Doen in Alicante met kinderen

0

Lynn was in september met haar man en hun peuter op vakantie in Alicante, Spanje. Zij deelt haar tips over wat je kan doen in Alicante met kinderen!

Wij vlogen vanaf Eindhoven naar Alicante. In Eindhoven parkeerden wij de auto gratis, vervolgens wandelden we naar het vliegveld. Bij vluchten binnen Europa hoef je niet langs de douane. De controles op Eindhoven gaan vrij snel. Het is een stuk rustiger dan op Schiphol, dus met een minuut of tien stonden we bij de gate. Hier vind je een speeltuintje en een café. Vervolgens vlogen wij in ruim 2 uur naar Alicante. Het vliegveld ligt dichtbij de stad, dus je hebt geen lange transfer (ongeveer een kwartier naar het centrum).

Alicante met kinderen

De stad en provincie Alicante met kinderen

Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante en ligt aan de Costa Blanca. In de zomer regent het heel weinig en in de winter is de temperatuur vaak nog aangenaam genoeg voor een glas wijn op het terras. De stad heeft een hele leuke wandelboulevard en het strand bij de stad is prachtig. (bron)

Alicante met kinderen

Doen in en rondom Alicante met kinderen

Zeker aan te raden is La Zenia. Voor de kinderen op de bovenetage een klein pretpark. Wel alles te betalen met 1 of 2 euro’s maar kan je uren zoet zijn. Op het plein tussen de winkels zijn er verschillende fonteinen waar ze urenlang plezier tussen kunnen maken. Wel een must daar is anti slip sokjes of sandaaltjes die nat mogen worden want je mag niet op blote voetjes om het uit te glijden tegen te gaan. (Tip: deze sokken zijn speciaal ontworpen tegen uitglijden in zwembaden) En de ouders kunnen in tussentijd om te beurt naar de winkels gaan kijken op hun gemak. En op het plein naast de fonteinen is er een terras met zalig lekker ijs!

We zijn ook een dag naar Guardamar strand geweest. Een stuk minder druk dan bij de Belgische kust. Het strand heeft een boulevard met terrasjes en verschillende eetgelegenheden. Wel geen redders te bespeuren maar wel een EHBO site. Met kinderen naar de zee gaan is altijd een must vind ik bij het op reis gaan.

kinderactiviteiten Alicante

We zijn ook een halve dag naar het ‘roze’ zoutmeer geweest bij La Mata-Torrevieja. Dit is zeker leuk om te zien en om te wandelen. Wel goed insmeren want er staat daar altijd wel een stevige wind. Hier heb je niets om te eten of te drinken maar we zijn hier gaan picknicken. Dat is ook super leuk natuurlijk.

Een echte aanrader voor echt een daguitstapje is Rio safari. Dit is een dierentuin met een zwembad en kinderbadje. Ideaal om af en toe af te koelen en dan terug te wandelen. Zeker pindanootjes meenemen want dan kan je giraffen aaien! Daarnaast ook alle shows mee doen die er zijn op de 2 uur : vogelsoorten, zeehondenshow en een wist je dat?show. Dit was de beste dag van heel onze verlof. Ze hebben er alle soorten dieren en eten en drank van thuis mag je meenemen. Zeker genoeg water voorzien want alhoewel het in Spanje goedkoper is, weten ze in Rio Safari wel de Europese prijzen.

kinderactiviteiten Alicante

Terugblik op onze vakantie in Alicante met peuter

We gaan volgend jaar terug. Aangezien het maar 2 uur vliegen is van Eindhoven naar Alicante is het zeker aan te raden met kinderen. Super vriendelijk, goedkoop en zalig weer gehad! Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie met een peuter.

Meer over Spanje lezen?
Dit doe je op Mallorca met kinderen
Kinderactiviteiten in Malaga en Marbella
De Canarische eilanden Fuerteventura en Lanzarote met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.