Walibi Belgium met kinderen | REVIEW!

Er zijn in België allerlei leuke attractieparken en pretparken voor jong en oud. De bloggers van Reistipsmetkids gaan graag met hun gezin op pad om deze parken te testen. Hoe leuk is Walibi Belgium met kinderen? Anke was er met haar gezin en deelt hun ervaringen.

Tijdens de paasvakantie trokken we een dagje naar Walibi in Waver. Vanuit Antwerpen is dit een klein uurtje rijden. Het park bestaat al sinds 1975, er is veel vernieuwd in het park en ze zijn er nog steeds mee bezig.

Wanneer we rond half elf toekomen staan er best al veel auto’s. Gelukkig beschikken ze over een ruime parking.

Walibi Belgium met kinderen

Walibi Belgium met kinderen bezoeken

We hoeven niet lang aanschuiven om het park binnen te komen. De mascotte staat de mensen al op te wachten en zij die willen kunnen samen met hem op de foto.

Door ons enthousiasme vergaten we aan de inkom een plannetje mee te nemen. Dit hebben we opgelost door de app van Walibi te downloaden. Ik moet toegeven, dit is best handig. De app geeft voor elke attractie de realtime wachttijden weer, met daarbij een korte beschrijving van de attractie. Soms staat er ook een kort filmpje en de minimum lengte om in de attractie te mogen bij.

achtbanen Brussel

Attracties in Walibi Belgium

Walibi is een pretpark voor iedereen, van de allerkleinste tot de grote durfal. Er zijn veertig attracties, voor ieder wat wils dus. Doorheen het park vind je op regelmatige basis toiletten en restaurants. Erg handig als je met kleine kinderen op stap bent.

De Pulsar

De echte blikvanger is natuurlijk “De Pulsar”. Je wordt een aantal keer heen en weer gekatapulteerd met een snelheid van 100 km/u. De allerlaatste keer ga je door het water. Met open mond hebben we een aantal keer staan kijken en getwijfeld zouden we het doen. Dit ziet er zo gaaf uit!

Jammer genoeg waren we onze regenjas vergeten en hadden we niet zo een schitterend weer. Volgende keer als we gaan, nemen we onze regenkledij mee en wagen we ons eraan!

achtbanen Brussel

4D-Film

Walibi heeft een eigen 4D-film, Tempo Attack, waarin hun mascotte een groot avontuur beleeft. Je hebt echt het idee dat je mee rijdt. Heb je een goede plaats dan word je zelfs nat.

Het is een spannend verhaal met geluid- en lichteffecten en natuurlijk een goede afloop.

achtbanen Brussel

Enkele andere toppers

  • Buzzsaw: dit is een attractie die meerdere keren kort na elkaar over kop gaat. Eerlijk, ik ben blij dat onze kinderen nog te klein waren om hier in te mogen. Dit ziet er echt super eng uit!
  • Calamity Mine: het treintje brengt je omhoog in een mijngang, en gaat dan via bruggetjes, waterval en riviertje terug naar beneden. Plezier voor jong en oud.
  • Dalton Terror: kaarsrecht naar 77 meter in de hoogte. Eenmaal boven blijf je een 10 seconden hangen, om dan ineens naar beneden te vallen.
  • Flash Back (boomstammetjes): deze vind je in veel pretparken. In Walibi ga je ook een stuk achteruit naar beneden wat het een beetje spannender maakt.
  • Weerwolf: dit is een grote houten achtbaan, die niet over de kop gaat. Wel gaat deze supersnel door alle bochten en hoogten.
  • Psyke Underground: deze achtbaan is volledig in het donker. Voor je het weet hang je ondersteboven. Best niet doen als je net gegeten hebt. Zowel Jelle als ik zijn er vrij misselijk uitgekomen en we hadden toch al een paar uurtjes niets meer gegeten.
walibi belgium met kleine kids

Attracties voor kleine kinderen

Voor de kleintjes zijn er ook een aantal attracties. Er zijn in het park 16 attracties speciaal voor kinderen. Een aantal uitgelicht:

W.A.B. Tree House. Dit is een super grote speeltuin/klimtoestel waar de kleintjes zich volop kunnen uitleven. Rondom het Tree House zijn er verschillende attracties voor de kleintjes.

Go-Karting. Met gekke Go-carts kan je rondrijden op een uitgestippelde baan.

Poneys, waar het spelletje ‘cowboys en indianen’ tot leven komt.

Walibi heeft natuurlijk nog veel meer attracties. Onze jongste van 7 jaar is net boven 1,20 meter en mocht in de meeste attracties.

walibi belgium met kleine kids

Walibi Belgium met kinderen | Een aanrader?

Wij hebben een super dag beleefd in Walibi Waver. Het is niet zo een groot park maar het is groot genoeg voor een volledige dag plezier. Zeker op een drukke dag als je lang moet aanschuiven bij de attracties ben je echt wel een dag zoet met alle attracties. Is het rustiger dan kan je de attracties vaker in!

Neem zeker een regenjas mee of reservekleding als je de waterattracties wil doen.

Lees ook:
Dit doe je in Brussel met kind.
Dit vonden wij van Bobbejaanland.
Bright Nights in Walibi Holland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.