LEGO House met kinderen | Review!
Ooit 25 miljoen blokjes LEGO bij elkaar gezien? Bij LEGO House in Denemarken kan dat. En geloof maar dat dat heel indrukwekkend is. LEGO House is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Eva bezocht LEGO House met haar man en kinderen en deelt haar ervaringen.
Iedereen heeft weleens van attractiepark LEGOLAND in Jutland gehoord. Maar veel mensen weten niet dat er sinds 2017 ook een LEGO House is in Billund.
Inhoudsopgave
LEGO House met kinderen
LEGO House, ook wel Home of the Brick, is nog het best te omschrijven als een interactief LEGO-beleveniscentrum. Je kunt er eindeloos spelen met en leren over LEGO. En niet alleen spelen met fysieke LEGO-stenen, maar ook digitaal.
Bij aankomst krijg je een armband met een chip erin. Die armband is niet alleen bedoeld om de toegangspoortjes te openen, je kunt er ook herinneringen mee opslaan. Foto’s en video’s bijvoorbeeld, die je op verschillende plekken in het gebouw kunt maken. Heel leuk, want zo kun je al je herinneringen later terugkijken via de LEGO House app.

Experience Zones
LEGO House is onderverdeeld in zes Experience Zones: de History Collection, de Masterpiece Gallery en vier speelgedeelten die ieder een eigen kleur en thema hebben.
History Collection
De History Collection is een goede plek om je dag bij LEGO House te starten. Hier leer je over de geschiedenis van LEGO en zie je hoe LEGO door de jaren heen is veranderd.
Je vindt er ook veel LEGO-dozen en -modellen die in de loop der jaren in de winkels hebben gestaan. Onze meiden moesten bij de History Collection hard lachen om hun papa. Die was dolgelukkig, want hij vond al zijn kastelen van vroeger terug in de vitrines. Een ware trip down memory lane.

Masterpiece Gallery
In de Masterpiece Gallery vind je de meest geweldige LEGO-creaties. Niet te geloven dat je zulke bouwwerken kunt maken met LEGO.
We waren enorm onder de indruk van de gigantische dino’s waar we oog in oog mee stonden. Of oog in oog. Je moet behoorlijk de lucht in turen wil je ze in de ogen kunnen kijken. Een groep fans heeft meegedacht over de ontwerpen, die van LEGO DUPLO, System en TECHNIC zijn. Heel indrukwekkend!
Red Zone
Bij de LEGO Brick Builder en in het Creative Lab, beide in de Red Zone, kun je je creativiteit lekker de vrije loop laten. Een plek om eindeloos te bouwen met LEGO. Onze meiden maakten een grote hijskraan en de vlaggen van de landen van papa en mama.

In de Red Zone vind je, net als in de andere kleurenzones, trouwens ook een gedeelte met DUPLO voor de allerkleinsten.
Blue Zone
In de Blue Zone draait het om logisch nadenken en problemen oplossen. Je kunt er bijvoorbeeld als architect aan de slag. Ontwerp je eigen gebouwen en plaats ze in een van de verlichte stadsplannen. Leuk om te zien wat er gebeurt met de stad als je je bouwwerk toevoegt.

Bij het Robo Lab bestuurden onze meiden zelf een robot. Op de Zuidpool probeerden ze LEGO-poppetjes en mammoets uit het ijs te bevrijden. Toen ze eenmaal doorhadden hoe het werkte, waren ze niet meer te stoppen.
Ook gingen ze als test driver aan de slag. Ze bouwden het ene na het andere autootje om te kijken welke het snelst over de eindstreep kwam bij de testbaan. Eerst maakten ze vooral gezellige auto’s met grote groepen poppetjes erop. Maar na een tijdje werden hun creaties steeds gestroomlijnder. Totdat ze allebei een supersnelle auto hadden die in no time de baan af roetsjte.

Green Zone
In de Green Zone vind je bakken vol met hoofdjes, lijfjes en attributen. Hiermee kun je LEGO-poppetjes samenstellen. Je kunt je poppetje ook fotograferen op de cover van een door jou gekozen magazine.
World Explorer bestaat uit drie miniatuurlandschappen van LEGO: een stad, een berglandschap en een tropisch eiland. Als je goed kijkt, kun je allerlei grappige scenario’s ontdekken.

Maar het allerleukst aan LEGO House vonden de kinderen toch wel het Story Lab, ook in de Green Zone. Daar kun je een LEGO-film maken met zelfgekozen karakters en special effects. Natuurlijk mochten de unicorn en de dinosaurus meedoen en vonden er de nodige ontploffingen plaats. En via de armband werden de films opgeslagen en konden we ze later downloaden op onze telefoon.
Yellow Zone
Aan de Yellow Zone zijn wij amper toegekomen. Terwijl we toch zo’n beetje de hele dag in het LEGO House geweest zijn. Hier kun je bijvoorbeeld je eigen vis bouwen, scannen en vervolgens loslaten in een enorm aquarium. Of je eigen bloem bouwen en in de LEGO-weide planten.

Vanaf de Yellow Zone kun je ook The Tree of Creativity goed bewonderen. Dat is de gigantische LEGO-boom die vanaf de begane grond de lucht in torent en waaromheen trappen tot aan de bovenste verdieping zijn gebouwd. De boom is maar liefst 15 meter hoog.
Meer LEGO-weetjes en LEGO Square
Vergeet niet ook even op de begane grond rond te neuzen. Daar zie je bijvoorbeeld hoe LEGO-blokjes gemaakt worden. En je leert er dat er met zes rode legosteentjes van twee bij vier maar liefst 915.103.765 unieke combinaties te maken zijn. Wow!
Als je je armband scant, krijg je een pasje met daarop een unieke combinatie gekoppeld aan jouw naam. Je mag ook een zakje met zes rode twee bij vier LEGO-blokjes mee naar huis nemen. Zo kun je jouw unieke combinatie thuis namaken van het kaartje.

Op de begane grond is ook LEGO Square. Dit is het deel van LEGO House dat ook toegankelijk is voor mensen zonder entreebewijs. Je vindt er onder andere een grote LEGO-winkel en drie restaurants.
Voor een snel broodje en drankje kun je bij Brickaccino terecht. Voor een luxere lunch is er brasserie Le Gourmet. De derde optie zullen de kinderen het leukste restaurant van LEGO House vinden: Mini Chef. Hier kun je – helemaal in stijl – zelf een warme maaltijd samenstellen met LEGO-steentjes. Na een kwartiertje is je eten klaar en kun je je lunchbox ophalen bij twee blije robots: Robert en Roberta.
Indrukwekkende buitenkant LEGO House
Vergeet niet om voor of na je bezoek ook de buitenkant van LEGO House te bewonderen. Niet alleen de binnenkant is prachtig, ook de buitenkant is een lust voor het oog.
Het gebouw, ontworpen door de Deense architect Bjarke Ingels, bestaat uit 21 op elkaar gestapelde blokken die eruitzien als enorme LEGO-stenen. Via de trappen aan de buitenkant kun je naar het dak klimmen en over Billund en omgeving uitkijken.

Onderweg naar boven kom je langs allemaal dakterrassen met kleine speeltuintjes erop. Er zijn ook allerlei glazen gedeeltes waardoor je naar beneden het LEGO House in kunt kijken. Zo kun je ook van boven de gigantische dinosaurussen en The Tree of Creativity bewonderen. Heel bijzonder!
Praktische informatie over LEGO House met kinderen
LEGO House is zeven dagen per week geopend. En in tegenstelling tot veel andere attracties in Jutland kun je er ook in de winter terecht.
Zorg ervoor dat je van tevoren boekt, zodat je zeker bent van toegang. LEGO House is namelijk erg populair. En ga lekker vroeg. Je kunt zo lang blijven als je wilt en vult met de kinderen met gemak een hele dag bij LEGO House.
Kinderen van nul tot en met twee jaar mogen gratis naar LEGO House. Kinderen vanaf drie jaar en volwassenen betalen ruim 30 euro per persoon (maart 2019). Als je van tevoren online boekt, betaal je iets minder.
Een dagje LEGO House is dus niet het goedkoopste uitje. Maar het is het geld echt helemaal waard. Wij zijn er de hele dag geweest en waren met sluitingstijd nog lang niet uitgekeken en uitgespeeld.

LEGO House: een aanrader?
Een volmondig ja! Je wilt zeker LEGO House met kinderen bezoeken als je in Jutland bent. Een prachtplek voor een geweldige dag die leuk is voor het hele gezin.
Wil je over meer kindvriendelijke plekken in Jutland lezen? Kijk dan eens naar onze blog over vakantie in Zuid- en Midden-Jutland in de winter.
Dit bezoek kwam tot stand in samenwerking met LEGO House. Wij waren er op persbezoek. De blog is een weerspiegeling van onze ervaringen.
Ook van Eva:
Rondreis IJsland met kinderen
Verslag van een vakantie in Japan met gezin
Meer Denemarken:
Doen in Kopenhagen met het gezin
Alyt was een aantal dagen in Denemarken tijdens de rondreis door Scandinavië.
Lees ook over een vakantie in LEGOLAND