Woerden met kinderen | 7x Uitjes

Woerden is een stad in het westen van de provincie Utrecht. Deze stad, een vestingsstad, is de hoofdstad van het Groene hart. Wat is er te doen in Woerden met kinderen? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke tips voor een uitstapje met het gezin.

Doen in Woerden met kinderen

  • De Petrustoren, deze staat ook wel bekend als de mini Domtoren van Woerden, kan je beklimmen. Het zijn 142 treden naar boven, de toren in.

Woerden is een vestingstad en dat is het toch wel leuk om iets van de historie te zien. Kinderen warm krijgen voor een stadswandeling kan wat lastig zijn, maar met een speurtocht is dat dan toch net wat anders. Via de VVV Woerden kan je een speurtocht halen, er zijn twee speurtochten, die je via een tablet speelt. De speurtochten zijn ontwikkeld voor kinderen in groep 6, 7 of 8 zitten. Heb je alle antwoorden goed? Dan kan je een ijsje halen!

Nog meer wandelen? Het Waterlinieommetje Woerden is 4,5 kilometer, je verkent het centrum. En het Ommetje Woerden West is met 4,8 kilometer iets langer. Ook is er het Klompenpad, vanaf het station Woerden. Dit is wandelen door de polder, over boerenland en langs kleiputten, een route van 8 kilometer.

Landgoed Bredius

Bij Landgoed Bredius is er een natuurspeelweide, aan het Brediuspad. Het is een fijne plek om heen te gaan als je in Woerden met kinderen bent. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen hier spelen met zand, water en takken, klimmen en hutten te bouwen. Kinderen onder de 6 jaar mogen hier alleen komen met een begeleider. Daarnaast is er een dierenweide op het landgoed, met geiten, konijnen, schapen en een varken. Ook is er een Arboretum.

Lenteboerderij de boerinn
Lenteboerderij de boerinn

Pretfabriek

Hebben de kinderen zin om te spelen? Dan ga je naar de Pretfabriek toe. Dit is een indoor speelparadijs waar de kids kunnen klimmen, klauteren, springen, glijden, knutselen en er is Golf in the dark.

BatensteinBuiten

BatensteinBuiten is de grootste spetter-, sport- en speelplaats in de regio Woerden. Het mooiste? Deze plek is gratis toegankelijk. Er is een waterspeeltuin met verwarmd water , een 12 holes midgetgolfbaan, een klim- en klauterplaats, een zandspeelplaats, een airtrampoline, een trampoline, schommels, een tokkel/kabelbaan, een tafeltennis tafel en een levensgroot schaakspel. Daarnaast is er een sportveld.

Daarnaast is er ook het Batensteinbad, een overdekt zwembad.

Strand Cattenbroek

Op mooie dagen kan je in Woerden met kinderen zwemmen bij de recreatieplas. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. In de zwemzone is het redelijk ondiep, daarna wordt de plas heel diep. Je kan er ook zeilen en surfen.

Stadsmuseum Woerden

In het Stadsmuseum Woerden is een vaste collectie te zien en er zijn tentoonstellingen. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar ligt er een leuke gratis speurtocht klaar. Ze speuren dan tussen Romeinse vondsten of ze gaan op zoek in de wisselexposities. Het zijn vrolijk vormgegeven speurtochten die de kinderen helpen om anders naar kunst te kijken.

Cheese Experience 

De Cheese Experience is het enige nog in werking zijnde Kaaspakhuis in Nederland. Als je hier met kinderen naartoe gaat dan melk je de koe, laat je je wegen op de speciale kaasweegschaal , doe je de kaasquiz, en speel je boter, kaas en eieren en je test of je een echte kaaskenner bent.

Woerden met kinderen
Petrustoren

Overnachten in Woerden met kinderen

Blijf je langer in Woerden of omgeving? Dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties:

Landal de Reeuwijkse Plassen ligt iets van Woerden vandaan. Maar het park is wel echt de moeite waard. Je overnacht in een van de duurzaam gebouwde waterwoningen, vaak met eigen aanlegsteiger. Op het park is er een natuurspeeleiland. En je bezoekt Woerden met kinderen gemakkelijk! En daarnaast kan je ook naar het vlakbij gelegen Gouda gaan.

Verder lezen na deze tips voor Woerden met kinderen? Lees wat je doet in Leiden, de stad Amersfoort of ga wandelen op de Utrechtse Heuvelrug.

Kids speurtocht VVV Woerden
Kids speurtocht VVV Woerden

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Florence met kinderen | 23x Uitjes voor het gezin

Een stedentrip Florence met kinderen, is dat de moeite waard? Waarom ga je naar...

Categorieën