9x Voorleesboeken voor op vakantie (4 – 10 jaar)

Als wij op vakantie gaan, vind ik dat altijd het moment om wat extra tijd te besteden aan voorlezen. Zo las ik het boek Wiplala in een paar dagen uit op La Palma. In deze blog deel ik tips voor leuke voorleesboeken voor op vakantie (of thuis natuurlijk), voor kinderen van ongeveer 4 – 10 jaar.

Heb jij leuke tips voor boeken om mee te nemen op vakantie voor de kinderen, laat het ons weten!

Tips voor de leukste voorleesboeken

Voorleesboeken voor jongere kids

Kikker in je bil van Burny Bos was een van mijn favoriete boeken als peuter. Over Henkie en Elsje die allerlei avonturen beleven.

Knofje is ook van schrijver Burny Bos, over kleuter Knofje die heel veel dingen kwijt raakt.

De waanzinnige boomhut is van Andy en Terry, zij hebben een boomhut van 13 verdiepingen. Inclusief bowlingbaan en zwembad met haaien. Een avonturenboek voor jonge kinderen.

Pluk van de Petteflet met de rode kraanwagen, wie kent het boek niet? Deze gaat mee op vakantie deze zomer.

Otje woont met haar vader op een zolderkamer van een hotel. Omdat haar vader geregeld driftbuien heeft, wordt hij ontslagen. Zonder papieren kan hij nergens aan de slag. Het is een avontuurlijk boek, met korte hoofdstukken. Perfect om voor te lezen voor het slapen en dit was vroeger een van mijn favoriete voorleesboeken.

Boeken voor oudere kids

Dummie de Mummie is een kinderboekenserie. Dummie de mummie en de gouden scarabee is het eerste deel. Met veel humor geschreven. Als je eenmaal begint met lezen, wil je alle boeken uit de serie lezen.

Leven van een Loser gaat over brugklasser Bram Botermans, die er alles aan doet om geen loser te zijn op zijn nieuwe school. Geschikt vanaf een jaar of 8/9. 

Fixit is een boek met lieve, avontuurlijke verhalen. Mijn dochter van 6 jaar smult ervan en dit is een van haar favoriete voorleesboeken.

Matilda is ook zo’n top boek, tijdloos. Over het jonge meisje Matilda dat totaal niet begrepen wordt door haar ouders.

De Heksen is net als Matilda van Roald Dahl, maar De heksen is een stuk spannender. De heksen in dit boek zijn ontzettend gemeen en hebben een hekel aan kinderen.

Als Dolfje Weerwolfje wakker wordt op zijn zevende verjaardag, blijkt dat hij in een weerwolf is veranderd. Zijn opa blijkt ook een weerwolf te zijn, zodat Dolfje allemaal goede tips krijgt.

Pippi Langkous doet alles anders dan andere kinderen en dit is natuurlijk een van de bekendste voorleesboeken. Ze woont zonder volwassenen in Villa Kakelbont. Ze beleeft allerlei gekke avonturen.

Ronja de Roversdochter woont in een burcht die in tweeën is gespleten. Ze ontdekt dat er in het andere deel van de burcht een andere groep rovers is komen wonen. Birk woont daar en is even oud als Ronja. Hun vaders zijn tegen deze vriendschap, en daarom lopen ze samen weg van huis.

Dubbele Lotje, over twee meisjes van 9 die elkaar ontmoeten op zomerkamp. Tijdens het kamp komen ze erachter dat ze een tweeling zijn die gescheiden is toen ze nog heel jong waren. Ik heb dit boek heel vaak gelezen.

Zelf ook wat tips nodig? Ik deelde onlangs een aantal leuke boeken!
En, handig in Corona tijden: tips voor thuis activiteiten. En ook leuk, dit boek met speurtochten voor kids: Expeditie natuur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.