Poperinge met kind | 5 Kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Poperinge met kind, de stad in de Westhoek? Wij delen enkele tips voor een bezoek aan deze stad.

Poperinge is goed bereikbaar met de auto en met de trein. Wij delen een aantal toffe kinderactiviteiten. Een van de leuke activiteiten is een ritje met de Kabelbaan Cordoba, die de Vidaigneberg en de Baneberg met elkaar verbind. Een ritje duurt slechts een minuut of 10 maar de ervaring is erg leuk. In de zomervakantie is de baan iedere middag open, in de rest van het jaar zijn de openingstijden beperkt.

Doen in Poperinge met kind

De Kinderbrouwerij

De Kinderbrouwerij is gevestigd in de oude dorpsbrouwerij St.-Joris. Het is een diverse en kunstzinnige plek met theaterzalen, speelse ontdekkingstochten op het terrein, familiekroeg met spelletjes, natuurterras in de zomer en het uitzichtpunt vanaf de mouttoren. Er zijn allerlei leuke activiteiten bedacht voor families, waaronder de Sjarettenwandeling.

Het Ezelpad

Zijn je kinderen gek op dieren, ga dan langs bij deze boerderij. Hier mogen de kids helpen met het voeren en borstelen van de ezels. Een wandeling met ezels op de Rodeberg is mogelijk.

Toerisme Poperinge

Hopmuseum

Ben je in Poperinge met kinderen, bezoek dan ook het Hopmuseum. Dit ligt vlakbij de Grote Markt. Hier ontdekken de kinderen het museum via de fotozoektocht: via de foto’s gaan ze op zoek naar de antwoorden op de vragen. Voor volwassenen is er een audiotour.

Zwembad De Kouter

Als je zin hebt om te zwemmen in Poperinge, dan ga je naar het zwembad De Kouter. Er is hier van alles te doen: zo heb je er een wildwaterkreek, een golfslagbad, aquatunnel en een glijbaan met lichteffecten. En voor de kleine kinderen is er een peuterbad met een aantal leuke speelelementen.

Speurtocht bij het kasteelpark De Lovie

Bij het kasteel en kasteelpark in Poperinge is een leuke speurtocht of zoektocht uitgezet. Zoektocht “Opa Gust in kasteelpark De Lovie” is geschikt voor kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar. Vind je de antwoorden op de vragen, dan los je het mysterie op!

Extra tips voor Poperinge met kinderen + omgeving

In en rondom Poperinge is natuurlijk veel meer te doen. Daarom een aantal extra tips voor leuke activiteiten met het gezin.

  • Een fijne plek om een taartje te eten is het Atelier Hortense. Zeker een aanrader om hier even binnen te lopen tijdens je bezoek aan Poperinge met kinderen.
  • Ten noorden van Poperinge ligt het Dierenpark De Zonnegloed, met meer dan 400 in- & uitheemse wilde dieren. De Zonnegloed is een non-profit organisatie die levenslange toevlucht biedt voor verlaten, misbruikte en verwaarloosde dieren die niet terug naar de natuur kunnen. In het park zijn twee speelpleinen, waarvan er een overdekt is. Daarnaast zijn er kleinere speeltuintjes in het park en er is een avonturenparcours.
  • Hopsiepops is een groot indoor speelparadijs voor kinderen tot en met 12 jaar.
  • “Mysterie in de mist” is een leuke speurtocht in het Helleketelbos in Poperinge met kinderen. Je koopt deze voor €1 ,-.
  • De Dodencellen bekijken is wellicht meer iets voor de ouders. De ingang hiervan is aan de zijkant van het stadhuis, in het gebouw van de toeristische dienst. Stap door het kleine deurtje naast de poort, iedere dag geopend van 6 tot 22 uur.
  • Een gratis bezoek is mogelijk bij Bezoekerscentrum Lijssenthoek. Het Lijssenthoek Military Cemetery was getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld: hier stond vanaf 1915 het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog. In het bezoekerscentrum leer je over deze tijd en de begraafplaats weerspiegelt de begraafplaats de Grote Oorlog. Het bezoekerscentrum vertelt het verhaal van deze unieke site.
  • Meer tips lees je op de website van het toerismebureau. De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van Toerisme Poperinge.

Verder lezen? Lees dan onze tips voor steden in de omgeving, waaronder Kortrijk, Koekelare en Ieper.

Toerisme Poperinge
Vlaanderen
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen