15x Leuke spelletjes in de auto voor onderweg

0

Op een lange autorit met het gezin naar een vakantiebestemming kan de verveling toch weleens toe gaan slaan. Wat te doen? Wij delen een aantal tips voor spelletjes voor in de auto.

Heel eerlijk, onze kinderen lezen super graag in de auto. Dat houden ze uren en uren vol. Het enige waar ik dan wel voor moet zorgen is dat ze genoeg te lezen hebben. Maar er zijn momenten waarop ze zich wel gaan vervelen en dan is het handig om een spelletje met ze te spelen. Dit zijn een aantal van de favoriete autospelletjes van de kinderen.

Leuke spelletjes in de auto met kinderen

 1. Magnetisch tekenbord – de kinderen kunnen kleuren, maar we kunnen ook galgje spelen of een simpele versie van raad het plaatje/de tekening.
 2. Ik zie ik zie wat jij niet ziet – deze kan niet missen in deze lijst (De kleur is wit en ik zag het ongeveer 10 kilometer geleden)
 3. Tellen – Wie telt de meeste gele/blauwe/zwarte auto’s in 5 minuten?
 4. Luisterboeken – Kies een leuk luisterboek uit en meestal luistert het hele gezin geboeid.
 5. Welke superkracht is beter? Dit spel kan mijn jongste eindeloos spelen: liever supersterk of superslim. Liever reuzesprongen kunnen maken of ieder gesprek kunnen afluisteren?
 6. Make your own rules – Marilyn deelde deze tip in het artikel over een autovakantie met kind en deze past ook goed bij dit artikel over spelletjes in de auto. “Je bedenkt met iedereen een aantal spelregels. Je moet een aantal items opsommen die je buiten ziet en daar een aantal punten op kleven. Ik verklaar me nader. Je zit bijvoorbeeld in een streek waar je veel tunnels, watervallen, schapen en koeien tegenkomt. De zaken die je het meest ziet geef je het minste punten, wat moeilijker te vinden is meer punten.”
 7. Nummerplaat spelletjes – Bijvoorbeeld wie kan het snelst 10 verschillende landen noteren, het snelst 10 departementen zoeken van een bepaald land, zo heeft Frankrijk 102 departementen (dit zie je achteraan de nummerplaat). Ideaal als een van de spelletjes in de auto, want je kan de regels steeds aanpassen.
 8. Achterbankbingo – download de kaarten via de ANWB. En via Bol.com zijn er enkele opties te koop!
 9. Dieren raden – nog zo’n favoriet van de kinderen. Kies een dier uit en de anderen krijgen alleen een beginletter. Zij mogen gaan raden.
 10. Reisspellen – er zijn ontzettend veel reisspellen te koop. Voor een of meerdere spelers. Het ene spel leent zich wat beter om op de achterbank te spelen dan het andere spel.
 11. Vakantieboeken – deze zal ik ook nog aanschaffen voor onze autorit naar het mooie Tsjechië. De kinderen zijn gek op vakantieboeken en alle spelletjes die erin staan.
 12. Alfabetspel – Neem bijvoorbeeld de Efteling of jullie vakantiebestemming en bedenk bij iedere letter van het alfabet een woord dat past.
 13. Wat meenemen op vakantie (klik op de link voor mijn inpaklijst) – en dan in de vorm van: ik ga op reis en ik neem mee.

Dat waren ze, onze tips voor spelletjes in de auto. Deel jouw tips in de reacties!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.