Lot-et-Garonne met kinderen | 7x uitjes

Wij hebben dit jaar onze vakantie (2 weken) doorgebracht in Beaupuy, een kleine gemeente in het department Lot-et-Garonne. Wat er te doen is in de regio Lot-et-Garonne met kinderen deel ik in deze blog.

De regio Lot-en-Garonne ligt heel zuidelijk in Frankrijk, in de regio Aquitaine, dus mooi weer is haast gegarandeerd. Het is een stuk rustiger in dit stuk van Zuid-Frankrijk dan bijvoorbeeld in de Dordogne. Ideaal als je wel naar het zuiden wilt, maar geen zin hebt in toeristische drukte. In deze regio met heuvels kan je mooie wandelingen kan maken. Wij hebben een aantal uitstappen gepland om te doen samen met onze kinderen van 6 en 8 jaar. Ik deel onze tips voor Lot-et-Garonne met kinderen.

Dit doe je in Lot-et-Garonne met kinderen

Kasteel in Duras

In de regio zijn er verschillende kastelen, het dichtstbijzijnde van waar wij overnachten is het kasteel in Duras. Dit kasteel wordt onderhouden en is eigendom van de bewoners van Duras.

Overal wordt er informatie gegeven over wat er te zien is, in het Engels of Frans. Er zijn oude meubelen, kleding, werktuigen, fossielen te zien. In een vertrek wordt er een “spookverhaal” verteld in combinatie met een kleine licht – en geluidshow. Op het einde is er de mogelijkheid om via een super smal trapje naar de bovenste toren te gaan, daar kan je genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg moet je hopen dat je niemand tegenkomt, met twee mensen passeren is niet mogelijk. (Website)

Op maandag is er ook een markt in Duras, een klein gezellig marktje met plaatselijke producten en kleding.

Lot et Garonne

Kasteel van Nérac

Het kasteel van Nérac hebben wij ook bezocht tijdens onze vakantie in de Lot-et-Garonne met kinderen. Twee derde van het kasteel werd verwoest tijdens de Franse revolutie. Het restant werd gerestaureerd en doet tegenwoordig eerder dienst als een museum. Binnen zijn er vooral veel schilderijen te zien en een maquette zoals het kasteel er vroeger uitzag. De kinderen krijgen een boekje mee met kleine opdrachtjes, verschillen zoeken met de foto en het schilderij, wat klopt er niet, teken de juiste hoed.

Op verschillende plaatsen stonden er dozen met nummers, hierin vind je verschillende geuren, kruiden, parfum, eten en dieren. Het Kasteel van Nérac is eerder klein en kan je best combineren met een andere bezienswaardigheid. (Info toerismebureau)

Lot-et-Garonne met kinderen

Grotten

In de regio Lot-et-Garonne met kinderen zijn er ook heel wat grotten te bezoeken. Hieronder deel ik welke grotten wij bezocht hebben.

La Grotte de Lastournelle is een kleinere grot, de uitleg werd gegeven in het Frans of Engels. De gids geeft de tijd om het aan de kinderen te vertellen. Er mogen foto’s genomen worden, en aan één van de stalagmieten mogen ze aankomen.

De grot van Proumeyssac (Bugue) was voor ons vanuit Beaupuy best wel een eindje rijden, maar dit is zeker de moeite waard! Je kan een audiogids verkrijgen waardoor de kinderen perfect mee kunnen volgen. De gids ratelde waardoor ook wij blij waren met onze audiogids. In het begin van de grot was er een prachtige licht – en geluidshow. De grot heeft de mogelijkheid om via een gondel af te dalen. Best dat je dit op voorhand online boekt, anders dien je zeer lang te wachten (in ons geval 3 uur, waardoor wij besloten om dit niet te doen). Zelf foto’s nemen was in deze grot niet toegestaan.

Parc du Griffon

Het Parc du Griffonis een kleine kinderboerderij. Door middel van een wandelpad van ongeveer 1 kilometer wandel je langs alle dieren. Dit zijn vooral geiten en schapen. Het is een mooi en verzorgd park, met ook nog speelmogelijkheid.

In het begin en ongeveer in de helft staan er verschillende springkastelen, voor groot en klein. Aan de inkom vind je ook trampolines en verschillende houten spelletjes waar ze vrij mee mogen spelen. Onze kinderen hebben zich daar enorm geamuseerd!

Lot-et-Garonne met kinderen

Walibi Sud – Ouest (Agen)

Toen het zonnetje niet besloot te schijnen, besloten we ook een pretpark te bezoeken. Walibi Sud – Ouest was voor ons ongeveer een uurtje rijden. Dit is echt een park voor groot en klein. De attracties zijn mooi verdeeld, zodat ook de iets kleinere kindjes een leuke dag beleven.

Het park was super proper, een picknick mag je meenemen, maar niet in het park opeten. Dan dien je terug naar de parking te wandelen om deze daar op te eten, door middel van een stempel kan je achteraf het park gewoon terug binnen. Het park heeft ook een zeeleeuwenshow die je vrij kan bekijken, de kunstjes worden gevraagd aan de dieren, hebben ze geen zin, dan hebben de toeschouwers pech. (zoals wij)

Het is eerder een klein pretpark, door de korte wachtrijen waren wij op een halve dag rond tijdens onze vakantie in de Lot-et-Garonne met kinderen. Naast het pretpark is er sinds dit jaar een aquapark, mochten we daar nog is in de buurt zijn, nemen we ons zwemgerief mee, en combineren we de twee parken.

Lot-et-Garonne met kinderen

Lac de Clarens (Casteljaloux)

Dit is een meer met allerlei mogelijkheden, een mooi strand waar je kan relaxen, pootje baden, zandkastelen kan bouwen. Als je liever iets actiever bent, is er een waterparcours (vanaf 6 jaar), kan je gaan waterfietsen of een klimparcours doen.

Waterfietsen is super leuk, je ziet dan ook een ander stuk van het meer en zie je de mensen van het klimparcours via de death ride over je hoofd voorbij glijden.

Het klimparcours is voor kindjes vanaf 3 jaar. Per leeftijdscategorie zijn er ander parcoursen te volgen. Best wel sneakers of sportschoenen dragen, anders mag je niet op de grotere parcoursen. Wat wel leuk is dat je het parcours (toch voor de kleinste) een aantal keer mag doen.

klimpark frankrijk

Overnachten in Lot-et-Garonne met kinderen

Wij verbleven in Beaupuy. Dit is een zeer rustig dorpje, gelegen tussen de wijn – en zonnebloemvelden. Enige nadeel is dat je telkens bijna een uur moet rijden naar bezienswaardigheden (maar het uitzicht maakt veel goed). Ons vakantiehuisje is een vermelding waard; wij hebben een topvakantie gehad bij Hans en Fokje in Grand Houstaud. Super vriendelijke mensen met al even vriendelijke dieren (2 honden, 2 poezen en 2 paarden). Het huis is gelegen boven op de heuvel, lekker rustig met een prachtig uitzicht over de velden en wijngaarden, en toch dicht bij de winkels.

  • Of kampeer in Lot-et-Garonne met kinderen op dit landgoed bij een kasteel
Les Landes de Gascogne

Les Landes de Gascogne

Les Landes de Gascogne is een nieuw vakantiepark van CenterParcs aan de rand van het Regionale Natuurpark van de regio Les Landes de Gascogne. Je verblijft in een cottage, bijzonder overnachten is ook mogelijk, en op het vakantiepark zijn veel opties. Van een groot zwembad met glijbanen tot meerdere speeltuinen.

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in Lot-et-Garonne met kinderen. Een prachtige regio met veel bezienswaardigheden. 

Lees ook:
Stedentrip Bordeaux met kinderen
Doen in Jura met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.