Tenerife met baby – Verslag eerste gezinsvakantie

2

Nies was met haar man Geert en hun zoontje Morris op een eerste vakantie samen naar Tenerife. Zij deelt haar ervaringen hierover en ook hoe zij Tenerife met baby ervaren hebben.

Nies heeft een grote passie voor reizen en heeft een eigen blog hierover, Reismicrobe. Sinds hun zoon is geboren gaan zij graag op zoek naar kindvriendelijke maar avontuurlijke bestemmingen.

Vliegen naar Tenerife met baby

Toegegeven, de eerste keer vliegen met een baby vond ik behoorlijk spannend. Morris was 11 weekjes oud en we gingen al vliegen! De weken en dagen ervoor heb ik me best stressy gevoeld, ik wist immers niet wat ik moest verwachten en hoe onze kleine man op alles zou reageren.

Als voorbereiding op het vliegen en reizen met een baby heb ik veel andere blogs gelezen en het internet wat afgespeurd naar tips over reizen en vliegen met een baby. Verder heb ik gezocht naar handige dingen om mee te nemen: een opvouwbaar wipstoeltje, een beschermhoes voor de kinderwagen, een doek om de kinderwagen af te schermen van de zon. Ik wilde echt niets missen!

Bekijk de vakanties naar Tenerife

Het vliegen met een baby naar Tenerife ging ongelooflijk! Ik zat helemaal klaar om Morris drinken te geven tijdens het opstijgen en landen maar hij kreeg geen last van zijn oortjes dus bleek het helemaal niet nodig. Ik had zelf een vervelende pijn maar meneertje merkte er helemaal niets van. Wat een opluchting, ik had het zo zielig gevonden als hij was beginnen huilen van de pijn. Toen we van het vliegtuig afstapten, keken onze medereizigers verwonderd: “oh, zat er een baby aan boord.. Niet gehoord!” Dat is natuurlijk een mooi compliment.

Voordeel van vliegen naar Tenerife is ook dat je er zo snel bent. We waren in een uur of 4 al op het Canarische eiland. We werden vanaf het vliegveld vervoerd met een bus naar ons hotel.

Lees ook: alle tips voor reizen met een baby

Tenerife met een baby is ideaal

Als ik denk over hoe kindvriendelijk Tenerife is en hoe het was met een baby kan ik enkel zeggen dat het ideaal is. Tenerife is het eiland van de eeuwige lente, en dat is perfect voor een baby. Wel een zonnetje zodat je samen wat vitamine D kan op doen, maar geen brandende zon. Tenerife is wel wat heuvelachtig hier en daar maar vaak heb je van die pendelbusjes die tussen je hotel en het strand rijden.

Draagzak of kinderwagen mee op vakantie

Tenerife is geschikt voor een kinderwagen maar ik vond het sowieso wel handig om ook de draagzak mee te nemen. Aan het strand van Costa Adeje, waar wij verbleven, was een grote, brede boulevard. Dit was dus gemakkelijk te doen met de kinderwagen.

Maar toen we bijvoorbeeld een dagje er op uit trokken met de huurauto, vonden we het wel gemakkelijk om tijdens onze stops snel de draagzak aan te doen i.p.v. de hele kinderwagen telkens te moeten uitklappen!

Tips voor Tenerife met baby

Mijn idee is dat je met een baby nog alles kan doen wat je ervoor deed, ze zijn nog niet gebonden aan vaste tijden om te slapen, ze slapen nog gemakkelijk overal… Ik zou zeggen: neem een draagdoek of draagzak mee dan ben je alvast mobiel. Dus echt specifieke tips voor Tenerife met een baby heb ik niet, pas als je kindje wat ouder is wil je speciaal voor hen dingen gaan ondernemen lijkt mij.

Wat wij ook erg fijn vonden op Tenerife: wij huurden een auto met autostoeltje en verkenden het noorden van het eiland (super groen!). Perfect doenbaar met een kleine baby! Naar het strand of langs de kustlijn wandelen is natuurlijk ook heerlijk met het gezinnetje.

Lees ook: dit gezin ging tijdens de eerste vakantie met baby naar Frankrijk – en lees over het nagenieten van een gezinsvakantie!

Bekijk de vakanties naar Tenerife en dit zijn mooie familiehotels op het eiland.

Wat zijn jouw tips voor kindvriendelijk Tenerife? Deel ze in de comments!

2 Comments
  1. Marieke zegt

    Wij plannen een reis met baby naar Tenerife, ik lees dat jullie een auto met autostoeltje gehuurd hebben. Hadden jullie ook een transfer (met busje) naar ’t hotel, of al direct de huurauto?
    We willen een pakketreis boeken, denk dat we voor de transfer zelf een autostoeltje mee moeten nemen..

    1. Karlien de Bruijn zegt

      Hai, wij huurden de auto direct. Voor taxiritten is een kinderstoel (meestal) niet verplicht, maar kan me voorstellen dat je je daar met een baby niet prettig bij voelt. Je kan even bij het hotel navragen of er autostoeltjes zijn voor bij een transfer. Goede vakantie!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.