Universe Science Park | Onze Review (Denemarken)

Alyt was met haar gezin op vakantie in Jutland, Denemarken. Ze bezochten het Universe Science Park en in deze blog deelt ze hun ervaringen.

Het Universe Science Park is een doe- beleef- en experimenteerpark in Zuid- Jutland. We hadden er heel veel zin in om dit park te ontekken. Op de website en zagen we al hele gave attracties, belevenissen en experimenten.

Universe Science Park

Net voorbij de kassa’s staan op een bord de shows van de dag aangegeven, en ook in welke taal (Deens, Duits of Engels) de shows zijn. Er waren vier shows: de Fulldome show, Robert Robot show, de Salt Power Demo en de Science show. Omdat er zoveel te doen is op het park zijn wij alleen naar de Fulldome show geweest.

Universe Science Park

Fulldome Show

Tijdens een enorme regenbui doken wij de 360° Fulldome Show in. Toen bleek dat we bij de Deense versie zaten, zijn we toch blijven zitten. We zaten lekker in de bioscoopstoelen te kijken naar het enorm grote 360° beeldscherm.

We zagen heel veel, waaronder filmpjes van hoe planten groeien van slow tot fast motion en knallende popcorn. Helaas verstonden we niks van de uitleg.

Uitje Jutland met kids

Virtual reality Ruimte

We begonnen onze dag bij het Universe Science Park in de VR-ruimte. Het was rustig op het park. We hoefden (bijna) nergens in de rij te staan. De Deense zomervakantie was inmiddels afgelopen en dat scheelt bezoekers!

Als eerste stapten we in de VR-achtbaan. Op een touchscreen kon je je eigen achtbaan tekenen. Vervolgens stap je in je eigen ontworpen achtbaan. Per keer kunnen er vier mensen in de achtbaanstoeltjes plaatsnemen. We kregen een veiligheidsbeugel om en een VR-bril op. Toeschouwers kunnen meekijken op een scherm, ze zien dezelfde achtbaan als die waar je in zit. Het was net echt.

Onze dochter van 6 had in haar achtbaanontwerp alleen maar loopings getekend, we kwamen er zowat misselijk uit. Het doet echt wat met je blijkbaar, terwijl je niet echt over de kop gaat. De stoel schudt wel heen en weer.

Ook kon je parachute vliegen. Je hangt dan in een stoel, die omhoog en omlaag gaat. Je zweeft door de bergen heen en je moet ook sturen. Dit vond mijn oudste dochter erg leuk, ook omdat je door virtuele ringen kon vliegen en daarmee punten kon verdienen. Mijn jongste dochter was er (helaas) nog te klein voor.

We zijn ook gaan VR-racen en dit was best moeilijk. Daarnaast kon je nog diverse VR-spellen spelen (zoals lopen over een plank met afgrond) Ons eerste uur bij het Universe Science Park was zomaar voorbij gevlogen.

Uitje Jutland met kids

5d Simulator

Toen we gingen zitten bij de Engelse versie van de 5d simulator wisten we niet precies wat we konden verwachten. We kregen een 3D-bril en de show begon.

We werden afgeschoten in een raket, richting de maan. We hebben een maanwandeling gedaan en rond geracet in een maanvoertuig. Ondertussen voelden we wind en water in ons gezicht. Uiteindelijk zijn we weer geland met de capsule. We landden “hard” op de grond en dat voel je omdat je stoel beweegt.

Universe Science Park

Sky Trail

Volgende stop in het Universe Science Park was het grote klimparcours, de Sky Trail. Mijn dochter van 6 wilde dit dolgraag met mij doen. Het is een gesloten klimsysteem waar je niet uit kan vallen. We kregen een harnas om en met de kabel die eraan vastzit werd je in het gesloten systeem geklikt. We konden veilig op pad.

Het klimparcours is 11 meter hoog en heeft 25 klimuitdagingen. Je mag je eigen route bepalen. Op de plateautjes kun je kiezen welke kant je op wil gaan en je kan ook van de zip line.

De filmstudio

Dit interactieve park biedt ontzettend veel aan, en wij vervolgden onze dag in de filmstudio. De filmstudio is ook weer zo leuk om te doen. Je kunt met poppetjes en diertjes je eigen filmpje maken, dat gaat shot voor shot. Daarnaast kun je met passende kleding een echte scene opnemen in een filmdecor. Dit kost helaas veel tijd en we wilden zo graag nog meer zien op het park.

Verder doen in het Universe Science Park

Onze dag bij het Universe Science Park met kinderen liepen tegen het einde. Er is nog veel meer te doen. Zo zijn er elektrische autootjes, je kan segway rijden, er is een speeltuin waar je spelletjes kunt doen met water, in een echte kraan zitten en zand uitgraven met de grijper, een bubble lab, workshop raket bouwen en afschieten (€ 2,70). En dat is slechts een greep uit wat er te doen is.

We zijn even in het hoge, blauwe gebouw geweest waar ze een geiser hebben nagebouwd. Als de teller is afgelopen, spuit de geiser het water omhoog. Je kunt er door een echte gletsjer lopen, en er is de mogelijkheid om een vulkaanuitbarsting of een blikseminslag te ervaren. Zo leerzaam!

Als laatste hebben we de Ball Factory bezocht. Deze hal is opgebouwd uit vijf zones. De ballen vliegen je letterlijk om de oren. Laat een bal zweven op lucht, ballen verzamelen en in diverse machines gooien, met ballen schieten, ballen optakelen etcterea, etcetera. De meiden waren er niet bij weg te slaan. Wij als ouders vonden dit ook te gek.

Universe Science Park met kinderen bezoeken

Ideaal aan het Universe Science Park is dat je veel dingen binnen kunt doen. Zo was er een gebouw waar je heel veel experimenten en belevenissen kon doen. Zoals op een spijkerbed liggen, onder een rots liggen, mindball spelen, een heuse berg beklimmen, laserstralen ontwijken en met vier mensen aan een tafel een voertuig in beweging moet zien te krijgen.

We hadden aan een dag niet genoeg. Dit is echt een aanrader als je op vakantie naar Denemarken gaat met kinderen. Dit park vonden wij als gezin de leukste activiteit die wij in Jutland hebben ondernomen! Ik denk wel dat het pas leuk is als je kinderen 5 jaar of ouder zijn.

Overal in het park zijn picknickplekken. Wij kozen voor een overdekte picknickplek, want het kwam weer met bakken uit de hemel. Overigens zitten er voldoende toiletgebouwen en horeca op het park. Van pasta tot hamburgers en ook een echt Deens ijsje is er verkrijgbaar.

Let er even op dat bij sommige attracties een minimale lengte nodig is. Bijvoorbeeld bij VR-parachute, segway, en het klimparcours. Of juist een maximale lengte, dat was bij het elektrische autootjes het geval. Hierdoor kon mijn jongste er wel in en mijn oudste niet. Deze gegevens staan ook op de plattegrond aangegeven, bij de attractie zelf en op de website.

Het personeel is zeer vriendelijk, spreekt goed Engels en Duits en helpt je vriendelijk bij de activiteiten. En bij alle activiteiten staat uitleg in drie talen (Deens, Engels en Duits). Wij hebben ons de hele dag op en top vermaakt, tot sluitingstijd om 17:00. We zijn nog even snel door de shop gelopen en toen weer terug naar ons vakantieadres Sandersvigcamping & Tropeland.

Praktische info

Adresgegevens:
Mads Patent Vej 1
Nordborg
Op de website staan de openingstijden, deze variëren nogal. Parkeren is gratis.

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.