Landal Village l’Eau d’Heure met kinderen (Onze review!)

Als je een weekendje weg of een vakantie zoekt in de Ardennen, heb je keuze uit allerlei kindvriendelijke vakantieparken. Hoe leuk is het Landal Village l’Eau d’Heure met kinderen? Anke was er met haar gezin en deelt hoe zij dit park hebben ervaren.

Tijdens de paasvakantie gingen we een lang weekend naar Landal Village l’Eau d’Heure (zie website), op uitnodiging van Landal. Het was voor ons de eerste keer dat we in een Landal park in België verbleven, dus we wisten niet goed wat we mochten verwachten.

Landal Village l’Eau d’Heure getest

Landal l’Eau d’Heure ligt aan het recreatiemeer Lac de la Plate Taille. Dit park is gelegen in Froidchapelle, de Belgische Ardennen. Rond de middag kwamen toe op het park. Toen we ons aanmeldden bij de receptie was het een aangename verrassing dat we in vloeiend Nederlands begroet werden. We ontvingen onze sleutel en een plattegrond van het park, alsook informatie over wat er allemaal te doen is rondom het park en een aantal kortingsbonnen.

Landal Village l’Eau d’Heure

We waren nog een beetje te vroeg, ons huisje werd nog gepoetst. De kinderen hadden toch wel wat honger dus zijn we in het plaatselijk snackrestaurant een hapje gaan eten. Daarna konden we met onze auto het park in op weg naar ons huisje, de bewegwijzering was heel goed waardoor we zonder problemen ons huisje konden vinden. Een groot voordeel is dat er aan de huisjes parkeerplaats voorzien is, en je je auto gedurende je hele verblijf daar mag laten staan.

Landal Village l’Eau d’Heure

Huisje Landal l’Eau d’Heure

Ons huisje was gelegen op een uithoek van het park, vlak aan het meer. Prachtig uitzicht en lekker rustig dus. Het huisje was mooi ingericht en proper. Wij hadden een huisje voor 6 personen met 3 slaapkamers, badkamer met douche en sauna, toilet, woonkamer, keuken, badkamer met bubbelbad en een apart kamertje met zonnebank. Uiteraard is er ook kindermeubilair aanwezig, stofzuiger en overige kuisproducten.

Wat een leuke meevaller was, de tv had verschillende posten zowel Nederlandse als Belgische. Dvd-speler was ook aanwezig. Een huisje is misschien niet echt het juiste woord, noem het eerder een huis. De kinderen hebben verschillende keren verstoppertje in huis gespeeld.

Landal Village l’Eau d’Heure

Slaapkamer

Zoals gezegd was ons huisje bij Landal Village l’Eau d’Heure uitgerust met drie slaapkamers, de bedden waren al netjes opgemaakt toe we toekwamen. De twee kinderslaapkamers waren beneden en waren voorzien met telkens twee aparte bedden. De slaapkamer van de ouders is gelegen op de verdieping, ingericht met een tweepersoonsbed.

Grenzend aan de ouderslaapkamer was er nog een badkamer met bubbelbad, lavabo en toilet. De trap kon bovenaan afgesloten worden met een traphekje. Onderaan was dit niet voorzien. De keuken was volledig uitgerust van alle comfort; combi-oven, senseo, nespresso, waterkoker,kookplaat, vaatwas. Op een 5 minuutjes rijden van het park vind je een grote Carrefour waar je inkopen kan doen.

restaurant

Faciliteiten op het vakantiepark

Doorheen het park Landal Village l’Eau d’Heure zijn er kleine speeltuintjes waar de kinderen zich kunnen uitleven. Aan het meer is er een klein zandstrand waar tijdens de zomer allerlei activiteiten worden georganiseerd zoals beachvolley, ook zijn er dan activiteiten op het water. Indien je wil kan je in het park minigolven.

Aan de hondenbezitters werd ook gedacht, het park is voorzien van een doggywash en een klein agilityparcours. Op verschillende plaatsen zijn bakjes met poepzakjes aanwezig.

Bij de receptie is er een klein supermarktje, en een binnenspeeltuintje. Het binnenspeeltuintje kan je enkel betreden met de sleutel van je huisje.

Zwembad

Aan de inkom van het Landal Village l’Eau d’Heure is er een zwembad. Dit hoort niet echt bij Landal maar wordt uitgebaat door de gemeente. Gasten van het park zijn uiteraard welkom maar dienen er wel voor te betalen, zij krijgen een korting van 40%. Wij (2 volwassenen en 2 kinderen) betaalden ondanks de korting toch nog 18 euro om van het zwembad te kunnen genieten. Het zwembad bestaat uit twee gedeelten: binnenbad en buitengedeelte.

Toen wij er waren, was het weer ons niet gunstig gezind dus hebben wij enkel binnen kunnen zwemmen. Het binnenbad is voorzien van een glijbaan, een stroomversnelling, jacuzzi en een baby /peuterbad. Met uitzondering van het peuterbad is het water niet super warm.

speeltuin Ardennen

Omgeving Landal l’Eau d’Heure

In de omgeving van het Landal park is heel wat te doen. Wij hebben Walibi Belgium bezocht op de weg terug naar huis. Ook zijn we bij Le Pass, het kasteel van Chimay en de grotten van Neptunes geweest.

Andere ideeën voor uitjes zijn:

  • Klokkentoren en Hangende tuinen van Thuin
  • Natura Parc (touwenparcours)
  • Crocodile Rouge (amfibievoertuig)
  • Natuureducatiecentrum Aquascope en Vlindertuin
  • Dierentuin Pairi Daiza

Landal Village l’Eau d’Heure | Een aanrader?

Wij waren een lang weekend in dit park van Landal en hebben genoten van ons verblijf op Landal l’Eau d’Heure. Het is een mooi, groot en verzorgd park, waar rekening gehouden wordt met de natuur. Dat het gelegen is aan een groot meer maakt het uitzicht en wandelen zoveel beter.

Het park is een ideale uitvalbasis voor een verlengd weekend of zelfs een week in de Ardennen met het gezin, zelfs met kleine kinderen.Het park heeft, denk ik, tijdens de zomermaanden nog meer te bieden, aangezien er dan op en aan het meer nog meer activiteiten zijn.

Meer weten? Bekijk het park op de website!

Verder lezen?
Dit zijn tips voor Brussel met kinderen
En dit zijn leuke musea in België voor gezinnen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën