Ulm met kinderen | 7x Tips

Op vakantie met de auto en je maakt een tussenstop in Ulm? Of ga je voor een stedentrip naar deze Duitse stad? Wij delen een aantal leuke kinderactiviteiten voor een bezoek aan Ulm met kinderen.

Ulm ligt in de deelstaat Baden-Württemberg, tussen Stuttgart en München in. Het is de stad met de hoogste kerktoren ter wereld, deze is 161 meter hoog. Na 768 treden kijk je uit over de stad en de omgeving, vanaf het 143 meter hoge uitzichtplatform. Ook is er een historische binnenstad met vakwerkhuizen en je kan over de stadsmuur langs de Donau wandelen. Daarnaast verblijf je vlakbij de prachtige Schwäbisch alb.

Doen in Ulm met kinderen

Botanische tuin

Wij bezoeken graag botanische tuinen als we met de kinderen op stedentrip zijn. Deze tuin is ongeveer 28 hectare groot. Er zijn tuinen en kassen te bewonderen. Als je er op een zomerse dag bent, is de Biergarten waarschijnlijk open.

Dierentuin Ulm

De kerktoren is beklommen en jullie hebben over de stadsmuur gewandeld? Tijd om naar de dierentuin te gaan! De zoo ligt in natuurreservaat Friedrichsau, in het noordoosten van Ulm. Vroeger was de dierentuin alleen een aquarium. Dat zie je terug aan de haaientunnel waar je direct na de ingang doorheen wandelt. Een familiekaart (2 volwassenen en 2 kinderen) kost in 2022 € 17,-. Niet duur voor een bezoek aan de dierentuin!

Natuurhistorisch centrum

In Ulm met kinderen is er voor de liefhebbers een Natuurhistorisch Educatief Centrum. Hier zijn interactieve tentoonstellingen over dieren en planten. Toegang per kind is €1,50, voor volwassenen is de toegang €2,40.

Donaubad

In Neu-Ulm ligt zwembad het Donaubad. Dit is een mooi zwembad met golfslagbad en glijbanen. En ben je in de zomer in Ulm met kinderen, dan kan je ook zwemmen in het buitenbad. Direct naast dit zwembad is een schaatsbaan.

Edwin Scharff Museum – Kindermuseum

In het Edwin Scharff Museum in Neu-Ulm is een kindermuseum. Kinderen mogen hier vooral van alles doen. Aanraken, onderzoeken, experimenteren: ze mogen echt op ontdekkingstocht gaan. Doordeweeks is reserveren niet nodig, in het weekend wordt het wel aangeraden. Kijk op de website voor de tijden en de manier van reserveren.

Pfühler See

Blijf je wat langer in Ulm (of zoek je een fijne plek voor een tussenstop) dan kan je naar de Pfühler See gaan. Dit is een steengroevevijver in een bos, op ongeveer 4 kilometer van de stad. Je kan dit meer op de fiets bereiken, er zijn ook parkeerplaatsen. Je kan er zwemmen en er is een speeltuin.

Legoland in Günzburg

Op ongeveer een half uur rijden van de stad ligt Legoland. Dit is een park met 64 attracties in 10 themawerelden. En er zijn zo’n 55 miljoen LEGOsteentjes!

Ulm met kinderen

Overnachten in Ulm met kinderen

Waar verblijf je als je hier wilt overnachten tijdens een stedentrip of tussenstop, bijvoorbeeld onderweg naar Italië:

Maritim Hotel ligt aan de rivier de Donau. Er is een binnenzwembad en er zijn familiekamers.

Aanrader is het Lobinger Hotel bij Langenau, net buiten Ulm. Er zijn familiekamers die ook geschikt zijn voor grote gezinnen! Het ligt op 3 minuten van de A7-snelweg en op 15 minuten van Legoland.

Net voorbij Ulm met kinderen

Voorbij Ulm overnacht je in het hotel Goldene Traube, met kinderspeelplaats. Dit is een prima plek voor een overnachting, vanwege de ligging t.o.v. de snelweg en het gratis parkeren.

Ook CenterParcs Allgäu is een optie, dit ligt op zo’n 50 kilometer van de stad. Wij waren hier en het is een luxe en groot vakantiepark met veel faciliteiten.

Dat waren ze, onze ideeën voor een stedentrip Ulm met kinderen. Lees ook de tips voor Zuid-Duitsland en het Zwarte Woud.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën