Hotspot Da Piera in Monnickendam

Een aantal maanden geleden opende Da Piera de deuren in Monnickendam. Dit is een biologisch lunchcafé. Gastvrouw Piera heeft een Italiaanse achtergrond en ik ben benieuwd of je deze roots terugziet in het café. En natuurlijk beoordeel ik of het café kindvriendelijk is. Op een mooie zaterdag ga ik met man en kinderen naar dit Restaurant Monnickendam.

 • Da Piera is helaas gesloten!
Restaurant Monnickendam Da Piera

Da Piera, Restaurant Monnickendam

Op de website vind ik onder andere deze informatie: Puur genieten van de lekkerste, verse producten in een huiselijke sfeer. Of je nu glutenvrij, zuivelvrij of vegetarisch wilt eten, of gewoon een cappuccino wilt drinken met verse melk.

Restaurant Monnickendam Da Piera

Haven Monnickendam

Da Piera zit op een prachtige plek aan de haven van Monnickendam. Piera is gastvrouw, haar man Maarten zorgt voor de koffie en hun zoon loopt rond in de bediening. Een echt familiebedrijf dus, dit restaurant in Monnickendam. Het interieur ziet er goed uit. Je kan aan de voorkant buiten zitten en ook in de achtertuin. In de achtertuin vind je een kleine moestuin, hoe puur wil je je eten hebben? Leuk detail is dat de kaart regelmatig wordt aangepast, zodat je net als thuis kan genieten van afwisselende gerechten.

Monnickendam

Koffie bij Da Piera

Laat ik met de koffie beginnen: we bestellen cappuccino. De koffie wordt zorgvuldig bereid, met veel liefde. De koffie heeft een heerlijke smaak, met een scherp randje. Na een half uur proef je dit nog steeds, goede koffie dus! Als je thee bestelt, kan je bij de theebar (zie foto hieronder) zelf je theesmaak kiezen. Wij dronken muntthee, altijd goed. Dit restaurant is echt een aanwinst voor Monnickendam.

Menu

Ook bestellen we een stoofpotje, pasta en een stukje appeltaart (je test goed of je test niet). De appeltaart komt van banketbakker Kuyt, de pasta en het stoofpotje zijn huisgemaakt in dit Restaurant Monnickendam. De appeltaart is erg goed, Johan zegt dat andere appeltaarten nu alleen nog maar tegen kunnen vallen. De kinderen smullen van de pasta, de monden kunnen niet snel genoeg bijgevuld worden. En het stoofpotje is ook erg goed. Het eten is niet te zout, waardoor de smaak van het gerecht goed naar voren komt.

Monnickendam

Italië

Da Piera is een stukje Italië in Nederland: heerlijke koffie, puur eten en dat met een goede, kindvriendelijke bediening.

Monnickendam

Kindvriendelijke hotspot

Voor de kinderen zijn er kleurboeken, potloden en er is een kinderstoel.  Maar kindvriendelijk gaat voor mij verder dan materiaal aanwezig voor kinderen. Gastvrouw Piera gaat van de aanwezigheid van kinderen stralen. Zonder vragen wordt er voor de kinderen water neergezet, met een rietje. Ook aan extra koekjes en brood wordt gedacht. Een echte aanrader dit café, ook met kleine kinderen!

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en we komen nog steeds erg graag bij Da Piera met de kids, absoluut een aanrader in Monnickendam.

De Haven 9, Monnickendam
Openingstijden:
woe, vr & zat van 9:30 – 17:00 uur
zo van 10:00 – 16:00 uur

Meer in Monnickendam: de grote speeltuin, doen in Volendam en lees over wandelen naar Marken

4 Comments
 1. Marieke zegt

  De detox-thee is ook erg lekker bij Da Piera. Hoop binnenkort weer langs te gaan.

  1. Karlien zegt

   Al die thee waaruit je kan kiezen, zo lekker! We spreken er binnenkort af?

 2. Martine zegt

  Dat ziet er gezellig uit zo aan het water!

  1. Karlien zegt

   Is echt een aanrader inderdaad 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.