Badajoz met kinderen | 5x Uitjes Spanje

0

Badajoz met kinderen, is dat leuk en wat is er te doen? Wij waren er met onze kinderen en delen wat er te doen is in deze Spaanse stad.

Tijdens onze roadtrip door Portugal en Spanje rijden we op dag 3 Spanje binnen. Van Lissabon naar Sevilla rijden we die dag, Badajoz ligt halverwege de route en is daarom de perfecte tussenstop.

Badajoz met kinderen

Badajoz met kinderen

Aan het begin van de middag komen we aan in Badajoz. We rijden de rivier Guadiana over en komen aan in het stadscentrum. Daar volgen we de borden naar het Alcazaba, waar een grote parkeerplaats is.

Alcazaba

Dit Alcazaba beslaat het grootste deel van het verdedigingswerk van de stad en hier beginnen we ook onze dag in Badajoz met kinderen.

We wandelen over de lange muren en genieten van de uitzichten op de stad, op de omgeving en de mooie tuinen. Erin is het Paleis van de Hertogen van Roca. Hier is nu een Archeologisch museum gevestigd.

Zo wandelen we de hele muur rond, af en toe klimmen we omhoog voor nog een beter uitzicht. Ook mooi is het uitzicht op het Plaza Alta. Dit is een klein, sfeervol plein.

Aan het eind lopen we door een parkje terug naar de parkeerplaats. Daar vind je een speeltuin.

Badajoz met kinderen

Kinderactiviteiten Badajoz

Als we de kinderen bij de speeltuin vandaan hebben gekregen lopen we nog even de stad in. We hebben niet al teveel tijd want we hebben nog een rit naar Sevilla te gaan.

We lopen door smalle straten richting het plein Plaza de San José. Met het zonlicht erbij voelt het als zomer. Wat een heerlijke stad om in rond te lopen. Op diverse plekken komen we speeltuintjes tegen.

Wil je koffie drinken, ga dan naar Jara, helados & café. Onverwacht goede koffie en in de zomermaanden koop je er ijs en taart. Klinkt goed hè!

Leuk voor kinderen is het waterpark AQUA Badajoz, dat vind je net buiten de stad bij de grens met Portugal.

Ook een aanrader is het Carnavalsmuseum van Badajoz, waar je je uiteraard kan verkleden. Het is een interactief museum.

In het Park van Castelar is een speeltuin. Ook zijn er veel hoge palmbomen en er is een vijver.

Badajoz met kinderen

Regio Extremadura met kinderen

Badajoz ligt in de regio Extremadura. Deze regio bestaat uit twee provincies: de provincie Cáceres en de provincie Badajoz. Enorme leegtes, berggebieden, landschappen, natuurparken en vooral: weinig toeristen. Behalve voor de rust en de natuur kom je ook naar deze regio vanwege de cultuur. Er zijn een aantal plaatsen die bijzonder zijn, waaronder Mérida, Cáceres en Guadalupe.

Wil je naar Extremadura (wij zijn er heel erg benieuwd naar) dan is vliegen op Madrid de snelste optie. Maar ook vanaf Malaga en Lissabon is deze regio prima aan te rijden. Kom je vanuit Lissabon, dan betaal je voor de huurauto waarschijnlijk een toeslag bij de verhuurder.

Badojoz, Evora of Mérida bezoeken?

Badajoz, Evora en Mérida zijn alle drie bijzondere steden. Steden met bijzondere charme, cultuur en architectuur. Welke stad bezoek je want de afstand tussen Evora en Mérida is nog geen twee uur.

Wij waren in Badajoz met kinderen, in de winter. De studenten hadden vakantie dus het was best rustig in de stad. Evengoed was het een leuk bezoek, met het kasteel met de lange muren waar je overheen loopt, de uitzichten op de omgeving en de gezellige, smalle straatjes. Een charmante plek waar je zeker een dagje heen wilt gaan!

Evora

In de zomer van 2017 waren wij in Evora, een stad net over de grens in Portugal. Hierover schreef ik: “het is een charmante stad met veel bezienswaardigheden. De stad is ommuurd, er zijn veel mooie steegjes, witte huizen en er zijn paleizen. Ook staat er een goed bewaarde Romeinse tempel uit de tweede eeuw.”

Evora is absoluut betoverend en een dag is eigenlijk niet genoeg om het geheel in je op te nemen. In Badajoz waren wij in de winter waardoor de sfeer toch wat anders was. Evora heeft meer te bieden vinden wij, maar Badajoz is met het kasteel ook de moeite waard.

In Mérida zijn wij helaas niet geweest. Mérida wordt ook wel het Spaanse Rome genoemd, met een overzichtelijk centrum dan en de bezienswaardigheden (dat zijn er behoorlijk veel) liggen vlakbij elkaar. Deze stad wordt gezien als een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen in Spanje, en is dus zeker een bezoek waard.

Badajoz, Evora en Mérida hebben hun eigen charme en ze zijn alle drie een bezoek waard. Afhankelijk van waar jouw interesse heengaat is de ene stad wellicht leuker om te bezoeken dan de andere stad.

Badajoz
Badajoz
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.