Klein Curacao | 3x vaartochten met kids

0

Klein Curacao is een eilandje voor de kust van Curacao. Het is een eiland met witte zandstranden, helder water en een schitterend koraalrif. Het tropische eiland ligt op ongeveer 25 kilometer van het Curaçao.

Op het eiland voor de kust van Curacao kan je verschillende activiteiten ondernemen. Een wandeling maken naar de vuurtoren, snorkelen, schildpadden zoeken en zwemmen. En als je dat allemaal gedaan hebt rust je uit op een ligbed. Natuurlijk kan je hier ook duiken!

Korte geschiedenis van het eiland

Klein Curacao werd vroeger eerder gezien als een last dan een zegen. Veel kapiteins zagen het eiland te laat, vooral omdat het eiland zo laag was. Vervolgens strandden ze er op. Vanwege dit probleem werd in 1849 een vuurtoren gebouwd, de Prins Hendriktoren.

In 1877 werd de vuurtoren door een orkaan verwoest. De vuurtoren werd direct herbouwd. Vanwege de moderne technieken is de vuurtoren tegenwoordig buiten dienst. Niet dat er geen schepen meer stranden bij het eiland, dat zie je direct als je er aankomt!

Lees ook over de verborgen hoogtepunten op Curacao.

Klein Curacao met kinderen – tours

Er zijn verschillende tours naar Klein Curacao, allemaal met hun eigen karakter. In dit artikel geef ik een aantal opties hoe je dit eilandje kan bezoeken.

Online boeken?

#1 Klein Curaçao strandbootcruise met een open bar, dit is een boottocht met open bar en heerlijke maaltijden

#2 Boottocht van een hele dag naar Klein Curaçao – je vaart in ongeveer 1 uur en 15 minuten naar het prachtige eiland. Tijdens deze reis wordt voor alles gezorgd. Van een heerlijke bbq-lunch tot snorkelspullen om de bijzondere onderwaterwereld te verkennen. Bovendien zijn er schaduwhutten op het eiland waar alle bezoekers van het eiland gebruik van kunnen maken.

Mermaid

De Mermaid is een modern schip met plaats voor ruim zestig man. Met de Mermaid vertrek je vanaf de Caracasbaai. Als je geluk hebt zie je onderweg dolfijnen. Als je aankomt op Klein Curacao start de dag met een ontbijt. Vervolgens geniet je van het eiland. Daarna staat de lunch al klaar; een buffet van de barbecue met diverse salades, stokbrood, maïskolven en fruit. Water en frisdrank zijn onbeperkt beschikbaar. Voordeel van deze tour is dat je op het eiland een privé beach house en ligbedden tot je beschikking hebt, hief hoef je niet extra voor te betalen!

Meer informatie over deze tour vind je op deze website. Het wordt aangeraden om snel te reserveren, deze tour is populair!

Catamaran

Iedere dag vertrekt er een catamaran naar Klein Curacao. In de ochtend staat er al een ontbijtje met thee en koffie voor je klaar. Vervolgens brengt de catamaran je in 1.5 uur naar de bestemming. De boot beschikt over een open bar toiletten en lounge netten. In de middag geniet je van een BBQ lunch!

Meer informatie over deze tour vind je via deze link! Het wordt aangeraden om snel te reserveren, deze tour is populair!

Powerboat trip

Wil je wel naar Klein Curacao maar dan zonder het vroege opstaan? Dan boek je deze boot! Op deze boot kan je eigenlijk niet zeeziek worden, nog zo’n mooi voordeel! De boot ligt namelijk laag op het water en haalt een hoge snelheid, wat voorkomt dat je zeeziek wordt! Je vertrekt pas om tien uur in de ochtend en bent een uur later al op het kleine eilandje.
Meer weten, bekijk dan deze website en boek online!

Lees ook: alle tips het eiland Aruba of kies voor Bonaire

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.