Efficiënt naar de gates met kinderen

Vliegen met kinderen doe je zó

Het ergste aan het vliegen met kinderen vind ik de rijen. De rij om de koffer in te leveren (wij vliegen bij voorkeur met alleen handbagage), de rij voor de veiligheidscontroles, de rij voor de douane. En dan nog zorgen dat je kinderen zich gedragen, niet ergens heen rennen waar ze niet mogen komen. Het is altijd een beetje overleven met kleine kids. Efficiënt naar de gates met kinderen: dit zijn mijn tips!

Efficiënt naar de gates met de kinderen: praktische tips

1. Ga op tijd naar het vliegveld. Met kleine kinderen, koffers, rugzakken, autostoeltjes (die mogen bij sommige maatschappijen gewoon mee!) en veel stress, wil je niet over het vliegveld rennen.

2. Wij vliegen bij voorkeur met alleen maar handbagage, tenzij het gaat om een verre, lange reis. Kortere vluchten, maximaal 2 weken weg, of een hele zonnige bestemming? Zoveel spullen heb je echt niet nodig.

Voordeel? Je hoeft niet in de rij te staan om je koffer in te leveren, en je hoeft niet te wachten op je koffer na de landing.

3. Pak je handbagage goed in. Bij de veiligheidscontroles willen ze van alles uit je tas hebben. Alle elektronica, opladers, toilet artikelen: alles moet eruit. Ik stop dit daarom in één tas. De toiletartikelen moeten in doorzichtige plastic zakjes. (en mogen maximaal 100 ml kunnen bevatten)

Na de controles pak ik de spullen dan handiger in, zodat je in het vliegtuig alles bij de hand hebt. Ook jassen en vesten moeten uit bij de controles.

4. Bij de douane, als je daarlangs moet, vinden ze het echt niet leuk als je kind langs de douanier rent, of op de grond gaat liggen. Dit is het enige moment dat we streng zijn, ze vasthouden of optillen. Je wilt daar geen gezeur.

5. Zodra we langs alle controles zijn (gelukkig!), zoeken we een handige plek bij de gate. Daar zetten we de bagage, zodat ik opnieuw kan inpakken (schone kleding voor de kids bovenaan, tablet erbij).

Na de douane kan je je baby verschonen bij de baby care lounge op Schiphol. Daar vlakbij heb je ook een gratis indoor speeltuin, zodat je kinderen zich nog even moe kunnen rennen voordat je in het vliegtuig stapt.

Wat zijn jouw tips voor het overleven op het vliegveld met kinderen?
Lees ook de andere blogs over vliegen met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.