Getest: boottocht in Gent met het gezin

Met de boot van Gent-Watertoerist

0

Veronique ging met haar gezin een dagje naar Gent. Eerst springen bij Jumpsky in de omgeving van Gent en daarna de stad verkennen met de boot van Gent-Watertoerist. Hoe leuk is een boottocht in Gent met het gezin? Veronique laat het weten.

Na een ochtend springen in het Trampolinepark in de omgeving van de stad, was het bijna middag. Tijd om naar Gent te vertrekken. Na een kwartiertje rijden konden we onze auto achterlaten op de P&R parking in Gentbrugge. We ontdekten daar deelfietsen die je kon huren met je smartphone.

Met de fiets naar Gent? Ja, dat leek ons wel wat! Maar het was een slecht plan. We verloren veel tijd met opzoekingswerk, de installatie van een speciale app en geklungel met een fietsslot. Om dan tot de ontdekking te komen dat we met één smartphone slechts één fiets konden huren. Niet echt handig voor een gezin van vijf. Met de tram dan maar!

boottocht in Gent met het gezin

Gent ontdekken met het gezin

We stapten af aan halte “Zuid”. Daar begonnen we aan een wandeling richting Korenmarkt, met een onverwachte tussenstop in de nieuwe bibliotheek van Gent: “De Krook”. De kinderen hadden dit gebouw onlangs op TV gezien en wilden het graag eens aan de binnenkant bekijken. Zo gezegd, zo gedaan. Een paar trappen, liften en verdiepingen later stonden we terug buiten. Het was een kort tussendoortje. Recht tegenover de bib vonden we een super gezellige soep-, salade en broodjesbar: SOEP +. Echt een aanrader!

Na deze energieboost stapten we verder naar het stadscentrum, waar we werden ondergedompeld in de Gentse Winterfeesten. We passeerden langs de kraampjes van de kerstmarkt en we slaagden erin om het reuzenrad en de schaatspiste links te laten liggen. We stapten wél even binnen in de Sint-Baafskathedraal. Het aantal kunstschatten in deze kathedraal is indrukwekkend en de kathedraal zelf ook. Het is zeker de moeite om hier even halt te houden als je Gent bezoekt.

Onze boottocht in Gent

Om 17u begonnen we aan ons avondprogramma: een boottocht van Gent Watertoerist. De boottocht was leerrijk én leuk omdat we een super goede gids hadden. Hij vertelde onderweg boeiende verhalen en anekdotes in drie talen. We zaten vooraan en hij betrok de kinderen in zijn verhaal, zodat het ook voor hen een leuke tocht was.

We zagen onderweg prachtige historische panden en waanden onszelf in de Middeleeuwen toen we voorbij het Gravensteen voeren. Deze middeleeuwse burcht hebben wij niet bezocht, maar is zeker ook een aanrader met kinderen. De boottocht duurde 40 minuten en was een geslaagde afsluiter van een leuke daguitstap!

Dagje Gent met kinderen

Wij hebben een hele leuke dag gehad in en om Gent met kinderen. Deze stad met een compact centrum is heel leuk voor een dagje weg, of een stedentrip met kids. De boottocht in Gent met het gezin was ook zeer de moeite waard. Leuk om de stad vanaf het water te ontdekken en op deze manier meer van de stad te weten te komen.

Lees ook:

Dit zijn de allerleukste uitjes in België voor gezin
We deelden ook tips over Sint-Niklaas, de stad Antwerpen en de Vlaamse Ardennen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.