7x Bredene met kinderen | Uitjes Vlaamse kust

0

Een dagje uit, weekend weg of vakantie in Bredene met kinderen? Wij delen wat er te doen is in deze badplaats aan de Vlaamse kust.

De gemeente Bredene ligt in de provincie West-Vlaanderen. Deze badplaats ligt vlakbij Brugge (22 kilometer afstand) en tussen de badplaatsen Oostende en De Haan in. Dat betekent dat er in de omgeving ook veel te doen is.

Doen in Bredene met kinderen

Zwembad ‘Ter Polder’

Zwembad ‘Ter Polder’ is het openbare zwembad van Bredene. Dit is een bad van 10×25 meter en er is een instructiebad van 8×10 meter. In 2024 wordt er een groter zwembad geopend, dat duurt helaas nog even.

Recreatiedomein Grasduinen

Recreatiedomein Grasduinen is een domein van tien hectare. Leuk voor een bezoek aan Bredene met kinderen, want met speelpleinen, sportplaats en vijver. Er zijn diverse wandel- en fietspaden naar het domein. Start je vanuit de Zandstraat, dan kan je gratis parkeren.

Twins Club

Mocht je willen leren zeilen, surfen op suppen, dan moet je naar Twins Club gaan. En blijf je liever droog, er is ook een terras.

Minigolf Versluys

Minigolf is volgens mij ook echt zo’n vakantie-activiteit. Ben je in Bredene met kinderen, dan kan je terecht bij Minigolf Versluys. Hier zijn 21 met kunsttapijt aangelegde holes. Ook is er een terras.

’t Paelsteenveld

Dit mooie park is een wandelparadijs. Hier loop je tussen de polders en de duinen. Onderweg kom je diverse infopanelen tegen.

Fietskotje

Het Fietskotje is een restaurant langs de fietsroutes Paddegat en Breduinia en leuk om eens te bezoeken tijdens een uitje naar Bredene met kinderen. Er worden verse pannenkoeken verkocht per halve of hele meter.

Ook een aanrader: Brasserie Duinenhoeve met een speelhoek voor de kids.

Natuurreservaat D’Heye

Het natuurreservaat D’Heye ligt op de grens van Bredene en De Haan. Dit is een natuurgebied dat al 1000 jaar oud is en 48 hectare groot. Je ziet hier duinen, heidegewassen, akkers en weilanden. Bezoeken mag enkel met gids.

Op zoek naar de speelpleinen? Hier is een overzichtskaart gemaakt.

Bredene met kind

Overnachten in Bredene met kinderen

Waar je overnacht in deze omgeving? Dit zijn enkele tips voor gezinnen:

  • Breeduyn Village is een splinternieuw park van Roompot, op 200 meter afstand van de zee. Er zijn luxe vakantievilla’s te huur, ook speciale kindervilla’s trouwens. Op het park zijn speeltoestellen.
  • Duinenstraat 225 Appartement ligt in Bredene, op 700 meter van het strand. Er zijn 2 slaapkamers, een keuken met een vaatwasser en een magnetron en een badkamer met een douche.
  • Appartement vlakbij zee en duinen heeft een terras en ligt in Bredene, op 250 meter van het strand van Bredene. Er is een zithoek, een eethoek en een keuken met een magnetron, een koelkast en een oven.

Verder lezen? Lees onze tips voor kinderactiviteiten langs de Vlaamse kust!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.