Namen met kinderen | 8x Daguitstappen Namur

Namen of Namur, op zo’n uur rijden van Brussel, is de hoofdstad van Wallonië. Het is een hele mooie stad met allerlei musea, bezienswaardigheden en natuurlijk de citadel. Wat je doet in Namen met kinderen delen wij in deze blog!

Namur is een charmante stad en staat bekend om de bezienswaardigheden, kerken, musea en uiteraard ook de citadel. De stad Namen ligt aan de rand van de Belgische Ardennen, dus een uitstap naar de natuur is goed mogelijk tijdens je verblijf in Namen.

Doen in Namen met kinderen

De Citadel

Een blog over Namen is niet compleet als je de Citadel niet hebt genoemd. Een bezoek aan de stad is ook niet compleet zonder de Citadel te bezichtigen. Deze ligt 100 meter boven de Maas en overal in de stad zie je de Citadel liggen.

Met de Citadelle Pass kan je drie onderdelen bezoeken voor € 11, -. Dit is een rondrit door de Citadel in een treintje, een bezoek aan de ondergrondse gangen en een bezoek aan de Médiévale’. Dit is een wandeling, een tentoonstelling over het kasteelleven en bezoek aan de Tuin van de twee torens.

Leuk onderdeel is een bezoek aan de onderaardse gangen, dit stelsel is in totaal ruim 7 kilometer lang. Zo’n 500 meter is ingericht met een klank- en-lichtvoorstelling.

  • Je kan trouwens met de kabelbaan vanuit het stadscentrum naar de Citadel gaan, of andersom. Je stapt op bij Place Maurice Servais in het hart van de stad of vanaf de Esplanade de la Citadelle.

Ben je bij het Citadel, bezoek dan ook het Arboretum van deze stad. Dat ligt in de buurt van het Citadel en bestaat uit een bijzondere collectie bomen.

Koningin Fabiola Pretpark

Combineer je bezoek aan de Citadel met het Koningin Fabiola Pretpark, dat is op loopafstand. Met je Citadelle Pass krijg je weer korting op je bezoek. Er staat pretpark, maar het is eigenlijk een grote speeltuin met karts. Leuk voor de kinderen om het af te wisselen met het culturele bezoek aan de Citadel.

Streetartparcours

Wil je de stad Namen met kinderen op een leuke manier ontdekken, wandel dan het streetartparcours door het centrum. De meeste kunstwerken, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties en sjablonen, zijn te zien vanaf de straat. Soms wandel je eerst een tuin in om het te kunnen zien!

Educatieve bossen van Courrière

De educatieve bossen van Courrière liggen tussen Namen en Ciney in. Er zijn hier 3 bewegwijzerde wandelingen uitgezet, grotendeels aangepast aan wandelwagens: 1,6 km (groen), 2,3 km (blauw) en 2,8 km (rood). Onderweg staan er informatieborden over bomen en de biodiversiteit. Ook zijn er picknicktafels en twee voelmodules over het everzwijn en de ree.

Thematuinen

Om het groen in de stad te ontwikkelen, is er een zestal tuinen ontwikkeld met elk een ander thema. Wil je ontsnappen aan de hectiek van de stad, zoek dan een van deze tuinen op!

  • Namen ligt aan de rivier de Maas en als je zin hebt, dan kan je meegaan tijdens een boottocht over de Maas.
Namur gezinsuitstap

Overnachten in Namen met kinderen

Blijf je langer in Namur met het gezin? Dan zijn dit kindvriendelijke hotels en appartementen in de stad:

Hotel Les Tanneurs is onze eerste tip. Het ligt op zo’n tien minuten lopen van het station van Namen en biedt stijlvolle kamers, gratis WiFi en een 24-uursreceptie.

Center Parcs Les Ardennes. Dit vakantiepark ligt op ongeveer een uur rijden van Maastricht. Het park ligt centraal in de Ardennen en heeft alle faciliteiten die je van Center Parcs verwacht. Zo is er het grote subtropische zwembad met golfslagbad, meerdere glijbanen en stroomversnelling, er zijn allerlei activiteiten om te doen en natuurlijk zijn er speeltuinen.

Dat waren ze, onze tips voor de Belgische stad Namur met gezin. Verder lezen? Lees dan over de leukste kindvriendelijke uitjes van België, bekijk de tips voor Durbuy en dit zijn leuke vakantieparken in de Ardennen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën