourist Inn – dit hotel ligt in de Spuistraat, in het centrum. Er zijn kamers voor vier personen. Dit zijn onze tips voor kindvriendelijke hotels in Amsterdam!

Wat zijn jouw tips voor Amsterdam met kinderen? Lees ook over de gratis kinderactiviteiten in Amsterdam en de kindvriendelijke restaurants in de stad.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën