Winterberg met kinderen

0

Naar Winterberg met kinderen voor een skivakantie? Kirsten is er al twee keer geweest met haar kids. Zij is moeder van een kleuter en een peuter en zij blogt op La Vie de Mama. In deze blog deelt zij haar ervaringen met een skivakantie met kleine kinderen in Winterberg.

Vorig jaar gingen wij voor het eerst naar Winterberg met onze twee zoons van toen 3 jaar en 1 jaar.

Vrienden van ons gingen ook mee met hun twee kinderen en samen hadden we een huisje gehuurd van het park Landal Winterberg. Ik ga al heel mijn leven op wintersport en wilde deze traditie heel graag voortzetten met mijn kinderen.

Winterberg met kinderen

Dus toen de oudste drie jaar oud was, vond ik het tijd om te kijken hoe het ons zou bevallen. Omdat een reis naar Oostenrijk meteen een hele lange is en we eerst wilden kijken hoe het zou bevallen, kozen we daarom voor Winterberg. Voor ons is het een rit van vier uur en dat vonden wij prima te doen met twee kleintjes. We zorgden voor genoeg eten en drinken en installeerden de Ipads achterin en daar gingen we!

Boek direct een vakantie naar dit gebied en bekijk de parken van Roompot.

Landal Winterberg

Eenmaal aangekomen kwamen we meteen in de stemming. Er lag een heleboel sneeuw en het Landal park is ook echt heel leuk ingericht en ligt pal aan de piste! Voor ons echt ideaal want de jongste twee kinderen konden nog niet skiën waardoor er twee volwassenen overdag bij de kleintjes bleven en de andere volwassenen lekker een dag gingen skiën.

Tussen de middag kwamen de mannen (of de vrouwen, we konden elkaar mooi afwisselen) naar het huisje om te eten en daarna gingen ze weer de piste op.

Het huisje van Landal Winterberg was ook ideaal. Vier slaapkamers, een sauna en ruim genoeg voor twee gezinnen. Verder een leuke speeltuin, een zwembad, een supermarket en een restaurant waar je terecht kon. De oudste jongens gingen overdag 2 uurtjes op les en daarna haalden we ze weer op om te gaan sleeën of om te spelen in de speeltuin.

Particulier huis huren in Winterberg

Dit jaar kozen we ervoor om een huis te huren. Dit scheelde best wel wat geld vergeleken met het huis van Landal. Maar er waren wel wat nadelen. Zo lag het huis buiten het centrum en een half uur van de piste af. Hierdoor waren degenen die niet gingen skiën toch een beetje beperkt in hun opties.

Dus hoewel het een prachtig huis was van en van alle gemakken voorzien, zou ik de volgende keer toch weer kiezen voor een huis in een Landal park of een Center Parcs park. Center Parcs heeft in Winterberg ook een mooi park. We zijn daar een middag gaan zwemmen. Het zwembad van Center Parcs is echt heel groot en heel leuk opgezet. Echt een aanrader dus!

Kinderactiviteiten Winterberg

Onze oudste zit op ski les tijdens de vakantie, de jongste is dan bij mij of mijn man. Maar als het zonnetje schijnt hoor je mij niet klagen. Zo zaten we dit jaar heerlijk buiten op het terras te genieten van lekkere drankjes, eten en de zon!

  • Je kunt in Winterberg gaan zwemmen bij Landal Winterberg of Center Parcs.
  • Ook heb je vlak bij Center Parcs een hele leuke (kleine) baan waar je kunt oefenen met skiën maar vooral ook heel leuk kunt sleeën. Je gaat met een liftje omhoog en dan de berg af met de slee! Er zit ook een restaurant met terras bij en een speeltuintje.
  • Wij wilden heel graag bij het pannenkoekenhuis van De Brabander gaan eten. Dit restaurant staat goed aangeschreven, maar zat helaas vol op de dag dat wij er wilden gaan eten.
  • Kies voor een verblijf op het Landal Winterberg park. Zo heb je ook genoeg vermaak opties als het weer wat minder is. En je bent binnen 2 minuten op de piste!
  • Boek van tevoren al de skilessen voor de kinderen. Vorig jaar zaten alle groepjes vol waardoor wij genoodzaakt waren privélessen voor de kinderen te nemen. Op zich ook geen ramp, maar groepslessen zijn een stuk goedkoper.

Kindvriendelijk overnachten Winterberg

  • Je las het al in de blog, mijn nummer 1 is toch wel het park van Landal vanwege de faciliteiten en de ligging.
  • Ook Roompot heeft twee parken in het Sauerland.

Winterberg met kinderen: een aanrader

Ik raad andere ouders zeker aan om op skivakantie naar Winterberg te gaan met de kids. Zeker als ze net begonnen zijn met skiën, want er zijn verschillende afdalingen. Ook zijn er beneden en op de berg restaurants. En er zijn genoeg skischooltjes te vinden en er is voldoende vermaak voor de kleintjes die nog niet gaan skiën.

Lees ook:
Vakantie in Sauerland met kinderen
Op wintersport met een baby!

Foto afkomstig van de officiële site van Winterberg

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.