Afrika museum met kinderen | Review

0

Tijdens de zomervakantie was Helmy met man en drie kinderen (7, 5 en 1 jaar) in het Afrika museum in Berg en Dal. Zij was nooit eerder bij dit museum in Gelderland geweest en nieuwsgierig ging ze op pad met haar gezin. Zij deelt haar ervaringen bij het Afrika museum met kinderen.

Het Afrika museum bestaat uit een binnen- en een buitengedeelte. We zijn gestart met het buitengedeelte, maar ik ben achteraf gezien van mening dat je beter binnen kan starten. Buiten spelen de kinderen veel en ze worden best vies.

Daarom denk ik dat je beter binnen kan starten. Het binnengedeelte is erg groot, groter dan je verwacht. Je loopt een route en ziet hele mooie dingen. Vooral mijn oudste, en wij volwassenen, vonden dit gedeelte erg interessant. Een leuk onderdeel hier is de verententoonstelling.

tickets koop je hier

Afrika museum kind

Actief buiten in het Afrika museum met kinderen

Het buitengedeelte van het Afrikamuseum was leuk, vooral voor onze twee oudste kinderen. Mijn belangrijkste tip is wel dat je oude kleding aan moet trekken: veel onderdelen bestaan uit leem en je kids worden vies. (De kids vinden dit fantastisch) Buiten zijn er allerlei Afrikaanse woningen, de kinderen vonden het heel leuk om deze te ontdekken. Je kan de woningen ook van binnen bekijken namelijk.

De kinderen begonnen buiten met een workshop muziek maken. Een half uur lang konden de kinderen hier dansen en trommelen op een grote trommel. Daarnaast hebben ze Afrikaanse prints gemaakt met klei, gekookt en een grote leemmuur gebouwd en beschilderd. Daarna sprongen ze in een enorme modderpoel.

Voor verschillende leeftijdscategorieën zijn er speurtochten uitgezet, onder andere “Wat een beestenboek”. Daarnaast is er een speeltuin en een kleinschalige eetgelegenheid.

Conclusie Afrika museum met kinderen

Wij hebben een leuke middag gehad en volgens ons is het Afrika museum met kinderen zeker een aanrader! Neem je tijd, plan er zeker een dagdeel voor, want er is ontzettend veel te doen! Mijn kinderen vonden het ontzettend leuk hier. – tickets koop je hier

Het Afrika Museum ligt in Berg en Dal en is makkelijk bereikbaar met de auto, ook was er voldoende parkeergelegenheid. Bekijk alle info over het museum, de openingstijden en de tickets op de website. Lees verder over andere musea met kids en dit doe je in Nijmegen met kids!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.