Wandelen bij Sint Jansklooster met kinderen – Vlonderpad

Weerribben met kinderen

0

Na een hele leuke dag in de Orchideeën Hoeve met onze kids, willen we nog even genieten van de natuur. Het Nationaal Park de Weerribben is vlakbij, dus daar rijden we heen. Wandelen bij Sint Jansklooster met kinderen is ons plan.

Het is aan het eind van de dag als we aankomen bij het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Het centrum sluit al bijna, maar om de hoek is de theetuin nog open. Daar drinken we even wat. Het Bezoekerscentrum ligt op een leuke plek, aan een sfeervol straatje met historische veenwerkershuisjes. Tegenover de theetuin is een houten speeltuin.

Sint Jansklooster
Tjasker

Sint Jansklooster met kinderen

Er zijn twee geschikte wandelpaden in Sint Jansklooster voor gezinnen met jonge kinderen. Het Vlonderpad van 1 kilometer en het Laarzenpad van 3 kilometer. Bij het bezoekerscentrum staan laarzen, maar het centrum gaat bijna dicht. Het Laarzenpad valt daarom af en we starten bij het Vlonderpad.

De naam zegt het al: het is een echt Vlonderpad. In ongeveer een kilometer loop je een rondje. Onderweg is er best veel te zien. Er zijn veel planten en dieren. We komen diverse informatieborden tegen. De kinderen hebben veel zin om nog even te wandelen. Omdat het een Vlonderpad is, en je vanzelf weer terugkomt bij de ingang, rennen de kinderen regelmatig een heel stuk verder.

Deze wandeling is erg leuk en geschikt voor jonge kinderen. De volgende keer zou ik ook graag het Laarzenpad, inclusief een aantal pontjes, wandelen.

Lees de uitgebreide info over het Vlonderpad op de website
Bekijk de mooie wandelgebieden voor gezinnen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.