Roadtrip Spanje via België en Frankrijk

3

Een roadtrip Spanje met het gezin, Eva deelt de ervaringen hiermee. Zij was met man en dochter in Spanje, België en Frankrijk tijdens de zomervakantie.

Drie weken lang tourden we met onze eigen bolide rond en tuften in totaal bijna 3.500 km weg. Een geweldige reis! Zat er dan niets tegen? Toch wel.

Op de tocht van Bilbao naar Blaye geeft de auto aan: “Controleer bandenspanning!” Na een keer de band oppompen, overleg met het service centre in Nederland zetten we onze tocht voort. Echter tegen de tijd dat we weer een traject verder zijn, dient de band bij de dichtstbijzijnde garage vervangen te worden. Iets met een onvoorziene kostenpost.

Roadtrip Spanje met kind

Om de trip gevarieerd te houden kozen we voor verschillende typen accommodatie. In België kozen we voor een verblijf bij Landal. Tijdens de dagen die we in Nantes doorbrachten, huurden we een knus appartement in het hartje van de stad. In de Vendee gingen we voor glamping. In het Spaanse San Sebastian en Bilbao verbleven we in een hotel in de stad, zonder zwembad. Terwijl het hotel in Blaye en Blois wel in zwemplezier voorzagen. Ons meisje was (om diverse redenen) tevreden over de slaapplekken die we tijdens de vakantie aandeden.

Voorbereiden roadtrip Spanje

Voor deze roadtrip legden we voor vertrek uit Nederland reeds alle accommodaties vast (zeker aan te raden in het hoogseizoen). De route tussen de verschillende haltes bepaalden steeds op de dag van vertrek. Op zich ligt San Sebastian dichtbij Bilbao, toch deden we bijna een hele dag over deze tocht. In plaats van de snelweg te pakken, namen we de schitterende kustweg en legden bij kleine dorpjes aan voor een drankje of de lunch.

Activiteiten met kinderen

 • Ardennen: maak een tocht met een railbike.
 • Nantes: Maak kennis met de machtig mooie machines van Machines de l’île.
 • De regio Vendee: Hier verbleven pal aan de kust. Zon, zee en strand. Perfect voor een kind
 • De stad San Sebastian: Onze kleine meid vond een tocht met de sightseeingbus erg leuk.
 • Bilbao: Hier maakten we een (begeleide) fietstocht. Onze dochter mocht bij papa plaats nemen in een hippe bakfiets. Genieten! Wellicht verwacht je het niet, maar onze kleine dame is dol op musea. Het Guggenheim museum vond ze ook erg interessant.
 • Loiredal: Het kasteel van Cheverny waar een aparte ruimte gewijd is aan Kuifje. Doen!

Drie weken lang genoten we alle drie met volle teugen van deze afwisselende trip. Het was een goede vakantie. Of ik een degelijke trip aan andere gezinnen aan zou raden? Wellicht zijn de gemaakte kilometers voor andere kids wellicht een beetje ‘too much’. Tevens kan ik me voorstellen dat leeftijdsgenoten liever naar een pretpark gaan dan naar een museum. We blikken terug op een fijne ervaring, maar volgende vakantie vertoeven we toch weer in Azië.

20160814_123128
3 Comments
 1. jonna@burgertrutjes zegt

  Altijd leuk zo’n roadtrip! Maar ook wij gaan toch liever voor de verre vakantie. Volgend jaar staat Amerika weer op de planning.

  1. Karlien zegt

   Wij uiteindelijk ook. Ieder jaar hebben we het over Europa en gaan we naar Thailand, Amerika of Curacao 😉

  2. Eva - OmniTraveler.nl zegt

   Hi Jonna, het was (inderdaad) een fantastische trip, in 2017 spenderen we de grote vakantie – zoals het er nu uit ziet – in Indonesië #asiaholic 😉

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.