Kliny in het Ertsgebergte – Ziplinen!

Het sportgebied Kliny, in het Ertsgebergte in Tsjechië, is een plek om zowel in de zomer als in de winter heen te gaan. Er is vier kilometer piste en er zijn vier skiliften, dus in de winter kan je hier skiën en snowboarden. Ook in de zomermaanden is het een aanrader om hierheen te gaan, omdat er allerlei verschillende en vooral leuke activiteiten te doen zijn. Wij waren hier met ons gezin en delen onze indrukken!

Sportcomplex Klíny in het Ertsgebergte is een leuke plek voor actieve gezinnen, want er is hier veel te doen. Zo is er een rodelbaan, een van de langste ziplines van Europa, touwpark, bike- en mountainsteppark met kabelbaan, tennisbaan, buitenklimmuur, kinderspeeltuin en een sporthal. Daarnaast leent de omgeving zich goed voor mountainbiken. Wij brachten hier een ochtend door.

Ons bezoek aan Kliny met kinderen

Rodelbaan

We rijden vanuit de stad Decin naar Kliny, een rit van vijf kwartier. Als we rond 10.00 aankomen is het nog vrij rustig. Ideaal, want dan hoeven we niet al te lang te wachten bij de rodelbaan. Onze oudste van 10 gaat zelf van de rodelbaan naar beneden, de jongste van 8 wil liever bij mij op schoot. Met zijn lengte boven de 1.30m is dat niet ideaal, gelukkig zien we dat de meeste kinderen van die lengte echt wel zelf naar beneden gaan.

Bij de start van de rodelbaan krijg je van de medewerker uitleg. Vervolgens is het wachten op groen licht en dan mag je naar beneden. Dochter voorop, wij gaan er achteraan. Het is een leuke baan, met hier en daar een steile afdaling. Onderaan de afdaling stap je uit de rodelbaan en vervolgens stap je in de kabelbaan naar boven!

rodelen Kliny

Omdat je kaartjes kan kopen voor 5x rodelen, kan je kinderen die zelf naar beneden durven te gaan ontzettend blij maken! Het voelt voor onze dochter alsof ze onbeperkt naar beneden kan suizen en weer omhoog kan gaan met de kabelbaan. Johan en ik gaan om beurten met haar mee. Ondertussen speelt onze jongste in de speeltuin naast het grote terras.

Wat prettig is bij deze rodelbaan in Kliny, is dat er echt goed aan de snelheid van verschillende personen wordt gedacht. Onze dochter doet ongeveer 2x zo lang over deze baan als wij en daarom laat de medewerker ons een stuk langer wachten.

rodelen Kliny

Ziplinen in Kliny

Het rodelen kan je, met een toegangskaartje, onbeperkt doen. Bij de zipline reserveer je een tijdslot. Om 11:30 melden man en dochter zich bij de start van een van de langste ziplines van Europa! Johan vraagt nog een paar keer aan onze dochter of ze echt alleen wil, hij vindt het best een stap dat ze dit zelf denkt te kunnen. Dochter laat zich niet ompraten: ik ga zelf.

Voordat je op de zipline mag krijg je een soort rugzak aan, zodat je veilig hangt en naar de overkant komt. Dan is het wachten tot de personen voor je klaar zijn en dan mag dochter als eerst! Ze gaat over de 2,2 kilometer lange baan, die zo’n 150 meter boven de grond loopt. Als ze aan de overkant is, gaat ze direct over naar een kortere zipline die tot de kabelbaan komt. Als dochter een heel stuk onderweg is, gaat Johan achter haar aan.

ziplinen Tsjechië

Bij terugkomst komen de twee aan met een glimlach van oor tot oor. Een geweldige ervaring met prachtige uitzichten! Onze oudste zou dit zeker vaker doen en raadt dit andere kinderen ook aan.

Als jouw kinderen nog niet zelf durven te gaan, kunnen ze tot vrij grote lengte mee met een ouder op de zipline!

ziplinen Tsjechië

Lunchen bij Hotel Emeran

Na het rodelen en ziplinen hebben we wel trek gekregen. We schuiven aan voor een lunch bij Hotel Emeran. Hier zit een hele grote groep Tsjechische kinderen al te eten, ze zijn op een gymnastiekkamp. Ontzettend leuk om zoveel kinderen te zien. Wij gaan daarom buiten zitten en kunnen de rodelaars, zipliners en mountainbikers zien afdalen. Het restaurant heeft een mix van traditioneel Tsjechische gerechten en wat buitenlandse gerechten op de kaart staan.

Naast het hotel is een klein café, waar je koffie, thee, limonade en wat snacks kan kopen.

Andere activiteiten in Kliny

Er is in Kliny nog veel meer te doen op sportief vlak. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Er zijn diverse manieren om af te dalen, zoals op een outdoor step of met een mountainbike. Er zijn diverse afdalingen.
  • Er is een tennisbaan.
  • Ook is er een bospad.
  • Klimmuur
  • Midgetgolfbaan
  • Trampoline

Meer informatie over Kliny en omgeving:

Kliny combineren met andere gebieden in Tsjechië

Verder reizen door Tsjechië?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.