TOP 9 activiteiten op Lanzarote met kinderen

0

Sylvia woont met haar vriend Richard en hun dochter Zoë (2,5 jaar) afwisselend op Lanzarote en in Nederland. Zij deelt haar ervaringen met dit Canarische eiland en ook wat er te doen is op Lanzarote met kinderen.

Boek direct een vakantie

Wonen op Lanzarote met kind

Aangezien mijn vriend werkzaam is bij een grote touroperator verblijft hij op dit moment in Lanzarote voor zijn werk. Omdat wij Richard niet zo lang kunnen missen verblijven onze dochter Zoë en ik om en om in Nederland en op Lanzarote. Onze ervaringen hierover deel ik op mijn blog.

Wij (of ik ook vaak zelf) hebben inmiddels met Zoë al meer dan 15 keer met het vliegtuig gereisd dus ze is er al aardig aan gewend. Alleen het dalen blijft altijd een vervelend punt met de gevoelige oortjes. Al hebben we daar inmiddels ook al heel veel trucs voor om het minder pijnlijk te laten zijn. Muis onze kat is ook een goede reiziger want hij is al op meer dan 9 verschillende bestemmingen geweest. We nemen hem nu alleen nog mee als mijn vriend weer van bestemming moet wisselen anders blijft hij lekker bij mijn vriend als Zoë en ik weer heen en weer vliegen.

We hopen natuurlijk dat mijn vriend een vaste aanstelling krijgt op een zonnige Spaanse bestemming. Zoë zal daar dan eventueel ook naar school gaan. Omdat we willen dat ze wel als basis goed Nederlands blijft spreken hebben we al informatie opgevraagd bij de wereldschool voor lespakketten bij verblijf in het buitenland. Mocht mijn vriend geen vaste aanstelling ergens kunnen krijgen dan zullen wij waarschijnlijk terug keren naar Nederland. Maar daar gaan we niet van uit.

puerto del carmen

De sfeer van Lanzarote

Lanzarote is een heel divers eiland. Op maar een kleine 4,5 uur vliegen van Nederland. Wat natuurlijk een ideale reistijd is voor als je met (kleine) kinderen reist.  Het eiland is niet heel groot dus met een kind kan je ook heel goed de diverse plekjes ontdekken. Met de auto ben je bijvoorbeeld overal binnen een uur. Het is absoluut geen uitgaanseiland voor jongeren. Je hebt hier natuurlijk wel discotheken en dergelijke maar lang niet zo veel als op de grotere eilanden Gran Canaria of Tenerife.

Dit is er te doen op Lanzarote met kinderen

Er is heel erg veel te doen op Lanzarote met kinderen, ik deel een aantal leuke tips.

 1. Het strand

  Het strand loopt overal heel netjes schuin af dus veilig voor kinderen. Wel moet je er rekening mee houden dat het een vulkaan eiland is en dat er wel stenen op het strand kunnen liggen. Ook hebben we niet het gebruikelijk witte/zachte zand. Wij hebben hier lavazand. Ik raad dan ook af om met mooie gekleurde bikini’s of zwempakken naar het strand te gaan. Het lavazand gaat tussen de zoom zitten en er blijven allemaal zwarte spikkeltjes achter. Dit krijg je er niet met de handwas uit maar helaas ook niet met de wasmachine..

 2. Wandelboulevards

  Dan zijn er in de verschillende plaatsen hele mooie wandelboulevards aangelegd waar je heerlijk kan slenteren. Je komt om het half uur wandelen wel een lokaal speeltuintje tegen waar de kinderen zich even lekker kunnen uitleven. Op sommige plaatsen wat meer dan anderen.

 3. Dierenpark Rancho Texas

  Rancho Texas een mooi dierenpark in Puerto del Carmen. Er is ook een klein waterpark dus vergeet zeker niet je zwempak mee te nemen.

 4. Aquapark Costa Tequise

  Dit is een groot waterpark met heel veel diverse glijbanen en zwembaden. Heeft ook een gedeelte echt voor de allerkleinste met +/- 5 cm laagje water en geen tegels maar een mat als ondergrond ) waar ze eventueel gewoon op kunnen liggen.

 5. Kikoland

  Kikoland in Playa Blanca is een hele grote speeltuin/waterpark. Er zijn voor elke kinderleeftijd leuke activiteiten. Dus voor een gezellige dag uit zeker de moeite waard.

 6. Met de watertaxi naar Puerto Calero

  Een watertaxi van Puerto del Carmen naar Puerto Calero. Leuk klein boottochtje naar een heel gezellig haventje. Heb je kleine kindjes mee, leeftijd t/m 5 jaar? Dan raad ik wel aan om eventueel een kinderwagen mee te nemen. Dit aangezien het voor kindjes in Puerto Calero best gevaarlijk is om los te lopen. Er zitten namelijk geen hekken langs het water.

 7. Grottenstelsel

  Voor de oudere kinderen kan je ook La Cueva de Los Verdes bezoeken. Met een gids ga je door een grottenstelstel waar je allerlei mooie ruimtes tegenkomt. Hoe leuk en spannend is dat!

  Ook kan je naar Jameo del Aqua gaan, dit zijn ook weer prachtige grotten die uitkomen bij een ondergronds meertje waar albino krabbetjes leven. Echt heel mooi en bijzonder om te zien.

 8. Watersporten

  Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel watersporten aanwezig, zoals surfen, waterfietsen, snorkelen, duiken etc. In de zomermaanden hebben ze op het strand van Puerto del Carmen ook een hele grote waterspeeltuin in de zee liggen. Met een zwemvest aan mag je hier op de opgeblazen wanden klimmen, springen op het springkussen en nog veel meer.

 9. Vliegtuigen spotten

  Mocht je vliegtuig gek zijn dan kan je met een gewone fiets of een fiets voor 4 of zelf 6 personen naar een uitkijkpunt rijden bij het vliegtuig. Hier komen de vliegtuigen overheen als ze gaan opstijgen of landen.

  Boek direct een vakantie

Wat zijn jouw tips voor Lanzarote met kinderen?

kleine baaitjes Lanzarote

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.