Biarritz met kinderen | 11x Uitjes

Biarritz met kinderen: wat doe je in deze Zuid-Franse plaats met het gezin? Tijdens een vakantie of als tussenstop richting Spanje? Dat wilden wij ook weten en daarom zochten wij enkele tips!

Biarritz ligt aan de Atlantische Oceaan in de Aquitaine. De stad staat bekend om de stranden, zee en zon, maar er zijn ook allerlei bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de vuurtoren op Cape Saint-Marten, die je kan beklimmen. Na ongeveer 250 treden sta je boven en geniet je van het uitzicht over de omgeving. En ga ook naar Port de Pêcheurs, de oude vissershaven.

Wil je de stad verkennen maar hebben de kinderen geen zin om te wandelen, in de zomermaanden stap je dan in het toeristentreintje.

Doen in Biarritz met kinderen

Bezoek aan het Biarritz Aquarium

In Biarritz met kinderen is een bezoek aan het aquarium een leuke activiteit. Je ziet er onder andere vissen, haaien, zeehonden en schildpadden. Op regenachtige dagen, de dagen waarop je binnenactiviteiten zoekt natuurlijk, is het hier vaak erg druk.

Onlangs is het oppervlakte van het aquarium verdubbeld van 3.500 m2 naar 7.000 m2 en dit aquarium is nu een van de grote Europese aquaria. Tijdens een bezoek zie je onder andere e octopus, kreeften, schol, zee-egels uit de Golf van Biskaje, walvisskeletten, roggen- en schildpaddenbassins. En vanaf het zeehondenterras zie je hoe de zeehonden zwemmen, spelen of zonnebaden.

  • 25 extra aquaria, waaronder 2 grote bassins (300 m3 en 1.500 m3),
  • 11 meter lange Caraïbische lagune,

Cité de l’Océan

Drie kilometer verderop is het Cité de l’Océan gevestigd. Dit is een interactieve ruimte waar je het een en ander leert over de oceanen. Er zijn allerlei 3D en 4D activiteiten. Ook hier kan het op regenachtige dagen erg druk worden.

Er is onder meer een Virtual Surf- simulatiespel, geschikt voor bezoekers vanaf 6 jaar.Staand op een dynamische surfplank, met een virtual reality-masker op, ervaar je hoe het is om surfer te zijn!
Je ervaart de beweging, 360° zicht, wind en zeeschuim.

Ook is hier een onderzeeërbasis en jij bent Kapitein Nemo! In de verschillende de interactieve consoles oefen en leer je.

Surfen in Biarritz met kinderen

Denk je aan Biarritz, dan denk je aan surfen. Ben je in Biarritz met kinderen, dan kan je ook leren surfen. Bij deze surfschool zijn kinderen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma neem ik aan) welkom om te leren golfsurfen.

Speeltuin en binnenspeeltuin

  • In Anglet, direct ten noorden van Biarritz, is er de binnenspeeltuin Funny Play. Ideaal voor een regenachtige dag.
  • Naast het strand van Milady is een wat grotere speeltuin is voor de kinderen.
  • In het mooie Parc Mazon is een piratenschip-speeltuin.
Biarritz met kinderen

Frans Baskenland met kinderen

Biarritz ligt in het Frans Baskenland. Deze regio ligt in het uiterste zuidwesten van Frankrijk en het grenst aan het noorden van Spanje. In dit gebied zijn er veel mooie natuuruitstapjes mogelijk. Dit zijn nog een aantal aanraders daarvoor!

Le train de La Rhune

Een van de aanraders om te doen in het Frans Baskenland met kinderen is de tandradbaan van la Rhune. In ongeveer 35 minuten brengt dit treintje je naar de top van de La Rhune, op zo’n 900 meter hoogte. Onderweg geniet je van de mooie uitzichten en je ziet waarschijnlijk schapen en paarden. Vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht over het Frans Baskenland en de Pyreneeën.

Wandelen in Ursuya

De Ursuya is een gebied met heuvels, dus je wandelt op niet al te grote hoogte. Wel zijn de landschappen de moeite waard en daarnaast zijn er goed aangegeven paden. Wandel naar de top van de Ursuya (678m) met de kinderen! In dit Nederlandstalige artikel staat de tip ook en daarnaast worden er ook andere wandelroutes in de buurt van Biarritz met kinderen en het Frans Baskenland aangeraden.

Oihana’s Adventure Park

Wil je een buitenactiviteit doen met de kinderen, dan is een boomklim-park vaak een goede optie. Bij het Oihana’s Adventure Park kan je al terecht met kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn natuurlijk parcoursen voor verschillende leeftijden. Je kan hier ook paintballen.

Dune du Pyla

Het duin van Pilat is de hoogste duin van Europa. Vanaf Biarritz met kinderen is het wel een eindje rijden: deze duin ligt ten zuiden van Bordeaux. Met een hoogte van 110 meter en een lengte van 2,7 kilometer is het een indrukwekkend stukje natuur. De beklimming wordt beloond door het uitzicht.

Bayonne
Bayonne

Bayonne met kind

De stad Bayonne ligt vlakbij Biarritz en ben je in Biarritz met kinderen op vakantie, dan kan je een bezoek aan deze stad overwegen. Deze hoofdstad van het Frans Baskenland staat bekend als een schilderachtige en levendige stad van Kunst en Geschiedenis. Bezoek hier zeker de botanische tuin even, die is niet al te groot maar wel heel mooi.

Overnachten in Biarritz met kinderen

Zoek je een accommodatie voor een tussenstop of een vakantie in Biarritz of het Frans Baskenland? Dit zijn enkele aanraders.

Zoek je een camping, dan is LE RUISSEAU DES PYRÉNÉES een idee. Hier verblijf je in een stacaravan. Op de camping is er onder ander eeen zwemparadijs met glijbanen, speelbad en spacomplex.

Bij PATIOS EUGÉNIE blijf je in een appartement op 400 meter van het strand. Met verwarmd buitenbad, stoombad en sauna.

  • Midden in een hippe badplaats
  • Winkeltjes om de hoek
  • Zwembad en wellness

Dit waren ze, onze tips voor Biarritz en het Frans Baskenland. Ga je de grens over richting Spanje en het Spaans Baskenland? Bekijk dan wat je doet in San Sebastian of in de stad Bilbao.

PATIOS EUGÉNIE

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën