Dordogne, verslag van een vakantie met het gezin

0

Een gezinsvakantie naar de Dordogne in Frankrijk, Kristof deelt zijn ervaringen met een vakantie met zijn vrouw en hun twee zonen van 9 en 6 jaar oud.

Waarom Frankrijk? Dat is een vraag die men mij al veel gesteld heeft. Ik ben helemaal gek van Frankrijk en heb de meeste streken al bezocht. Geen idee eigenlijk hoe dat komt. Van kleins af aan ben ik eigenlijk al helemaal verliefd op het land en daarom gaan we er ook vaak naar toe. Ik ga uiteraard soms ook naar andere landen maar omdat ik niet graag met het vliegtuig op reis ga is Frankrijk toch altijd weer iets dat terugkomt.

dordogne

Dordogne met kinderen

De populariteit van Frankrijk is ineens ook weer een nadeel van het land, zeker als je met de auto op vakantie gaat. Mensen die al naar de Provence zijn geweest kunnen er zeker van meespreken: Eindeloze files waar je gemakkelijk een paar uur mee verliest. Na al die reizen naar Frankrijk weet ik dit natuurlijk dus kies ik ervoor om in twee keer te rijden. Ik zoek altijd een bed & breakfast net over de helft van de afstand en liefst niet te ver van de autostrade.

Dit jaar, op weg naar de Dordogne, hadden we eigenlijk op meerdere vlakken geluk. De B&B was op amper vijf kilometer van de autostrade en was helemaal top. Bovendien hebben we tijdens heel de reis amper file gehad. Het is duidelijk dat de Dordogne een pak minder populair is dan de Provence.

Ons vakantiepark in de Dordogne

Mijn vrouw heeft een hekel aan campings dus wij zoeken altijd een vakantiepark met huisjes. Dit jaar zijn we naar Souillac geweest in Domaine de Lanzac. Dit vakantiepark is relatief klein en volledig afgesloten. De kinderen kunnen hier vrij rondlopen zonder dat je je veel zorgen moet maken. De auto’s staan trouwens allemaal op een parking aan de receptie dus daar moet je ook al geen schrik van hebben.

Ook op het gebied van animatie is het park redelijk rustig. Er is wel een kinderclub maar die is niet elke dag op en dan nog enkel in de voormiddag. Er is wel een voetbalveld en een tennisveld dus daar kunnen de kinderen zich ook amuseren. Uiteraard is er ook een zwembad maar daar kom ik zo meteen op terug.

De reden dat het zo rustig is in het park is volgens mij dat het nog niet volledig afgewerkt is. Er staan in een afgesloten straatje een hele hoop huisjes waar men ooit aan begonnen is maar die nooit afgewerkt zijn. Dat maakt natuurlijk dat er minder volk rondloopt dan initieel voorzien was. Geen enkel probleem voor mij hoor, een beetje rust is altijd meegenomen op vakantie.

Zwembad

Ik had gezegd dat ik nog op het zwembad ging terugkomen want ik wou jullie eerst vertellen waarom het zo rustig is op het park. Het zwembad is gemaakt op maat van een volledig park en is echt fantastisch! In dit zwembad heb je een uitzicht dat echt niet normaal is! Het vakantiepark ligt op een heuvel en vanuit het zwembad kan je over heel de vallei uitkijken. En het mooiste van al… Het is super rustig aan het zwembad omdat er niet te veel volk op het park is. Handdoekje leggen kennen ze hier niet hoor.

De Dordogne regio

De regio is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het is een streek die vooral bekend is voor het lekker eten maar ook voor de kastelen en grotten die overal aanwezig zijn. Ik heb al gezegd dat de Dordogne een pak rustiger is dan de Provence dus dat is ideaal om met de auto de streek te verkennen. Persoonlijk kan ik iedereen aanraden om hier naartoe te trekken met het gezin!

Op de hoogte blijven, volg mij dan op Facebook!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.