Schwäbische Alb met kinderen | Vakantie tips

Kinderactiviteiten in Zuid-Duitsland

0

Judith was met haar man en hun peuter op vakantie in Zuid-Duitsland. Zij hadden het erg naar hun zin in de regio bij de Schwäbische Alb. Daarom deelt Judith haar tips voor de Schwäbische Alb met kinderen. 

In Zuid-Duitsland, een uurtje rijden onder Stuttgart, ligt een mooi Middelgebergte: de Schwäbische Alb. Het is een enorm groen gebied, het straalt rust uit en er zijn veel overblijfselen uit de oertijd. En, zeker niet onbelangrijk voor gezinnen, er is genoeg te doen met kinderen! 

De reisafstand valt mee: vanaf Venlo is het 500 kilometer rijden. Afhankelijk van waar je in Nederland of België woont komt daar natuurlijk nog wel wat tijd bij! Wij waren in dit gebied op vakantie en zetten daarom onze tips voor je op een rij voor een vakantie in Schwäbische Alb met kinderen in de tijd zonder sneeuw.

vakantie Zuid-Duitsland met kinderen

Mijn tips voor Schwäbische Alb met kinderen

Lekker wandelen!

Omdat het niet een super hoog gebergte is zijn er veel wandelingen met weinig hoogteverschil te vinden. Ideaal dus als je gaat wandelen met kinderen. Er zijn er heel veel uitgestippeld in het gebied dus er is keuze genoeg!

kastelen Schwäbische Alb

Alsof het een beetje winter is: rodelen!

In de winter is deze regio een skigebied. Maar in de zomer hebben ze ook leuke attracties, zoals rodelbanen! Er zijn er zelfs al voor kinderen vanaf 2 jaar geschikt. Ontzettend leuk om te doen met het gezin.

Ga fossielen uithakken!

Er is een heel bijzonder museum om te bezoeken als je in de Schwäbische Alb met kinderen bent, namelijk het Fossielenmuseum in Dotternhausen.

Buiten ligt een enorme berg zwarte stenen. Gewapend met een hamertje en beitel – en een veiligheidsbril- kun je daar naar hartenlust op zoek naar fossielen. Jazeker, je hakt de stenen doormidden en heel vaak kom je een fossiel tegen middenin, van een slak bijvoorbeeld. Heel bijzonder. En het was de favoriete middag van onze peuter.

peuter vakantie Schwäbische Alb

Geniet van de uitzichten vanaf de bijzondere kastelen!

Kastelen zijn er ook volop te vinden als je in de Schwäbische Alb met kinderen bent. Ze liggen vaak bovenop een rots of adembenemend mooi bovenop een berg. Je hoeft niet eens overal naar binnen -vaak is het alleen met een rondleiding mogelijk- want in de tuinen is het ook al leuk om te wandelen.

Bezoek prachtige druipsteengrotten!

In dit gebied zijn veel grotten te vinden. En tja, grotten zijn altijd spannend voor een kind. En als volwassene blijft het ook leuk om er weer een te bezoeken. Er is er hier zelfs een met nog een heus berenskelet: spannend!

Blautopf

Een extra tip voor de Schwäbische Alb met kinderen is om het prachtige meer Blautopf te bezoeken. Dit meer, waar blauw en groen in elkaar overlopen, is een van de bekendste natuurwonderen van Duitsland. Johan was er op de terugweg vanuit Allgäu. Dit meer bij Blaubeuren is gratis toegankelijk.

Praktische tips Schwäbische Alb met kinderen

Ga je naar dit gebied op vakantie en wil je een tussenstop maken? Bekijk onze tips voor tussenstops in Duitsland.

Overnachten in dit gebied? Bekijk alle opties in de Schwäbische Alb op Booking.com. Ik filter vaak op prijs, ligging en aantal slaapkamers.

Kortom wil je niet al te ver weg voor een gezinsvakantie maar wil je er wel lekker uit zijn, kijk eens naar dit nog onbekende gebied in Schwäbische Alb met kinderen! Je vindt meer informatie op http://www.geopark-alb.de/en/

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.