Subtropisch zwembad Duitsland | 7x Over de grens

Op zoek naar een gaaf subtropisch zwembad Duitsland, net over de grens? Hier tippen wij 7 van die zwembaden die vanaf Nederland of België, afhankelijk van waar je woont, goed aan te rijden zijn voor een dagje uit of weekendje weg.

In Nederland en België heb je natuurlijk ook mooie zwembaden, maar soms zoek je net even een ander bad. Een die je nog niet kent of een met gave glijbanen. Als je dan net over de grens kijkt, dan zijn de onderstaande plekken gaaf. En daarnaast delen we ook 3 tips voor een zwembad in de rest van Duitsland. Dit zijn fantastische zwembaden die niet mogen missen in dit overzicht.

Subtropisch zwembad Duitsland over de grens

AQUALAND Freizeitbad in Keulen

De eerste tip is het AQUALAND Freizeitbad in de stad Keulen. Dit is niet het zwembad dat het dichtstbij de grens ligt, vanaf Eindhoven is het zo’n 1,5 uur rijden. En vanaf Antwerpen en Utrecht ligt het subtropisch bad op ongeveer 2,5 uur rijden. Maak er eventueel een weekendje Keulen van, dit is een leuke stad met bezienswaardigheden en een grote dierentuin.

Onder een grote glazen koepel is er een leuk kindergedeelte voor peuters en kleuters. Hier heb je een klimrek en glijbanen in het ondiepe peuterbad. In het grote zwembad zijn er zeven zwembaden, deze zijn leuk voor de oudere kinderen, tieners en volwassenen. Verder is er een buitengedeelte en een avonturengrot met hete steen- en stoombad, textielsauna, pekelfontein en verwarmde banken. Leuk is ook de poolbar met cocktails, fruitige cocktails voor kinderen, frisdrank, koffie en bier.

Aquapark in Oberhausen

Het Aquapark in Oberhausen is een subtropisch zwembad Duitsland dat al wat dichterbij de grens ligt, vanaf Utrecht is het bijna 2 uur rijden. De afstand vanaf Antwerpen is gelijk aan het zwembad in Keulen, ongeveer 2,5 uur rijden. Zwembad AQUApark is gebouwd met het thema mijnbouwtijdperk, waar het Ruhrgebied natuurlijk om bekend staat! Voor kleine kinderen is er een avontuurlijke waterwereld. Voor volwassenen en oudere kinderen zijn er gave glijbanen en een buitenbad.

Bahia Erlebnisbad in Bocholt

Het zwembad Bahia Erlebnisbad in Bocholt ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Utrecht. Dit subtropisch zwembad Duitsland ligt net voorbij het Nederlandse Doetinchem, over de grens. Er is hier zowel een zwembadcomplex als een grote sauna. Vanaf de springtoren spring je vanaf drie meter hoogte in het diepe bad.

Voor jonge kinderen is hier een avonturenbad, met ongeveer 20 verschillende attracties waar ze mee kunnen spelen. Voor kinderen vanaf zes jaar, onder begeleiding van een volwasssene, zijn er vier verschillende glijbanen. Buiten is er een brede glijbaan.

AQUANA bij Aken

Het subtropisch zwembad AQUANA is misschien niet de grootste uit de lijst, het is echter wel een zwembad dichtbij Nederland en België. Je vindt dit zwembad vlakbij Aken, net over de grens vanaf Zuid-Limburg gezien. Hier heb je glijbanen, een buitengedeelte en een golfslagbad. Voor de kinderen is er een groot piratenschip.

Subtropisch Zwembad Duitsland bij Park Eifel

Een geliefd subtropisch zwembad Duitsland net voorbij de grens Erlebnisbad Aqua Mundo van het vakantiepark Eifel. Dit vakantiepark leent zich goed voor een weekendje weg, de rijafstand vanaf Brussel is ruim 3 uur. De Eifel is een prachtig natuurgebied met vele wandelroutes, leuke stadjes en (kleinschalige) pret- en dierenparken.

Verblijf je op het vakantiepark, dan heb je onbeperkt toegang tot het subtropisch zwembad. In dit zwembad is er sinds de zomer van 2023 een Water Playhouse voor de kinderen. Dit is een groot speeltoestel met onder andere glijbanen. Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er een aantal glijbanen, waaronder de Aqua Racer, en er is een groot zwembad.

Erlebnisbad AquaMagis Plettenberg

En het Erlebnisbad AquaMagis in Plettenberg ligt al wat verder van de grens, achter Essen en Dortmund. Dit is een van de grote zwembaden van het land, met onder andere een golfslagbad, zwembadbar en een sport- of panoramische zwembad.

Ook zijn er allerlei leuke en spannende glijbanen, waaronder ’s werelds eerste windglijbaan “Storm Force 1”. Verder zijn er staande glijbanen, de Duitse innovatie “Pink Jump” turboglijbaan “Green Kick” met een dropstart vanaf een hoogte van 10 meter en de eerste lusglijbaan van Duitsland.

Daarnaast heb je ook mogelijkheden voor kleinere kinderen. Er zijn allerlei waterattracties bij het piratenschip en in het kinderavonturenzwembad.

Subtropisch zwembad Duitsland | Hele gave

Rulantica

De waterwereld Rulantica is inmiddels al voor de derde keer op rij uitgeroepen tot “beste waterpark van Europa”. Dan mag de tip toch niet missen in het overzicht met gave zwembaden. Onlangs werd de “Vikingløp”, Europa’s grootste raceglijbaan, bekroond met de titel “beste nieuwe waterglijbaan van Duitsland”. Waar dit ligt? Bij het bekende, en ook bekroonde, attractiepark Europa-Park, in het mooie Zwarte Woud. Ook als tussenstop in Duitsland is dit een geschikte plek!

Er zijn meer dan 50 glijbanen en attracties verdeeld over 14 themazones, met voor ieder wat wils. Voor gezinnen zijn er allerlei leuke glijbanen, sommige met een band. Heb je kleine kinderen, dan is er genoeg plek voor spetteren, klimmen, ravotten en spelen met de trollen en water.

  • Verblijf bijvoorbeeld bij het EUROPA-PARK HOTEL EL ANDALUZ, inclusief toegang tot het park. Europa-Park is met meer dan 100 attracties en shows, 13 achtbanen en 15 Europese themagebieden Duitslands grootste attractiepark. Voor Rulantica heb je aparte entreekaarten nodig.

Tropical Islands

Een andere geliefde plek om naar een subtropisch zwembad Duitsland te gaan is Tropical Islands. Dit zwembad biedt 35.000 vierkante meter met waterattracties, zonne- en sportgebieden en wellness-, sport- en recreatiemogelijkheden voor het hele gezin.

Je hebt hier onder andere The Double Racer, een glijbaan met een lengte van ruim 200 meter. Hiermee is het de langste dubbele racerglijbaan ter wereld. Ook is er de gave glijbaan Whitewater River, het hoogtepunt van Amazonia. Kinderen kunnen zich uitleven in het kinderspeelparadijs met een snelle kartbaan, een botenbassin en meer.

  • Overnachten bij TROPICAL ISLANDS? Dat kan, dit zijn de mogelijkheden! Je kan verblijven in een familiekamer, tent of stacaravan. Gebruik van de tropische avonturen- en saunaruimte inclusief fitnessclub (vanaf 16 jaar), waterglijbaantoren, Tropino Kinderclub en de buitenruimte “Amazonia” is inbegrepen voor de duur van het geboekte verblijf!

Verder lezen na deze tips voor een subtropisch zwembad Duitsland, sommige net over de grens? Lees alle tips voor een gezinsvakantie in Duitsland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.