Klim- en avonturenbos met kinderen in Goirle

0

Blogger Jessica was in het Klim- en avonturenbos met kinderen. Zij testte hoe leuk deze plek in Goirle is en deelt haar ervaringen in deze blog.

Wat waren wij blij dat het iets koeler werd! Konden we eindelijk ’s op pad zonder te smelten. Dus stapten we met het hele gezin op de fiets vanaf Tilburg naar het Klim- en avonturenbos in Goirle.

klim- & avonturenbos Goirle

Klim- en avonturenbos met kids in Goirle

Na aanmelding bij Rocks ’n Rivers hielp een kliminstructrice ons met onze klimtuigjes aandoen. Om de hele look af te maken (en voor de veiligheid natuurlijk) kregen we ook nog een helm op.

Samen met een ander gezin liepen we naar het oefenparcours voor kliminstructies. Bij het oefenparcours legde de kliminstructrice ons duidelijk uit hoe je veilig kan klimmen. Nadat zij het voor had gedaan, mochten we het zelf proberen. Na een paar keer oefenen slaagde iedereen voor de test. Nu ging het echt beginnen: zelf tussen de bomen klimmen!

Tussen de ballen

We begonnen op parcours 1. Hier lopen we hoog tussen de bomen over een balk, een touwbrug, een wiebelbrug tussen ballen, een balkenpad. En met een zipline zoefden we van 5 meter hoog weer naar beneden. Echt superleuk!

Dat parcours deden we meteen nog een keer. Je kon namelijk in het midden van het parcours tussen twee vervolgroutes kiezen.

klim- & avonturenbos Goirle

Ziplines

Daarna gingen we naar parcours twee. Een parcours met alleen maar ziplines! Deze was echt een heel stuk hoger, wel 10 meter! Dat ontdekte ik toen ik na mijn dochtertjes de trap opklom en naar beneden keek. Door mijn hoogtevrees durfde ik echt niet verder te gaan.

Kon ik mooi foto’s maken van manlief en kids die tussen de bomen zweefden. De kids vonden het grappig dat het begin van de hoogste zipline een glijbaan hoog in de boom was.

Uitdaging

Door naar parcours 3. Die was dan wel iets lager dan 2 (nou ja, nog steeds 7 meter), maar wel uitdagender! Via een klimwand kwamen we bij het begin van het parcours.

We slingerden als apen tussen touwen, klommen over een net, balanceerden over een slackline, sleeden over touwen en klommen tussen palen door. Zo gaaf om te doen!

Nog een keer!

Manlief en kids vonden het tweede parcours het leukst. Dus zij klommen meteen weer omhoog naar de ziplines. Omdat er daarna nog genoeg tijd over was (je mag 2 uur klimmen), deden ze ook parcours 1 en 3 nog een keer. Maar nu dan wel met zelfbedachte extra uitdagingen: zonder handen, ogen dicht. Zij hebben overduidelijk geen last van hoogtevrees.

Klim- en avonturenbos: een aanrader!

Nadat we onze tuigjes uit hadden gedaan ploften we neer op het terras van de Roovertsche Leij. Het restaurant wat op hetzelfde terrein zit als Rocks ’n Rivers, ideaal! Na een drankje, ijsjes en wat lekkers stapten we weer op de fiets naar huis. Was een superleuke middag!

Een middagje klim & zip is dus echt een aanrader voor gezinnen met kids vanaf 9 jaar. Kids vanaf 6 jaar kunnen funklimmen. En voor de kleintjes is er het avonturenbos.

Lees ook de andere tips voor Noord-Brabant met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.