Getest: Uitvindfabriek met kinderen in Breda

0

We trokken met onze leergierige kids naar de Uitvindfabriek in Breda om te kijken wat er daar allemaal te beleven valt. Kunnen de kinderen hun fantasie daar omzetten naar werkelijkheid? Wij testten het uit en delen onze ervaring in deze blog.

In de herfstvakantie brachten we een bezoek aan de Uitvindfabriek. Het betreft een oud industrieel pand vlakbij het station van Breda waar je uitvinder wordt voor één dag. Van zodra je binnenstapt in deze oude snoepfabriek gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open.

Uitvindfabriek Breda

Het vriendelijke personeel neemt je mee doorheen het pand en vertelt je in geuren en kleuren  wat voor coole dingen je er allemaal kan doen.

Bezoek aan de Uitvindfabriek met kinderen

Je kijkt je ogen uit in deze fabriek. Niks is wat het lijkt en je nieuwsgierige kids weten niet aan welk proefje ze eerst willen beginnen. Wat kan je allemaal doen in deze Uitvindfabriek?

Creatieve workshops

In de Uitvindfabriek kan je doorlopend deelnemen aan workshops.  Op diverse plaatsen in het pand liggen allerlei materialen klaar om zelf aan te slag te gaan. Je hoeft enkel de werkbeschrijving te lezen om te kunnen starten.

Voor diegenen die niet graag werkbeschrijvingen lezen loopt er genoeg personeel rond die je met plezier op weg helpt. Je kan daar onder andere een tekenfilm maken, een blaasinstrument in de vorm van een olifant maken, een balancerende tijger creëren uit piepschuim. En in de green room kan je aan de lijve ondervinden hoe je een filmset maakt. Voor elk wat wils dus.

Uitvindfabriek Breda

Filmzaal

Er is ook een kleine filmzaal waar er doorlopend beurtelings twee films spelen. Eentje voor de leeftijdcategorie 6-9 jaar en de andere voor 10 -12 jarigen. Ook hier is het thema “uitvinden” maar dan telkens vanuit een andere invalshoek. Onze kids liepen deze “ruimte” af en toe binnen om een deeltje van de film mee te volgen.

Andere activiteiten

Verder waren er nog veel andere coole spullen/gadgets te vinden. Zo is er een dolfijnconstructie waar je in kan, trappers waarmee je een gekke transportband in beweging zet. Er is ook een creabea atelier waar je met afgedankte computers een nieuw voorwerp in elkaar knutselt.

Drankje en hapje

Voor je het weet ben je wel een paar uur zoet en dan is het handig dat je ter plaatse iets kleins kan knabbelen (poffertjes, gebak). Onze kids bestelden een appel en trokken grote ogen toen ze een snijmachine en potje kregen om zelf hun appel op ingenieuze wijze te schillen. Het uitvinden zit dus letterlijk overal in verwerkt.

Uitvindfabriek met kinderen: onze ervaring

Wij hadden een super leuke namiddag bij de Uitvindfabriek in Breda. De kids (en ouders) leren er al spelenderwijze bij. Weet je niet wat gedaan op een regenachtige dag dan is deze plek the place to be! Heel veel speel- en knutselplezier verzekerd.

Ik raad de Uitvindfabriek aan voor kids > 6 jaar. Onze jongste kids zijn 6 jaar en konden heel veel alleen, maar bij sommige proefjes hadden ze wel nog wat begeleiding nodig. Voor jongere kids is het ook prima te doen, maar dan moet je als ouder wel meer meehelpen. Maar ook dat is superleuk!

Meer informatie over de Uitvindfabriek vind je hier.
Lees andere tips voor Noord-Brabant met kinderen.
En bekijk wat je doet in Breda met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.