Siroopwafelfabriek met kinderen bezoeken

In de Zuid-Hollandse stad Gouda zijn er allerlei leuke uitjes te doen voor gezinnen. Ook kan je naar de Siroopwafelfabriek gaan en dat is lekker, maar is de Siroopwafelfabriek met kinderen bezoeken ook leuk? Blogger Jolanda ging erheen en deelt haar ervaringen.

In de voorjaarsvakantie kwamen mijn nichtjes van twaalf en negen jaar logeren. Als activiteit samen met mijn zoon Lucas van twee jaar zocht ik iets dat voor alle leeftijden leuk was. Na wat zoeken kwam ik bij de rondleiding van Kamphuisen siroopwafelfabriek uit. Op hun website schreef ik ons in, je kan online tickets kopen.

Bezoek aan de Siroopwafelfabriek met kinderen

De siroopwafelfabriek zit verstopt achter hun ‘om op te eten’ winkeltje op de Markt in Gouda. Ik meld ons aan bij de kassa waarna we naar achteren worden begeleid. Daar staat een lange tafel met grote spiegels op de muur, ons ‘eerste’ stukje siroopwafel kunnen we hier opeten.

siroopwafelfabriek met kinderen

De spiegels veranderen in een film waar de geschiedenis van familie Kamphuisen en de winkel op  wordt verteld. Door het leuke effect van de film is het ook voor Lucas interessant en luistert iedereen aandachtig naar het verhaal. Als de film is afgelopen mogen we de fabriek in.

We beginnen met het maken van het deeg. Door te rennen in een groot loopwiel bewegen de mixarmen heen en weer en wordt het deeg gekneed. Als we verder lopen komen we bij de sirooptappen. Vijf tappen met verschillende smaken, in welke zit de echte Kamphuisen siroop?

siroopwafelfabriek met kinderen

Terwijl Lucas alle wafels staat op te eten, zijn de meiden begonnen met hun smaaktest. Hierna legt een medewerker van de fabriek uit hoe het deeg tot wafel wordt gemaakt en wanneer de siroop er tussen komt. We lopen langs de oven, loopband en kunnen vanaf boven de hele fabriek zien.

Boven staat ook de kluis met het geheimen Kamphuisen recept die de kinderen kunnen proberen te kraken. Als het kraken niet lukt, nemen we de glijbaan. Deze brengt ons aan de andere kant van de fabriek weer beneden. Ben je met kinderwagen of een rolstoel in de siroopwafelfabriek met kinderen, dan is er een andere route.

Dan wacht ons nog een aangename verrassing en verser dan vers kan het niet! De medewerker pakt een warme siroopwafel van de band. Via een luikje krijgt iedereen een verse siroopwafel aangereikt. In een kleine restaurantje/winkeltje nemen we plaats, eten heerlijk onze siroopwafel op.

Uitje Gouda

Siroopwafelfabriek bezoeken, een aanrader?

Als je in Gouda of omgeving bent dan is het een leuk en lekker uitje om naar de Siroopwafelfabriek met kinderen te gaan. Ideaal is dat het uitje leuk was voor zowel de meiden van 9 en 12 als voor mijn zoon van 2. En zijn we een stuk wijzer over hoe de siroopwafels hier gemaakt worden.

Verder lezen?
Dit doe je in Rotterdam met kinderen
Doen in Leiden
En dit zijn onze tips voor Zoetermeer met kinderen

Uitje Gouda
Uitje Gouda
Uitje Gouda
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.