5x Culemborg met kinderen | 5x Uitjes

Een van de gastbloggers van Reistipsmetkids woonde in Culemborg met kinderen. Zij weet natuurlijk wat je hier kan doen! Er zijn in de omgeving prachtige speeltuinen en natuurgebieden waar je gratis naar binnen kan, en waar ze zich uren kunnen vermaken. Hieronder de top 3 voor Culemborg met kinderen! In dit artikel lees je de leukste tips voor deze plaats in de provincie Gelderland.

Doen in Culemborg met kinderen

Kinderboerderij De Heuvel

Wij gaan het vaakst naar deze kinderboerderij, vooral omdat hij voor ons heel dichtbij is. Niet alleen kun je spelen met konijntjes, geiten, schapen en paarden bewonderen, maar de kinderboerderij heeft ook een flinke speeltuin.

Voor de kleinere kinderen heb je een speelhuisje, schommels, grote zandbakken en wat kleinere speeltoestellen. Daarnaast is er een gedeelte voor de kinderen vanaf een jaar of drie (maar mijn jongste is een berggeit en vindt dit gedeelte véél leuker). Dit is een gedeelte met onder andere een groot klimkasteel, een heuvel waar je vanaf kunt rollen of glijden en een kabelbaan. Oh, en achter de kippen en eenden aanrennen natuurlijk!

kinderboerderij-de-heuvel-2

Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo hebben wij al een keer zelf appelsap kunnen maken en is er jaarlijks een kerststal te bewonderen. Als er al een klein minpuntje is, zijn het de poelen met water die niet zijn afgeschermd. Zeker toen onze jongens nog iets kleiner waren heb ik ze er wel eens van weg moeten trekken.

Adres kinderboerderij De Heuvel

Waar: Weithusen 61, Culemborg
Entree: Gratis
Website

de-tuinpiraat2

Culemborg met kinderen: Natuurspeeltuin de Tuinpiraat

Deze speeltuin is nog vol in ontwikkeling, maar beeldt het je eens in. Een stuk bos met aangelegde beekjes, veel takken om hutten mee te bouwen en een paar boomstammen over het water waar je (kind) overheen loopt. Daarnaast kun je de heuvels in en in de bomen klauteren. Ohja, en natuurlijk lekker kliederen met modder en met takken in het water slaan. Leuk hè? (Oh, neem wel een extra setje kleding mee. Dat was ik de eerste keer vergeten en natuurlijk ging de jongste in het water zitten).

Gelegen aan de rand van Culemborg (vlakbij de afrit A2), is dit een heel fijn plekje om naar toe te gaan en je kinderen in een geschikte omgeving kennis te laten maken met de natuur. Parkeer bij de carpoolplaats, je loopt een stukje door het bos, en tadaa! Je bent er.

Ook hier worden af en toe activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf 4 jaar. Hout zagen, aan een touw slingeren, broodjes worst maken bij een kampvuur, en dat alles onder de kundige leiding van de tuinpiraten. Een aanrader!

Adres Natuurspeeltuin de Tuinpiraat

Waar: Rietveldseweg tussen 27-29, Culemborg (Natuurgebied de Zandput)
Entree: Gratis (neem wat kleingeld mee bij de evenementen voor koffie en broodjes)
Openingstijden: Tussen zonsopgang en zonsondergang is het natuurgebied vrij te betreden

bolderburen2

Speeltuin Bolderburen

Dit is mijn recente ontdekking. Ik woonde al vier jaar in Culemborg en was hier nog nooit geweest. Onder welke steen heb ik gebivakkeerd? Bolderburen ligt naast de molen Johanna. Het is een ruim opgezette tuin in het thema van Astrid Lindgren. Zo vind je er onder andere een miniatuurversie van het huis van Pippi Langkous (Villa Kakelbont!), de (klim)boot van Kapitein Langkous, de burcht van Ronja de Roversdochter en een heuse waterpomp. En op donderdag en zaterdag kan je in de molen kijken.

Mijn kinderen waren er helemaal weg van. Niet in het minst omdat je er ook, als enige van deze drie opties, ook wat kan eten en drinken. Op de menukaart staan diverse pannenkoeken, broodjes en andere gerechten. Maar je kan natuurlijk ook zelf gewoon je eten en drinken meenemen.

Adres Bolderburen

Waar: Prijsseweg 1, Culemborg
Entree: Gratis (het restaurant natuurlijk niet, maar de prijzen zijn heel schappelijk)
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag, 10.30 – 20.00. In de wintermaanden geopend tot zonsondergang. Het restaurant is geopend van woensdag t/m zondag, 11.00 t/m 20.00. Tenslotte is de molen geopend op donderdag en zaterdag, wanneer de blauwe wimpel uit hangt.

Meer lezen? Dit zijn onze tips voor Twente en voor de stad Zutphen. Ook Apeldoorn is leuk om te bezoeken met kinderen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën