IJsbeeldenfestival met kinderen in Zwolle

0

Hoe leuk is het IJsbeeldenfestival met kinderen om te bezoeken? Anouk ging er met haar zoon heen en deelt haar ervaringen.

Ook dit jaar bezoek ik met mijn zoon het IJsbeeldenfestival in onze ‘hometown’ Zwolle. Het is weer een spectaculair en ijskoud bezoek! Een aantal feiten over dit festival:

  • De ijsbeelden zijn gemaakt door de 40 beste ijskunstenaars ter wereld;
  • zij hebben 275.000 kg ijs en 275.000 kg sneeuw gebruikt;
  • de beelden zijn tot wel 6 meter hoog.

IJsbeeldenfestival met kinderen bezoeken

Het Festival heeft dit jaar ‘Wereldberoemde verhalen’ als thema. Al wandelend bekijk je de 25 verhalen door de route te volgen. Bij binnenkomst kom je eerst in de centrale hal waar je wat kunt eten en drinken, en waar kinderen kunnen spelen. Achter deze hal staat de tent waar de IJsbeelden staan, en daar is het natuurlijk erg koud. Het is slim om je hier op voor te bereiden, dat maakt je bezoek aan de ijsbeelden een stuk aangenamer.

Het IJsbeeldenfestival

Van vorige edities weet mijn zoontje nog dat er een ijs-glijbaan was. We liepen de tent binnen, en weg was hij: op zoek naar de glijbaan. Op verschillende plekken in de route kan je in de beelden meedoen. Zo kan je aanschuiven aan tafel bij Alice in Wonderland, of in de honingpot van Winnie de Pooh. Daar vonden we ook de ijs-glijbaan!

Van het ene beeld lopen we naar het andere beeld en zo gaan we ook van het ene verhaal naar het andere verhaal. Sommige beelden zijn gemaakt van ijs, andere van sneeuw. Geregeld zijn ze extra verlicht waardoor de beelden nog mooier uitkomen of sprookjesachtig zijn.

We hebben ondere andere de verhalen van Bambi, Tovenaar van Oz, Pippi Langkous en Harry Potter gezien. Ik vond de Klokkenluider van Notre Dame heel indrukwekkend, die is prachtig gemaakt. De route is heel afwisselend, soms zijn de beelden enorm groot, maar je ziet ook juist beelden met veel verfijnde details. Mensen, dieren en gebouwen: van alles komt voorbij. De beelden zijn indrukwekkend, zo knap gemaakt.

Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle ijssculptuur Marc van Aalst (25)

Kinderplaza

Na de route lopen we naar de grote centrale hal, waar het lekker warm is. Je kunt hier wat (winters) eten bestellen en er zijn gratis speeltoestellen voor de kinderen.

Er is bijvoorbeeld een draaimolen en een springkussen en je kan er gamen. Omdat je een stempel hebt gekregen bij de entree, kan je ook even opwarmen en de route nog een keer lopen.

Het IJSbeeldenfestival met kinderen – een aanrader?

Het IJsbeeldenfestival vind ik echt een aanrader, bijvoorbeeld voor in de kerstvakantie! Dit is ook leuk uitje om bijvoorbeeld met opa en oma te doen, want het is voor alle leeftijden.

Toen mijn zoontje nog klein was ( een jaar of 3) zijn we hier ook naar toe gegaan. Toen zat hij dik ingepakt in de buggy.

Lees ook: tips voor uitjes in de kerstvakantie

Praktische informatie over het IJSbeeldenfestival

Je kunt tickets aan de kassa kopen, maar ze zijn ook online met korting te verkrijgen. Er zijn ook kortingsacties die via Google te vinden zijn. De tickets zijn best prijzig, zeker als je met het hele gezin gaat. Voor mij is het de prijs waard: het is een bijzonder uitje, en de beelden zijn met veel liefde en vakmanschap gemaakt.

Het festival is te bezoeken tot 3 maart. Ook is het goed bereikbaar: het ligt naast de A28 en is op loopafstand van het station.

Kijk op de website voor de openingstijden

Zwolle met kinderen

Het IJsbeeldenfestival kan goed gecombineerd worden met andere activiteiten in Zwolle of een bezoek aan de binnenstad. Vanaf de IJsselhallen rijdt er in de weekenden zelfs een speciaal treintje naar de stad. En in de winterperiode is de binnenstad extra mooi door de lichtbeelden die her en der in de stad staan.

Lees ook: tips voor Overijssel met gezin en doen in Gelderland

IJsbeeldenfestival
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.