15x Luxe Boerderijvakanties met kinderen (Tip!)

0

Wil je ertussen uit, op een kindvriendelijke manier overnachten en ook nog wat natuureducatie meepakken? Dan zijn boerderijvakanties met kinderen misschien wel precies wat je zoekt! Wij delen een aantal leuke plekken voor een luxe overnachting op de boerderij met de kinderen, in binnen- en buitenland.

Als kind kampeerde ik vaak bij de boer, gewoon simpel in een tentje. Met een beetje mazzel was er een douche en warm water. Als je een van de onderstaande boerderijvakanties kiest dan heb je een stuk meer luxe gelukkig, dit is meer als Glamping!

Boerderijvakanties met kinderen in binnen- en buitenland

Nederland

#1 Bijzonder overnachten op een boerderij in Nederland kan op het eiland Terschelling! Bij De Zeekraal ontdek je het boerderijleven, zonder electriciteit en Wifi! Je verblijft op boerderij De Zeekraal bij Gerben en Jolanda, dit is een biologische melkschapenhouderij met Friese melkschapen. Op een rustige plaats op het erf van de boerderij staan 8 luxe tenten met uitzicht op de duinen. Er zijn comfortabele bedden, een houtkachel, een privédouche en -toilet.

#2 Op FarmCamps Alpaca Vorstenbosch zijn er natuurlijk alpaca’s. Op deze boerderij in Noord-Brabant kan je rondcrossen met de skelters, knuffelen met de knuffelcavia’s, hutten bouwen en springen op de trampoline.

#3 Wil je naar het mooie Zuid-Limburg, dan kan je overnachten bij De Verloren Kost. De boerderij ligt tussen de heuvels rondom Gulpen. Er is hier een kleinschalig paardenpension. Daarnaast is er een grote speelweide, skelters en je wandelt vanaf de boerderij zo het bos in.

Bad-Peterstal Griesbach met kinderen

België

Wil je op vakantie naar België, of op vakantie in eigen land als je in België woont, dan zijn er ook mooie locaties om te verblijven met het gezin.

#1 Een van de boerderijvakanties met kinderen ligt vlakbij het mooie Brugge. Je verblijft bij Hoeve Brugge in het Brugse Ommeland. De kinderen mogen in de ochtend samen met boer Sam de dieren voederen. Rondom de hoeve zijn allerlei speelgelegenheden. Er is het interactieve Pierlapad, een maïsdoolhof en boerengolf! Ook is er een overdekte speelruimte.

#2 Aan de andere kant van België, in het zuidoosten tussen het regionale park de Ardennen en Luxemburg ligt de accommodatie Ferme de Rochefort en Ardenne. Geniet van het uitzicht op het bos: ben je er in het najaar dan kun je hier herten spotten! Daarnaast zijn er houten spellen, velden om in te spelen, schommels, kinderfietsen, een badmintonveld en je kan er de dieren verzorgen. 

Zwitserland

Het mooie Zwitserland is een van mijn favoriete landen! De natuur, de bergen, de rust. Daarnaast kan je er ontzettend goed rondreizen met het openbaar vervoer.

Je kan hier van een boerderijvakantie met kinderen genieten, op een hoogte van 1500 meter in het Lötschental in het bergachtige Wallis. Je verblijft hier in een BoerenBed tent voor zes personen met een privé-douche naast de tent.

 • Helpen in de weiden mogelijk
 • In de bergen
 • Wandelen
Boerderijvakantie Lötschental

Duitsland

#1 In het hart van het Hochsauerland ligt de accommodatie Hof Keppel. Deze ligt op ongeveer 440 meter. Er is hier onder andere een speeltuintje, knuffelschuur en een speelhoek met stro.

#2 Hohenwarter Seehof wordt beoordeeld met een 9,3! Deze boerderij staat in Altenbeuthen, in het Thüringer Woud en direct aan het Hohenwarter meer. Op de boerderij leven runderen, ezels, varkens, dwerggeiten, ganzen, kippen en konijnen. De tenthuisjes staan aan de bosrand, met uitzicht over het meer.

Bad Peterstal-Griesbach

#3 Hilserhof ligt in Triberg, in het Zwarte Woud. Dit is een plek voor een boerderijvakantie met kinderen in de ongerepte natuur, met dichte bossen en diepe kloven. In de weilanden staan van april tot november 30 koeien en drie paarden. Er wonen ook varkens, katten, konijnen, geiten, kippen, eenden en hond Jack. De tenthuisjes staan op een groot weiland met uitzicht op de boerderij, met daartussen een beekje. Met de Zwarte Woud gastenkaart reis je gratis met het openbaar vervoer en krijg je gratis toegang tot veel attracties.

#4 Wij waren een aantal dagen in het Zwarte Woud, onder andere in het Renchtal, en mochten toen rondkijken bij een vakantieboerderij. Dit was bij het Löcherhansenhof, op zo’n 550 meter hoogte. Er zijn hier vakantiewoningen, speciaal ingericht voor gezinnen. Kinderen mogen meehelpen op het erf en in de stallen en er zijn allerlei speelplekken. (Alle foto’s bij dit artikel zijn op deze boerderij gemaakt!)

Slovenië

Een bijzondere en groene vakantie in de bergen is mogelijk in bijvoorbeeld Slovenië. Via de SNP boek je een 8-daagse boerderijvakantie met kinderen in de Kamniske Alpe en je verblijft in een familiekamer of safaritent. De rustig gelegen boerderij ligt aan het eind van een asfaltweggetje, hoog in een vallei in het achterland van Kranj, vlakbij de Oostenrijkse grens.

 • EKO-boerderij in stil bergdal
 • 3 leuke excursies inbegrepen
 • Safaritent of familiekamer
 • Eindeloos veilig buitenspelen

Verenigd Koninkrijk

#1 Hidcote Manor Farm ligt in de Cotswold bij Gloucestershire, Chipping Campden. Deze boerderij ligt middenin het beschermde natuurgebied. Deze grote boerderij heeft zowel akkerbouw als weilanden waar de 450 fokschapen grazen. De tenthuisjes liggen aan de rand van de boerderij, achter de prachtige tuinen met bijzondere bloemen en planten.

 • Gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid
 • Speelplaats
 • Adembenemend uitzicht
 • Lammetjes in de lente
 • Dichtbij de leuke Engelse stad Birmingham

#2 Dolphinholme Farm ligt in Lancaster, in het hart van het dorp Dolphinholme. Deze vroegere geitenboerderij levert eieren aan supermarkten in het hele land. Er zijn schapen, Galloway-koeien, vijf honden en een kat die je bij aankomst begroeten. Je tenthuisje tenten wacht op je in het bos, inclusief prachtig uitzicht op het landschap.

 • Dichtbij de kust
 • Hottub
 • Een bosrijke omgeving
 • Speelschuur
 • Dichtbij Manchester

Boerderijvakanties met kinderen

Er zijn allerlei leuke accommodaties op boerderijen te vinden voor gezinnen! Met Boerenbed kan je in binnen- en buitenland terecht. Er is aanbod in onder andere in Frankrijk, Schotland, Wales, Duitsland en Zwitserland.

Wil je in Nederland op een boerderijvakantie met het gezin, dan kan je ook kijken naar het aanbod van Farmcamps.

Boerderijvakanties met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.