Verre reis met baby? Dit zijn leuke bestemmingen!

0

Op een verre reis met baby gaan is zo leuk. Wij waren met een baby van zes maanden in Amerika en met een baby van negen maanden in Kaapverdië. Het makkelijke aan reizen met een baby is dat een baby nog niet zoveel wensen heeft als een peuter (of straks puber).

Wij merkten dat een verre reis met baby goed te doen is. Natuurlijk is het wel anders dan wanneer je met zijn tweeën reist. Zo zorgden wij ervoor dat niet iedere dag even druk was. In Amerika hadden we een villa met zwembad gehuurd met vrienden. Ik bleef af en toe een middag thuis met baby: zij kon tot rust komen en ik lag in het zwembad of at Ben & Jerry. Zorg voor een kindvriendelijke bestemming, neem een draagzak of wagen mee en je kan op pad.

  • TIP! Het Familie Reis Handboek – Alles wat je moet weten om onvergetelijke reizen te maken met je kinderen. Deze gids van Lonely Planet geeft naast praktisch advies en inspiratie voor elk soort gezin, een overzicht van fantastische reiservaringen — hoe je ze plant en hoe je er maximaal van kunt genieten.

Verre reis met baby: de leukste bestemmingen

Amerika was de eerste verre reis met baby voor ons en ik kan het aanraden. Wij waren in Florida en dat beviel zo goed. Waar je wel op moet letten is dat de afstanden enorm zijn. Een ander gezin ging een maand met hun baby naar Amerika en samen delen wij onze tips voor een vakantie in Amerika met baby.

Kaapverdië is de andere bestemming waar wij met baby waren. De mensen zijn zo vriendelijk. Wel raad ik je aan om te gaan eilandhoppen. Wij waren een week op Sal en ik had graag veel meer gezien van de eilanden. Lees ons verslag over Kaapverdië met kids.

Vervolgens waren wij op Curacao, met een dreumes en peuter. Mijn nicht is er daarna heen gegaan met haar baby. Dit eiland is zo mooi, kindvriendelijk en er is veel te doen. Ik raad het daarom aan naar Curacao te gaan met een baby. Nanouk was op Bonaire met baby en zij vond dat niet direct een aanrader. Dit kwam door de muggen en omdat ze Bonaire geschikter vindt voor gezinnen met oudere kinderen.

Nieuw-Zeeland, het is een eind vliegen, is ook goed te doen met een baby. Dit gezin was op een rondreis Nieuw-Zeeland met hun dreumes en zij vonden het een aanrader. Net als in Amerika is het wel zo dat de afstanden groot zijn. Het land is schoon, veilig en de gezondheidszorg is goed.

Zuid-Afrika is absoluut mijn favoriete land. Ik ben er helaas nog niet met de kinderen geweest. Zeker de omgeving van Kaapstad is vrij Westers, de natuur is prachtig en de gezondheidszorg is goed op orde. Voordeel is dat je er rechtstreeks heen kan vliegen, amper tijdsverschil hebt en de mensen spreken goed Engels.

Daarnaast is Thailand een aanrader. Ik interviewde een gezin over backpacken in Azië en zij gaan dit jaar met hun baby en peuter naar Thailand. Thailand is een prachtig land, heel kindvriendelijk en veilig.

Naar welke bestemming wil jij een verre reis met baby maken?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.