Center Parcs Hochsauerland met kinderen | REVIEW

Wij gingen in de meivakantie naar Center Parcs Hochsauerland met kinderen. In deze blog deel ik of dit park een aanrader is en wat er te doen is in Winterberg.

Het plaatsje Winterberg is natuurlijk een mooie winterse bestemming om toch dichtbij Nederland te kunnen skiën (op een uur of 4 rijden). Maar ook in de andere seizoenen is Winterberg een leuke bestemming.

Ons verblijf in Center Parcs Hochsauerland met kinderen

In de meivakantie hebben we een midweek vakantie gevierd in de buurt van Winterberg, in Center Parcs Hochsauerland. Dit park ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Winterberg, in het Sauerland. Dus ook tijdens een wintersportvakantie is dit een mooie plek. Want Winterberg is natuurlijk goed bereikbaar vanuit Nederland (ongeveer 4 uur rijden).

Dit bungalowpark is van alle gemakken voorzien. In het centrale centrum van het park zit een supermarkt, subtropisch zwemparadijs, restaurantjes met speelvoorzieningen, een bakker en een snackbar. En buiten is er nog een leuk terras.

Naast het zwembad vonden de kinderen de grote speeltuin Aventura boven op de heuvel van het park heel tof. Dit blijkt de langste speeltuin van Europa te zijn en al spelend kun je van klimtoestel naar klimtoestel naar het topje van de heuvel. Met prachtig uitzicht als beloning! Onderaan deze speeltuin zit nog een mooi terras.

Center Parcs

Het huisje in Center Parcs Hochsauerland met kinderen

We verbleven samen met onze buur-vrienden in een 6 persoonscottage, wat ook echt net groot genoeg is voor 6 personen. En dat terwijl deze cottages in vergelijking met andere parken van Center Parcs ruimer zijn! Heel fijn waren de 2 badkamers, eentje boven en een beneden. En om het huisje is genoeg ruimte om te spelen, bbq-en of lekker in de zon te relaxen. Op onze aankomstdag hebben wij in het ‘market dome’ pizza’s besteld, die bij ons cottage gebracht werden. Dit is een hele fijne luxe!

Voor mensen die slecht ter been zijn, of bijvoorbeeld gezinnen met (zware) kinderwagens is het wel slim om een specifiek huisje te reserveren: het park is aangelegd op een heuvel, dus dat kan op sommige plekken best een hele klim zijn!

Tijdens onze midweek hebben wij ons erg goed vermaakt op dit park. En dan hebben we een heleboel dingen niet eens kunnen doen: bowlen, shows, midgetgolfen, kinder-anmatie, tennissen, mountainbiken enz enz. Misschien moeten we dus nog maar eens gaan!

Center Parcs

Doen in Winterberg met kinderen

Winterberg en het Sauerland is een prima bestemming voor een weekje vakantie! Want ook buiten het skiseizoen kun je sportief aan de slag in de omgeving van Winterberg. Je kunt er wandelen en mountainbiken (er zijn verschillende routes), maar er is bijvoorbeeld ook een klimpark en een rodelbaan.

De rodelbaan is geschikt voor met zijn tweeën tegelijk, of kinderen alleen (vanaf 8 jaar). Op een leuke baan ga je naar beneden: hard genoeg om het spannend te vinden, en veilig genoeg om niet uit de bocht te kunnen vliegen. Bij de rodelbaan zit ook een mooie speeltuin, een restaurant maar bijvoorbeeld ook een lange wandelbrug waardoor je extra kan genieten van het mooie uitzicht.

In Winterberg zelf zitten allerlei restaurantjes en terrassen, maar het mooiste terras vonden wij verrassend genoeg dat op het Center Parcs terrein. Naast het subtropische zwemparadijs zoals je van Center Parcs gewend bent, heeft dit park namelijk op de heuvel van het terrein een traditioneel Duits terras (een biertje bleek tot mijn schrik een enorme halve liter te zijn…). Met prachtig uitzicht!

Lees ook over de leukste CenterParcs – parken met gezin en Center Parcs in België, dit zijn de parken.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën