Duikschool Todi met kinderen – Review

Snorkelen in een duikbassin met tropische vissen is dat leuk met kinderen? Hoe leuk is snorkelen bij Duikschool Todi met kinderen? Wij trokken er naartoe en delen onze indrukken.

Vorige zomer genoten we van een fantastische vakantie in Australië, met onder andere de Blue Mountains. We verkenden de Oostkust en namen een kijkje onder water bij het Great Barrier Reef. Onze drie meiden vonden het heerlijk om te snorkelen in dit onderwaterparadijs en vonden het jammer dat we terug naar huis moesten. Om de kids nog eens te verrassen planden we een snorkeluitje bij Duikschool Todi in Beringen, Belgisch Limburg. In deze blog lees je onze ervaring.

Bezoek aan Duikschool Todi met kinderen

In België ligt er een ware schat verborgen. Deze schat vind je in een oud waterzuiveringsstation op de site van BE-Mine in Beringen. Je vindt hier een indoorduikcentrum met verwarmd bassin van 36 meter doorsnede en 10 meter diep met maar liefst 2.200 tropische vissen. Voor velen klinkt dit als een droom maar in Beringen bestaat het sinds 29 oktober 2016 echt.

Duikschool Todi

Activiteiten bij Duikschool Todi

Bij Duikschool Todi kan je het ganse jaar door terecht voor een leuke vrijetijdsbeleving in een prachtige omgeving. Ze bieden heel wat aan voor jong en oud en dat in een veilige omgeving. Wil je leren snorkelen of duiken of wil je gewoon een leuk uitje dan is Duikschool Todi the place to be!

Snorkelen

Al vanaf 6 jaar is het mogelijk om te snorkelen bij Todi, al zou ik zelf adviseren om enkel kinderen mee te nemen die goed kunnen zwemmen, want pas dan kan je zelf ten volle genieten. Het bad is diep maar in het midden van het bad (tussen de zuilen) is een ondiep gedeelte waar de kids kunnen uitrusten.

Duikschool Todi

Bij een Todi Experience mag je voor slechts 15 euro gedurende 2 uur gebruik maken van het duikbassin. Dit is inclusief het gebruik van een wetsuit, snorkel en vinnen. Voor de kleinste kinderen zijn er gewone snorkels en voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er volgelaatsmaskers voorhanden. Je bent uiteraard niet verplicht om hun materiaal te gebruiken, je kan ook je eigen spullen meenemen.

TODI is de meest verrassende indoor duiklocatie in Europa

En dan was het eindelijk zover, wij probeerden de Todi Experience uit. We trokken onze uitrusting aan, namen er een viskaart bij en trokken naar het bassin. Bij de balie kan je zo’n viskaart vragen. De kinderen dienen dan zo veel mogelijk vissensoorten te spotten in het bassin en deze aan te duiden op de kaart. Dit is een leuke extra funfactor.

viskaart Beringen

Veiligheid

Op diverse plaatsen in het bassin kan je met een trapje het water in en kan je beginnen snorkelen. Je snorkelt tussen de duikers: daarom vraagt men ook om de ruimte van de duikers te respecteren en om aan de oppervlakte te blijven.

Tijdens het snorkelen kan je allerlei leuke dingen ontdekken van zeemeerminnen tot wrakken. Het onderwaterdecor is werkelijk prachtig. En zijn de kinderen even moe, geen probleem, snorkel even naar het ondiep gedeelte tussen de zuilen en laat ze even op adem komen. Ook hier kunnen ze visjes bekijken en eventueel hun viskaart vervolledigen.

  • Voor de mensen die zich onzeker voelen en graag eerst eens onder begeleiding snorkelen is er ook een oplossing. Bij Duikschool Todi kan je een snorkelinitiatie boeken. Ze bieden zowel groepssessies als privélessen aan.
Beringen zwemmen

Zeemeermininitiatie

Heb je er altijd van gedroomd om te kunnen zwemmen als een zeemeermin? Wel dat kan in Todi Beringen. Elke derde zondag van de maand kan je een sessie volgen van 1,5 uur. Dit kan al vanaf 8 jaar.

Todi Beringen opende het eerste Europees onderwatercafé.

Duiken met kinderen

Duiken in het Duikbassin van Beringen is mogelijk van 8 tot 88 jaar. En wat mooi is: je hoeft niet een getraind duiker te zijn om te kunnen genieten van het prachtige onderwaterdecor. Er zijn namelijk verschillende opties voorhanden.

Je kan lessen nemen of je kan op eigen houtje samen met je buddy een duik doen. Wat je ook kiest het wordt een unieke duikbeleving tussen de wrakken en de prachtige vissen.

Beringen zwemmen

Todi-Duikbeleving

Heb je een duikbrevet dan kan je online een duiksessie reserveren. Let er wel op dat je steeds een buddy mee hebt (een duikpartner) of dat je aansluit bij een groep. Een duikbeleving duurt net zoals bij het snorkelen twee uur. Meld je dus aan op het tijdslot dat je reserveerde. Je kan ook zonder te reserveren duiken bij Todi, maar weet dat er een maximaal aantal personen toegelaten wordt. Materiaal kan je ter plaatse huren of je gebruikt je eigen materiaal.

Opgepast: Vergeet je duikbrevet en verzekering niet mee te nemen bij elke duik. Heb je geen verzekering dan kan je ter plaatse een verzekering nemen (5 euro). Men zal je ook vragen of je medisch geschikt bent om te duiken, dit hoort bij de standaardprocedure.

Duikinitiatie

Heb je nog geen ervaring en wil je het graag leren? Geen probleem, bij Todi Academy staat men klaar om je de kneepjes van het vak te leren. Todi Beringen biedt diverse duikinitiaties aan vanaf 8 jaar.

Duikschool Todi

Leuke extra’s bij Duikschool Todi met kinderen

Eet-en drankgelegenheid

Bij Todi Beringen kan je ook heel lekker eten in een overweldigend decor. Je wordt er namelijk omringd door een grandioos aquarium en de onderwatercamera’s van het duikbassin.

De eetkaart is heel gevarieerd en er werd ook aan de kindergerechten gedacht. Iedereen komt er aan zijn trekken en kan zijn Todi-beleving in stijl afronden.

Avonturenberg

Op de BE-Mine site, vlak voor de Duikschool ligt de “avonturenberg“. Het gaat om een kleine mijnterril die men heel erg avontuurlijk ingericht heeft. Via verschillende trajecten kan je een weg naar de top zoeken. Zo kan je naast de gewone wandelpaden en trappen ook kiezen voor de uitnodigende klimconstructies met lange glijbaan. Het ziet er fantastisch uit. Jammer dat het hevig regende toen wij er waren anders hadden de meisjes deze berg heel graag beklommen.

Duikschool Todi

Duikschool Todi met kinderen: een aanrader?

Wij vonden de snorkel-experience in Belgisch Limburg fantastisch! Snorkelen tussen de tropische vissen met zicht op een betoverende onderwaterwereld, de kids smulden ervan. Heerlijk om zo twee uurtjes met het gezin bezig te zijn. En dan samen de dag afsluiten in de gezellige brasserie was de kers op de taart. Wij gaan zeker nog een keertje terug.

  • Lees alle informatie na op de website van Duikschool Todi.

Wil je een bezoek aan Todi Beringen combineren met een ander uitje in een nabijgelegen stad dan kunnen de volgende blogberichten als inspiratie dienen.

Genk met kinderen
Hasselt met kinderen
Hidrodoe met kinderen
Bokrijk met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën