Nagenieten van een gezinsvakantie | 3 tips

De voorpret is een van de leukste dingen aan een vakantie! Weken, maanden of soms zelfs jaren (in mijn geval als het gaat om een stedentrip New York) kijk je uit naar die reis. Dan ga je op die droomvakantie, die hopelijk alle verwachtingen waarmaakt. En vervolgens kan je jaren nagenieten van een gezinsvakantie. Hoe je dat doet, dat deel ik in deze blog. Bijvoorbeeld door een mooi fotoboek van de reis te maken!

Wij hebben het geluk dat we met de kinderen al heel veel mooie reizen hebben mogen maken. Zo waren we in Amerika, Thailand, Curaçao en Kaapverdië. Dichterbij huis waren we in La Palma, Italië en het Zwarte Woud. Iedere keer is het weer een feest om op reis te gaan met het gezin. En achteraf dan denken we opeens weer aan die mooie reis, bijvoorbeeld als de kinderen zich weer iets kleins herinneren van een vakantie.

Nagenieten van een gezinsvakantie

Met de foto’s aan de slag

Een van de meest tastbare herinneringen aan een vakantie met kinderen zijn de foto’s. Ga snel na de gezinsvakantie aan de slag en maak online een fotoboek!

Fotoboeken kan je online gemakkelijk en snel maken en de kwaliteit van de print is hoog. Ideaal, want dan kan je nog jarenlang nagenieten van de vakantie. Als je echt creatief aan de slag wilt gaan dan kan dat met allerlei formats en het toevoegen teksten. Wil je de foto’s snel verzamelen en laten printen in een boek? Dan kan je het fotoboek binnen een aantal minuten automatisch laten samenstellen.

nagenieten van een gezinsvakantie

Souvenirs kopen

Nagenieten van een gezinsvakantie, daarmee kan je tijdens de vakantie al beginnen. Wij kopen sinds een aantal jaar magneten als we op reis zijn. Er hangen inmiddels magneten uit alle windstreken op onze koelkast. Van Volendam en Maastricht tot de vuurtorens op Mallorca en La Palma. Tof omdat je dan heel geregeld weer even terugdenkt aan die mooie reis of stedentrip.

Gerechten uit het vakantieland namaken

Na een langer verblijf op Bali begonnen we met het namaken van onze favoriete vakantiegerechten. Dat waren bananenpannenkoeken en helaas is het ons nog steeds niet gelukt om ze goed na te maken. Maar andere gerechten lukken een stuk makkelijker en brengen ons direct weer in de juiste sfeer. De pasta met kaas en walnoten uit Bologna, Pad Thai van Koh Lanta en de tortilla uit Spanje: het zijn favoriete gerechten geworden.

Wat zijn jouw tips voor het nagenieten van een gezinsvakantie? Lees ook de tips voor reisbestemmingen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.