Damme met kinderen | 7x Kinderactiviteiten

Met het gezin op pad naar het mooie Damme, in het Brugse Ommeland? Wij delen leuke tips voor uitstapjes in Damme met kinderen. Van varen naar Brugge tot toffe kinderactiviteiten en zoektochten in en rondom de stad.

Ten zuiden van Damme, in West-Vlaanderen, ligt het prachtige Brugge, ten noorden van de stad ligt de Nederlandse stad Sluis. Tussen deze steden ligt de Damse vaart en die stroomt door Damme heen. Stap op de boot de Lamme Goedzak en vaar mee naar Brugge, een super tof uitje en een mooie combinatie gelijk met een stedentrip Brugge.

Doen in Damme met kinderen

Ontdek de Stadswallen

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) werd de stad verder gebouwd tot een garnizoenstad met een stervormige omwalling. Later ontwikkelden hier diverse biotopen in de grachten en dat levert mooie natuur op. Doorheen de siteis een educatief wandelpad gemaakt. Dit pad is ook toegankelijk met de kinderwagen. De wandeling start aan de parking Damse Vaart-Zuid of parking Oude Sluissedijk.

Meer wandelen? Ontdek dan ook de Erfgoedwandeling, een route van ruim 3 kilometer. Je wandelt langs ongeveer 800 jaar aan geschiedenis.

Domeinbos Ryckevelde

In dit 180 hectare grote domein bij Damme zijn twee leuke speelzones voor kinderen. Ook is er het Kasteel Ryckevelde met kasteelpark en een restaurant. Wandel door het natuurreservaat ‘Schobbejakshoogte’, de heemtuin of ga naar ‘De Abdijenroute’. Dit is een recreatief wandel- en fietspad, aangelegd op een oude spoorwegbedding.

Uilenspiegelmuseum

‘De Legende van Uilenspiegel’ was het meesterwerk van Charles De Coster. In het Uilenspiegelmuseum leer je veel over hem. Voor de kinderen is er in de maanden vanaf april tot en met september de zoektocht “Word een Uilenspiegel en vind de Drie!” De zoektocht start met een bezoek aan het Uilenspiegelmuseum, vervolgens beklimmen jullie de Onze-Lieve-Vrouwekerk toren en daarna is er nog een wandeling door het centrum van Damme.

Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk

De Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk heeft een platte toren. En die toren kan je beklimmen. Van april tot september kan je de 206 treden beklimmen en vanaf boven geniet je van het mooie uitzicht over de omgeving.

BoBo’s land

Het speeldorp BoBo’s land ligt in Moerkerke, tussen Knokke en Brugge in. Zowel binnen als buiten is er veel speelruimte voor de kinderen en er is ook een afgesloten terras.

Damme met kinderen

Overnachten in Damme met kinderen

Langer in deze grensregio blijven? Je kan het Brugse Ommeland ontdekken, het Nederlandse Zeeland of de Belgische kust. Klinkt mij wel goed in de oren. Dit zijn tips om kindvriendelijk te overnachten:

  • Hotel Vredehof biedt gratis WiFi, een tuin en gratis parkeergelegenheid. Je verblijft in een kamer voor vier personen.
  • B&B Hoeve de Steenoven  is gevestigd in een gerenoveerd landhuis, omgeven door tuinen. Het centrum van het dorp Damme ligt op 1 kilometer. Er is gratis WiFi in openbare ruimtes, een fietsverhuur en een speelkamer.

Lees ook: doen in Gent met kinderen en tips voor Zeebrugge!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën