De omgeving van Kaapstad met kinderen

0

Kaapstad met kinderen, in dit artikel deel ik tips voor jouw vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen. Zuid-Afrika is een van mijn favoriete vakantielanden, Kaapstad is één van mijn lievelingssteden. En dan Kaapstad maar vooral ook het Kaaps schiereiland met Kalk baai, Houtbaai en alle fijne stranden daar. Met de kinderen wil ik heel graag op vakantie naar Zuid-Afrika. In dit artikel deel ik alvast wat wij gaan doen in Kaapstad met de kinderen.

Bekijk de rondreizen door dit land

Kaapstad met kinderen

1. Gary’s Surf School’
Als je kinderen wat ouder zijn, is dit ontzettend leuk. Leer samen surfen in Muizenberg, vlakbij Kaapstad. Geniet van een actieve ochtend of middag in Muizenberg. Muizenberg ligt onder Kaapstad in een schitterende omgeving, naast de bekende plaatsen Kalkbaai en Vishoek met allerlei leuke winkels en restaurants. Of rijdt door naar de pinguïns op het strand bij Simon’s Town.

Kaapstad-pinguïn

2. Bar Restaurant Dunes in Houtbaai

Net buiten Kaapstad ligt Houtbaai, ook weer zo’n prachtig stadje. Dit restaurant ligt aan het strand (voeten in het zand dus), er is een kindermenu en een grote speeltuin! Dit klinkt voor mij als een toplocatie als je met de kids wat wilt eten.

3. Aquila Private Game Reserve
Voor een safari hoef je niet heel lang te rijden. Je hebt natuurlijk het bekende Krugerpark maar dat ligt aan de andere kant van het land. Dichterbij Kaapstad vind je ook een wildpark. Niet zo groot en niet zo avontuurlijk, heel scheelt veel gedoe en er komt geen malaria voor. Twee uur rijden, dus als je er echt zin in hebt vertrek je in de ochtend en ben je in de avond veilig terug in Kaapstad. In het Aquila Private Game Reserve kan je ook overnachten.

4. Speeltuin in Kaapstad met kinderen: Bugz Play Park

Een enorme speeltuin is Bugz Play Park! Toen we op Curacao waren vonden we een grote speeltuin en de kinderen werden daar heel blij van. Wij ervaren dat het fijn is om met de kinderen naar speeltuinen te gaan als je op vakantie bent. Ze vinden dat toch vaak het leukst. En je kan het zo inplannen dat de één iets zelf gaat doen (winkelen, wijn drinken) en de ander blijft bij de kids. Deze speeltuin heeft een binnen- en buitengedeelte! Erg duur is het ook niet, maximaal 60 rand per kind.

5. Noordhoek Farm Village
Het traditionele boerenleven terugzien kan bij Noordhoek Farm Village. Ook is er een speeltuin en de kids kunnen paardrijden. Voor de ouders: er is een café. Daarnaast is de omgeving prachtig (ik zou er zo willen wonen) en Noordhoek staat bekend om de relaxte levensstijl.

6. Vlinders kijken bij Butterfly world

Een tropische tuin van 1000 m2 waar veel exotische vlinders rondvliegen. Naast vlinders zijn er ook andere dieren te bewonderen. Een leuk uitstapje voor de kinderen! Dit park ligt vlakbij Stellenbosch, voor de ouders een leuke combinatie met een wijnhuis!

Bekijk de rondreizen door dit land en lees de praktische tips over Zuid-Afrika

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.