Weekend Terschelling met kinderen

4

Een weekend Terschelling met kinderen is heerlijk: je waait uit en komt bij! Wij waren in april 2017 met de kinderen (toen 3 & 4,5) een weekend op Terschelling. In deze blog laat ik je zien wat wij deden tijdens een weekendje weg op Terschelling met onze jonge kinderen.

Toevoeging: een kleine update van deze post in 2021. We zijn vier jaar verder en de kinderen hebben het nog steeds over het weekendje weg op Terschelling met alle leuke kinderactiviteiten. Ik kan het daarom van harte aanraden.

Weekend Terschelling met kinderen: dag 1

Op zaterdagmiddag vertrekken we voor een weekend Terschelling met kinderen. Naast een weekendtas heb ik mijn rugzak mee en dat is het! Zo’n verschil met toen de kids nog echt klein waren (of als ze pubers zijn waarschijnlijk). Na een beetje haasten hebben we de boot gelukkig gehaald, we stappen als laatsten op.

Boot Terschelling met kind

De boot doet er twee uur over, we hebben de langzame boot. Met de snelle boot ben je in 45 minuten aan de overkant. Als we op Terschelling zijn halen we de fiets op, de auto staat in de haven van Harlingen. We huren de fiets bij Van Zeelen, zij brengen onze bagage naar Stayokay Terschelling, waar wij overnachten. De fiets die we huren is een tandem met twee kinderzitjes. Ideaal want zo racen we het eiland over.

Stayokay Terschelling ligt op 10 minuten fietsen vanaf de haven, heel gunstig gelegen. Als we aankomen willen de kinderen direct in de speeltuin spelen. Na een half uur halen we de sleutel van de kamer op, vanuit de kamer hebben we een super uitzicht over het wad en de duinen.

strandtent TErschelling met kind

Daarna gaan we op de fiets naar pizzeria Isola Bella. Helaas is het iets te fris om buiten te eten maar binnen zitten we ook goed. Direct naast de tafel is een leuke speelhoek dus dochter is direct verdwenen. Zoon is zo moe dat hij de hele tijd geslapen heeft op schoot. Na het eten gaan we op de fiets naar de eerste strandtent die we bezoeken op Terschelling. Bij West aan Zee halen we een kop koffie en de kids eten een ijsje.

In de avond zitten we nog lang bij de bar van het hostel terwijl de kinderen heerlijk spelen. Wat een relaxte start van dit weekend Terschelling met kinderen!

West ter Zee met kind

Weekend Terschelling: dag 2

De dag begint met een uitgebreid ontbijt bij Stayokay, daarna gaan we het bos in. Direct achter het hostel begint het bos en daar is een bunkerroute. Dit bunkercomplex is nog compleet en de kinderen vinden het ontzettend leuk om er rond te lopen. Heuvel op, heuvel af, af en toe een trap op en af. Na een uur hebben we het rondje gelopen.

Daarna stappen we op de fiets. Ik wil naar Heartbreak hotel, een strandtent, aan de andere kant van het eiland en onderweg komen we vast genoeg leuke dingen tegen. Op de heenweg hebben we de wind mee, terug helaas dan tegen. De eerste stop is bij de molen, hier drink je koffie terwijl je je kinderen niet meer mee kan krijgen vanwege alle speeltoestellen.

Als ik de kinderen eindelijk gevangen heb gaan we naar de buren. De kids spelen in de speeltuin, daarbij is ook een midgetgolf. Wij eten patat en wachten tot de kids weer verder willen.

Bunkerroute Terschelling met kind
Uitzicht tijdens de bunkerroute

Wrakkenmuseum en de kinderboerderij

Na de patat en super goed softijs stappen we op de tandem. Het wrakkenmuseum is de derde stop. Het museum zelf is niet echt interessant maar in de tuin staat een piratenschip. En daarvoor kom je met kinderen! Als je entree hebt betaald mag je de hele week komen spelen. Bij het museum hoort ook een café dus als ouders zit je goed in de zon met eventueel een speciaal biertje.

Wrakkenmuseum Terschelling met peuter
Wrakkenmuseum

Op naar een langere etappe op de fiets: Heartbreak hotel ligt aan de andere kant van het eiland, er komen zelfs geen bussen. Met de auto kan je er trouwens wel komen. Als we aankomen is het bomvol binnen. Het ziet er leuk uit maar na de patat hebben we nog geen honger. En we hebben geen zin om in de drukte te zitten. Omdat het heel erg hard waait laten we het strand achter ons en we fietsen terug.

De eerste stop is bij het Kabouterpad, een wandelroute door het bos bij de Badweg in Hoorn. Koop bij de VVV vooraf de route (€ 1,-). Wij hadden geen route en twee vermoeide kinderen, dus na een stukje wandelen zijn we weer op de fiets gestapt. (vergelijkbaar is het Sommeltjespad op Texel)

Kinderboerderij Terschelling
Kinderboerderij

Laatste echte stop van vandaag: kinderboerderij ’t Hooivak. Rond een uur of vier komen we aan, op tijd voor het voederen van de dieren. Er is hier van alles te doen maar helaas hebben we geen kleingeld mee (toegang is € 4, – per kind). Nadat we even rondgekeken hebben gaan we verder. De kinderboerderij onthouden we wel voor een volgend bezoek, je kan er zo een paar uur doorbrengen.

Einde van dag 2

Op de terugweg halen we een ijsje in het dorp Midsland, daarna hebben de kinderen het echt gehad. Teruggekomen bij het hostel besluiten we om daar ’s avonds ook aan te schuiven voor het eten. De medewerkers van het hostel vertellen na het eten dat de paashaas op bezoek komt. Niet veel later rennen de kinderen over het grasveld, op zoek naar paaseieren.

Stayokay Terschelling
Paaseieren eten

Weekend Terschelling: dag 3

De laatste ochtend breekt aan. Na het ontbijt pakken we de spullen in en stappen we op de tandem naar West-Terschelling, waar de boot wacht. De bagage wordt weer opgehaald door de fietsenverhuur, ideaal! Ruim op tijd komen we aan bij de boot en we hebben tijd om nog even een rondje te lopen. Weer genieten we van een mooi uitzicht! Op de hoek van de haven ligt Paviljoen De Walvis, dat ziet er ook erg leuk uit. Helaas hebben we daar iets te weinig tijd voor.

Uitzicht West-Terschelling

We hebben een intensief weekend gehad. Wat is Terschelling een fantastisch eiland. De sfeer is heel relaxed en de mensen zijn heel vriendelijk. Het strand is prachtig, je kan er goed wandelen en er is veel te doen voor kinderen. We willen graag terugkomen en dan wat langer blijven. Een weekend Terschelling met kinderen is zeker een goed idee als je op zoek bent naar een weekend met buitenlucht, natuur en veel gezellige terrasjes met een speeltuin erbij.

Lees ook: tips voor de Waddeneilanden en doen op Terschelling!

4 Comments
 1. Nanouk zegt

  Dat er nog zoveel te doen is op Terschelling 😮 Dat had ik niet verwacht! Fietsen over zo’n eiland is wel echt perfect. En hoe handig dat de Stayokay jullie bagage naar de boot brengt.

 2. Eva zegt

  Toevallige zei ik gisteren tegen ons meisje (6 jaar) “Ik zou best wel weer naar de Waddeneilanden willen en jij?” Een vraag die volmondig met ja beantwoord werd. Vorig jaar deden we Texel aan, een volgend bezoek lijkt me Terschelling een goede keuze

 3. Annemarie zegt

  We zijn met onze kinderen nog nooit op een Waddeneiland geweest… Ik ben zelf wel ooit op Terschelling geweest en vond het een erg leuk eiland. Het lijkt me heel leuk om er een keer een weekend naar toe te gaan met de kinderen. Er is genoeg te doen in elk geval!

 4. Ilse zegt

  Jullie hebben een hoop gedaan in het weekend! Het klinkt super! Een eiland waar ik zo met mijn kids heen zou willen gaan! Fijn dat je zulke leuke dingen ook zo dichtbij hebt!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.