Ardennen en Brussel met kinderen tijdens de zomer

0

In deze reisblog over een vakantie naar de Ardennen vertelt een gastblogger over een gezinsvakantie in de Ardennen tijdens de zomervakantie. In deze reisblog deelt zij hun ervaringen.

Dit jaar gingen wij met de kinderen op vakantie naar het zuiden van de Ardennen. Voordat we kinderen kregen, gingen we met vakantie vaak op de bonnefooi. Tentje achterin de auto en ‘zien waar het schip strand’. Waren we het ergens zat, dan reden we door naar een andere plek. Sinds de komst van onze kids zijn dit soort vakanties helaas niet meer voorgekomen. Daarom besloten we om dit jaar in België te blijven en dan iets meer gepland op een korte rondreis te gaan.

Ardennen, Brussel en overnachten in een stal

En hoewel we dit jaar echt heel graag verder weg hadden gewild, besloten we met peuter én baby het toch wat dichter bij te zoeken. We belanden heel burgerlijk in een huisje op Landal park Village l’Eau d’Heure mét speelparadijs én subtropisch zwembad. Suf? Misschien, maar wel van alle gemakken voorzien en dat vond ik best wat waard.

Echter het vakantiebloed kroop waar het gaan kan en zo besloten we hals over kop er nog een paar dagen achteraan te knopen. We reden vanuit de Ardennen door naar Brussel om te overnachten in een super hip hotel, om de nacht erop te overnachten in een heuse stal. Misschien was dit wel het meest bijzondere deel van onze hele vakantie.

stal

Autovakantie België en de Ardennen

We gingen met de auto naar de Ardennen. Dat doen we overigens toch het liefst. Heb je fijn alles bij de hand (ik neem nou eenmaal graag altijd veel te veel mee) en je bent op vakantie lekker mobiel. Afgezien van wat echtelijke ruzietjes onderweg (we zijn het onder het rijden namelijk eigenlijk nooit met elkaar eens: “we moesten hier links, nee hoor routeplanner zegt dit, niet waar, wel waar…enz”) verliep de reis eigenlijk redelijk op rolletjes. De kids sliepen vredig op de achterbank en ontwaakten pas bij aankomst. Dat is ook wel eens anders geweest.

Huisje bij Landal in de Ardennen

We verbleven de eerste 5 dagen in een huisje op een Landal park in de Ardennen. Prima huisje en van alle gemakken voorzien. Van Landal weet je eigenlijk dat het wel goed zit en dat is ook een van de voornaamste redenen dat we kozen voor Landal Village l’Eau d’Heure in plaats van een ander bungalowpark. (Lees onze tips van wat je doet in de Belgische Ardennen)

Toen de vijf dagen er bijna op zaten, waren we het vakantie vieren nog lang niet beu en zo besloten we nog een nacht in Brussel te overnachten. Van daaruit reden we door richting Tongeren (waar we de laatste dag van onze vakantie een antiekmarkt wilden bezoeken). Toch nog een beetje op de bonnefooi dus.

In Brussel verbleven we in een super hip hotel vlakbij het centrum van Brussel. We verbleven op een ruime familiekamer en hadden elk ons eigen bed. Hoewel ik dat van te voren niet had gedacht was het hartstikke leuk om met je kids in een hotel te slapen.

Wakker worden met de koeien voor je deur, wie wil dat nou niet.

Met de kinderen in de stal overnachten

De laatste nacht van onze vakantie gooiden we het over een andere boeg vergeleken met het Landalpark in de Ardennen. We reden naar een klein plaatsje in Vlaanderen genaamd Bassenge. Daar sliepen we heel primitief in een stal. We boekten de accommodatie via Airbnb en het overtrof onze verwachtingen. Wat een ervaring om zo tussen de stalkettingen op de plek te slapen waar in de winter de koetjes staan. De stal is heel leuk ingericht, goed schoongemaakt en voorzien van alle basisbenodigdheden.

Bovendien deden de gastheer en -vrouw er alles aangedaan om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zelfs aan een extra dekentje tegen de kou voor de allerkleinste gast die ze ooit hebben gehad (ons zoontje was zes maand oud ten tijde van ons verblijf) hadden ze gedacht.

Op de bonnefooi

Het was maar een kleine rondreis, maar het was er toch een. We planden deze nauwelijks vooraf. Landal boekten we twee weken voor vertrek en de laatste twee nachten boekten we pas toen we al op vakantie waren.

Hoewel ik van dat bonnenfooien vooraf altijd behoorlijke vakantiestress krijg, vind ik dat achteraf altijd wel het leukst. Niet weten waar je heen gaat en dan ergens terecht komen waarvan je denkt “ dat hebben we maar mooi uitgezocht.”

Ardennen en Brussel met kinderen

Het Landalpark waar wij verbleven was prima voor kids. Er was een mooi zwembad, een speelparadijs met klimtoestellen en ballenbak. Wij hadden de mazzel dat we een klein speeltuintje voor de deur hadden dus dat was ook meteen een schot in de roos. De omgeving is ook prachtig, want hoewel het eigenlijk om de hoek is, is het gebied zo anders dan in Nederland. Heel heuvelachtig, mooie meren en je gaat er echt even terug in de tijd. Bovendien is de stad Namen een aanrader en is het leuk om een van de vele grotten te bezoeken.

In Brussel zijn we naar het Museum voor natuurwetenschappen geweest. Dat is ook echt een aanrader wanneer je kinderen een beetje van musea houden. Super groot en enorm interessant. Wij gingen er heen voor de dino’s en die zijn er legio. Ook zijn er hele afdeling over biodiversiteit, evolutie, gesteente, dieren en nog veel meer. Heel leerzaam en erg mooi opgezet.

stal3

Terugblik op de Ardennen en Brussel

Het was een heerlijke vakantie. We hebben precies de goede mix gevonden tussen ‘ iets leuks doen voor kids en iets doen voor onszelf’. Niet geheel onbelangrijk vind ik. Ik raad onze vakantie zeker aan. De Ardennen zijn mooi maar zelf zou ik er denk ik niet nog eens heen gaan. Brussel overigens wel, maar dan wel zonder kids.

Het is goed te doen hoor, maar echt struinen door een stad zoals we dat vroeger deden, dat doe je toch het best zonder kids. Daar wordt iedereen blijer van. De stal wil ik extra aanraden, want dat is echt een ervaring die je een keer moet doen. Wakker worden met de koeien voor je deur, wie wil dat nou niet.

Lees ook: tips voor een vakantie België met gezin

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.